GİRESUN LGS’DE TÜRKİYE 3.CÜSÜ OLDU

GÜNDEM 25.06.2019 - 16:37, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3654+ kez okundu.
 

GİRESUN LGS’DE TÜRKİYE 3.CÜSÜ OLDU

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2019 Liselere Giriş Sistemi (LGS) öğrenci performans raporuna göre Giresun'un genel puan sıralamasında Türkiye 3.üncüsü olduğunu bildirdi.
Tosunoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2019 Liselere Giriş Sistemi (LGS) öğrenci performans raporuna göre Muğla ve Tunceli’den sonra  Giresun'un genel puan sıralamasında Türkiye 3'üncüsü olduğunu bildirdi. Ertuğrul Tosunoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun'un LGS sonuçlarını değerlendirdi. LGS alt testlerde ve yerleştirmeye esas puan ortalamalarında Giresun'un Türkiye ortalamasının üstünde yer aldığını belirten Tosunoğlu, şu bilgileri verdi:  "Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Giresun ili LGS performansı, Türkçe dersi ortalaması ile Türkiye 2'nciliği, Matematik dersi ortalaması ile Türkiye 8'inciliği, Fen bilimleri dersi ortalaması ile Türkiye 3'üncülüğü, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ortalaması ile Türkiye 2'nciliği, Din kültürü ve Ahlak bilgisi dersi ortalaması ile Türkiye 2'nciliği ve Yabancı Dil dersi ortalaması ile Türkiye 4'üncülüğü ile sonuçlanmıştır." Tosunoğlu , sonuçların Giresun açısından son derece dikkat çekici olduğunu ve ortaya çıkan başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:  "Çocuklarımızın bu başarılarını görmek bizleri çok mutlu etti. Giresun 2019 yılı Liselere Giriş Sınavı genel puan sıralaması istatistiklerinde 2. Sırada yer aldı. Giresun'a yakışır bir sonuç. Öğretmenlerimizin bu başarıdaki emekleri, özverili çalışmaları ve çocuklarımızın yetiştirilmesinde gösterdikleri hassasiyet ilimiz genelinde aldığımız bu güzel sonuçla nihayetlenmiştir." Bu başarıda öncelikle öğretmenler, okul idareciler, eğitim camiasında çalışan herkesin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Tosunoğlu, bu vesileyle Giresun eğitimine katkı sunan tüm okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve tüm Milli Eğitim camiasını tebrik etti.  
Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2019 Liselere Giriş Sistemi (LGS) öğrenci performans raporuna göre Giresun'un genel puan sıralamasında Türkiye 3.üncüsü olduğunu bildirdi.

Tosunoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2019 Liselere Giriş Sistemi (LGS) öğrenci performans raporuna göre Muğla ve Tunceli’den sonra  Giresun'un genel puan sıralamasında Türkiye 3'üncüsü olduğunu bildirdi.

Ertuğrul Tosunoğlu, yaptığı açıklamada, Giresun'un LGS sonuçlarını değerlendirdi.
LGS alt testlerde ve yerleştirmeye esas puan ortalamalarında Giresun'un Türkiye ortalamasının üstünde yer aldığını belirten Tosunoğlu, şu bilgileri verdi: 
"Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Giresun ili LGS performansı, Türkçe dersi ortalaması ile Türkiye 2'nciliği, Matematik dersi ortalaması ile Türkiye 8'inciliği, Fen bilimleri dersi ortalaması ile Türkiye 3'üncülüğü, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi ortalaması ile Türkiye 2'nciliği, Din kültürü ve Ahlak bilgisi dersi ortalaması ile Türkiye 2'nciliği ve Yabancı Dil dersi ortalaması ile Türkiye 4'üncülüğü ile sonuçlanmıştır."
Tosunoğlu , sonuçların Giresun açısından son derece dikkat çekici olduğunu ve ortaya çıkan başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 
"Çocuklarımızın bu başarılarını görmek bizleri çok mutlu etti. Giresun 2019 yılı Liselere Giriş Sınavı genel puan sıralaması istatistiklerinde 2. Sırada yer aldı. Giresun'a yakışır bir sonuç. Öğretmenlerimizin bu başarıdaki emekleri, özverili çalışmaları ve çocuklarımızın yetiştirilmesinde gösterdikleri hassasiyet ilimiz genelinde aldığımız bu güzel sonuçla nihayetlenmiştir."
Bu başarıda öncelikle öğretmenler, okul idareciler, eğitim camiasında çalışan herkesin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Tosunoğlu, bu vesileyle Giresun eğitimine katkı sunan tüm okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve tüm Milli Eğitim camiasını tebrik etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.