‘GİRESUN LİMANI İÇİN BİR ARAYA GELİNMELİDİR’

GÜNDEM 19.10.2018 - 17:07, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2921+ kez okundu.
 

‘GİRESUN LİMANI İÇİN BİR ARAYA GELİNMELİDİR’

Giresun Ticaret Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Liman yeni işletmecisi tarafından tam kapasite ile çalıştırılmak istenmektedir.
Giresun halkının bir kısmı; ‘liman ilimize fazla bir şey kazandırmayacak, görüntü kirliliğine sebep olacak ve şehrin nefes alması kısıtlanacak’  demekle birlikte, bir kısmı da; limanın şehre ticari bir potansiyel kazandıracağı ve istihdama katkı sağlayacağına inanmaktadır” dedi. Başkan Çakırmelikoğlu, “Bu hususta halkın şüphe ve tereddütleri giderecek yapılan bu yatırımın ilimize ne kazandıracağını yüklenici firma yetkilileri şehirde bir toplantı planlamak suretiyle şehrin bürokratlarını, STK, parti il başkanlarını ve basın mensuplarını bilgilendirmeleri en doğru yöntem olduğuna inanmaktayız. Biliyoruz ki, limanda önemli şehir de önemlidir. İstiyoruz ki Giresun’umuzun menfaatleri için ortak paydada buluşalım. Yılda 1.5 milyon ton yükleme-boşaltma kapasiteli olan limanımız Sayın Bakanımız Nurettin Canikli döneminde mobilya gümrükleme yetkisini almıştır. Bu limanımızın gelişmesi açısından önemli bir aşamadır. Komşu ilimiz Ordu’da deniz limanı olmamasından kaynaklı Giresun Limanı avantajlı durumdadır. Bu liman, Sivas-Şebinkarahisar ve Dereli-Giresun yolunun ve tünelinin tamamlanması durumunda ilimizi rekabet avantajı sağlayacaktır” diye konuştu.  
Giresun Ticaret Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Liman yeni işletmecisi tarafından tam kapasite ile çalıştırılmak istenmektedir.

Giresun halkının bir kısmı; ‘liman ilimize fazla bir şey kazandırmayacak, görüntü kirliliğine sebep olacak ve şehrin nefes alması kısıtlanacak’  demekle birlikte, bir kısmı da; limanın şehre ticari bir potansiyel kazandıracağı ve istihdama katkı sağlayacağına inanmaktadır” dedi.

Başkan Çakırmelikoğlu, “Bu hususta halkın şüphe ve tereddütleri giderecek yapılan bu yatırımın ilimize ne kazandıracağını yüklenici firma yetkilileri şehirde bir toplantı planlamak suretiyle şehrin bürokratlarını, STK, parti il başkanlarını ve basın mensuplarını bilgilendirmeleri en doğru yöntem olduğuna inanmaktayız. Biliyoruz ki, limanda önemli şehir de önemlidir. İstiyoruz ki Giresun’umuzun menfaatleri için ortak paydada buluşalım. Yılda 1.5 milyon ton yükleme-boşaltma kapasiteli olan limanımız Sayın Bakanımız Nurettin Canikli döneminde mobilya gümrükleme yetkisini almıştır. Bu limanımızın gelişmesi açısından önemli bir aşamadır. Komşu ilimiz Ordu’da deniz limanı olmamasından kaynaklı Giresun Limanı avantajlı durumdadır. Bu liman, Sivas-Şebinkarahisar ve Dereli-Giresun yolunun ve tünelinin tamamlanması durumunda ilimizi rekabet avantajı sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.