Giresun Limanı'nın serbest bölge olması isteniyor

GÜNDEM 23.10.2018 - 17:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3685+ kez okundu.
 

Giresun Limanı'nın serbest bölge olması isteniyor

Giresun'da, sivil toplum örgütleri Giresun Limanı'nın serbest bölge olması yönünde taleplerini bildirdi.
Yaklaşık 30 sivil toplum örgütü tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, 1957 yılında faaliyete geçen Giresun Limanı'nın özelleşme sürecinde faaliyetinin neredeyse durağan hale geldiği belirtildi. Açıklamada, Doğu Karadeniz’deki limanlar içinde serbest bölge olmayan tek limanın Giresun olduğu ifade edilerek, “Limanımızın serbest bölge olması için gerekli girişimleri sivil toplum kuruluşları ile ortak yürütmesi sonucu Giresun Limanı'nın milletvekillerimizin de özverili takipleri ve limanın işletme devrini alan firmanın da limanda teknik yatırım taahhütlerine garanti vermesi üzerine gerçekleşme aşamasına gelmesi Giresun için son derece olumlu bir sonuç doğuracaktır” denildi. Limanın faaliyete geçmesinin ilin ekonomisine ciddi katkı sunulmasına vesile olacağı ifade edilen açıklamada, şunlar aktarıldı; “Giresun Limanı'nın serbest bölge olması gerekliliği ne kadar haklı olduğumuzun net göstergesidir. Giresun ekonomisine çok büyük katkılarının yanında limanımızın faaliyete geçmesi Giresun şehir girişine çözüm getireceği gibi yoğun yük trafiği Giresun-Şebinkarahisar-Sivas yolumuzun da bölünmüş yol olma projesini hızla sonuca kavuşturacaktır”  
Giresun'da, sivil toplum örgütleri Giresun Limanı'nın serbest bölge olması yönünde taleplerini bildirdi.

Yaklaşık 30 sivil toplum örgütü tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, 1957 yılında faaliyete geçen Giresun Limanı'nın özelleşme sürecinde faaliyetinin neredeyse durağan hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, Doğu Karadeniz’deki limanlar içinde serbest bölge olmayan tek limanın Giresun olduğu ifade edilerek, “Limanımızın serbest bölge olması için gerekli girişimleri sivil toplum kuruluşları ile ortak yürütmesi sonucu Giresun Limanı'nın milletvekillerimizin de özverili takipleri ve limanın işletme devrini alan firmanın da limanda teknik yatırım taahhütlerine garanti vermesi üzerine gerçekleşme aşamasına gelmesi Giresun için son derece olumlu bir sonuç doğuracaktır” denildi.

Limanın faaliyete geçmesinin ilin ekonomisine ciddi katkı sunulmasına vesile olacağı ifade edilen açıklamada, şunlar aktarıldı; “Giresun Limanı'nın serbest bölge olması gerekliliği ne kadar haklı olduğumuzun net göstergesidir. Giresun ekonomisine çok büyük katkılarının yanında limanımızın faaliyete geçmesi Giresun şehir girişine çözüm getireceği gibi yoğun yük trafiği Giresun-Şebinkarahisar-Sivas yolumuzun da bölünmüş yol olma projesini hızla sonuca kavuşturacaktır”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.