Giresun, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı

GÜNDEM 02.04.2018 - 17:43, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3113+ kez okundu.
 

Giresun, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Levain Izoria ile '6. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı' için Giresun’da bir araya geldiler.
Dereli İlçesi Kümbet Köyü Koçkayası Mesire yerinde bulunan Birun Kümbet Dağ Evinde 31 Mart Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilen toplantıda; Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları ile savunma ve askerî alanlarda stratejik işbirliğini esas alan 'Savunma Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası'nı imzaladı.  İmza töreni sonrasında üç bakan birlikte basın açıklamasında bulundu.  İlk önce toplantıya ev sahipliği yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, açıklamalarda bulunarak "Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliğinin geliştirilmesine, bu üçlü inisiyatif toplantılarının çok büyük katkı sağladığını da biliyoruz. Bugün yaptığımız toplantıda, üç ülke arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi konusunda tam bir mutabakata vardık. Esasında ilişkilerimizin ulaştığı seviye son derece iyi. Bundan sonra da ona ivme kazandırılması, özellikle savunma alanında ülkelerimizin toprak bütünlüklerinin korunması, özgürlüklerinin savunulmasına katkı sağlayacak ve bu alanda kendi kendine yetecek projelerinin geliştirilmesinin altını çizdik. Bunlar gerçekten hayati öneme haiz. Türkiye olarak savunma alanında zaman zaman karşılaştığımız problemleri, sıkıntıları paylaştık ve buradan yola çıkarak bu anlamda savunma alt yapılarımızın, yeteneklerimizin karşılıklı olarak paylaşılması ve birbirimizi desteklememiz konusunda mutabakata vardık. Azerbaycan ve Gürcistan son yıllarda özellikle doğalgaz ve petrol havzalarındaki önemlerine binaen stratejik önemleri her geçen gün artan iki ülke. Hem bu kaynakların sağlanması, gem de dünyaya aktarılmasında stratejik öneme sahip olan iki ülke. Aynı şey Türkiye için de geçerli. Bu özellikleri nedeniyle Azerbaycan ve Gürcistan'ın bu özelliklerinin gelişmelerine katkı sağlaması için de neler yapılabilir, refah seviyesi yükseltilmesi nasıl katkı sağlayabiliriz, bunları da görüşme imkanımız oldu. Her iki bakanımıza da Türkiye'ye ve Giresun'a teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Türk halkının, Azeri ve Gürcistan halkına olan iyi niyet dileklerini de buradan iletiyoruz" dedi.  Ardından konuk bakanlarda toplantının önemi hakkında basın açıklaması yaparak, bu toplantının Giresun’da gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Levain Izoria ile '6. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı' için Giresun’da bir araya geldiler.

Dereli İlçesi Kümbet Köyü Koçkayası Mesire yerinde bulunan Birun Kümbet Dağ Evinde 31 Mart Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilen toplantıda; Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları ile savunma ve askerî alanlarda stratejik işbirliğini esas alan 'Savunma Alanında İşbirliği Mutabakat Muhtırası'nı imzaladı. 

İmza töreni sonrasında üç bakan birlikte basın açıklamasında bulundu. 

İlk önce toplantıya ev sahipliği yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, açıklamalarda bulunarak "Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye arasında savunma işbirliğinin geliştirilmesine, bu üçlü inisiyatif toplantılarının çok büyük katkı sağladığını da biliyoruz. Bugün yaptığımız toplantıda, üç ülke arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi konusunda tam bir mutabakata vardık. Esasında ilişkilerimizin ulaştığı seviye son derece iyi. Bundan sonra da ona ivme kazandırılması, özellikle savunma alanında ülkelerimizin toprak bütünlüklerinin korunması, özgürlüklerinin savunulmasına katkı sağlayacak ve bu alanda kendi kendine yetecek projelerinin geliştirilmesinin altını çizdik. Bunlar gerçekten hayati öneme haiz. Türkiye olarak savunma alanında zaman zaman karşılaştığımız problemleri, sıkıntıları paylaştık ve buradan yola çıkarak bu anlamda savunma alt yapılarımızın, yeteneklerimizin karşılıklı olarak paylaşılması ve birbirimizi desteklememiz konusunda mutabakata vardık. Azerbaycan ve Gürcistan son yıllarda özellikle doğalgaz ve petrol havzalarındaki önemlerine binaen stratejik önemleri her geçen gün artan iki ülke. Hem bu kaynakların sağlanması, gem de dünyaya aktarılmasında stratejik öneme sahip olan iki ülke. Aynı şey Türkiye için de geçerli. Bu özellikleri nedeniyle Azerbaycan ve Gürcistan'ın bu özelliklerinin gelişmelerine katkı sağlaması için de neler yapılabilir, refah seviyesi yükseltilmesi nasıl katkı sağlayabiliriz, bunları da görüşme imkanımız oldu. Her iki bakanımıza da Türkiye'ye ve Giresun'a teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Türk halkının, Azeri ve Gürcistan halkına olan iyi niyet dileklerini de buradan iletiyoruz" dedi. 

Ardından konuk bakanlarda toplantının önemi hakkında basın açıklaması yaparak, bu toplantının Giresun’da gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.