Giresun TAMP istişare toplantısı yapıldı

GÜNDEM 14.10.2019 - 08:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3062+ kez okundu.
 

Giresun TAMP istişare toplantısı yapıldı

Giresun afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında, Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) İstişare Toplantısı, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, Valilik Konferans Salonunda yapıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın talimatlarıyla, ilimizde afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında 11 Ekim Cuma günü saat 15.30’da yapılan toplantıda, ilimizin afetlere ne kadar hazırlıklı olduğu gözden geçirilerek, bugüne kadar yapılan çalışmalar, varsa eksiklik ve aksaklıklar değerlendirildi. Toplantıda konuşan Vali Sarıfakıoğulları, ülkemizin deprem ve sel gibi doğal afetlerle her an yüz yüze gelebilecek bir konumda olduğunu belirterek, “Hepinizin bildiği üzere ülkemiz, doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bir zemin üzerinde. Jeolojik anlamda deprem başta olmak üzere yine aşırı yağışlar dolayısıyla da yılda en az bir kaç kere karşı karşıya kaldığımız sel felaketleri bu afetlerin arasında.  Doğal afetlere karşı hazırlıklı olma adına çalışma gruplarımızın dinamik halde tutulması, yapılan ve yapılacak çalışmalarımızı değerlendirmek adına bugün bu toplantıda bir araya geldik. Bildiğiniz gibi hep beraber geçen yıl bir afet senaryosu, tatbikatı gerçekleştirmiştik. Yine bu yılda başka bir senaryo ve tatbikat gerçekleştireceğiz.  Burada amacımız; bütün kamu kurum ve kuruluşları olarak bütün ünitelerimizle birlikte doğal afetlere hazırlıklı olmaktır. Bu noktada yapılan ve yapılacak olan çalışmaları da yine burada hep beraber gözden geçirmek için bu toplantıyı gerçekleştirmekteyiz” dedi. Vali Sarıfakıoğulları’nın açılış konuşmasının ardından, Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) çalışma hizmet grubunda yer alan kurum amirleri ve sorumluları yaşanması muhtemel bir afet anında yapacakları görevler ve hazırlıklarıyla ilgili bilgi sundular.
Giresun afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında, Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) İstişare Toplantısı, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında, Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatlarıyla, ilimizde afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında 11 Ekim Cuma günü saat 15.30’da yapılan toplantıda, ilimizin afetlere ne kadar hazırlıklı olduğu gözden geçirilerek, bugüne kadar yapılan çalışmalar, varsa eksiklik ve aksaklıklar değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Sarıfakıoğulları, ülkemizin deprem ve sel gibi doğal afetlerle her an yüz yüze gelebilecek bir konumda olduğunu belirterek, “Hepinizin bildiği üzere ülkemiz, doğal afetlerin sıklıkla yaşandığı bir zemin üzerinde. Jeolojik anlamda deprem başta olmak üzere yine aşırı yağışlar dolayısıyla da yılda en az bir kaç kere karşı karşıya kaldığımız sel felaketleri bu afetlerin arasında.  Doğal afetlere karşı hazırlıklı olma adına çalışma gruplarımızın dinamik halde tutulması, yapılan ve yapılacak çalışmalarımızı değerlendirmek adına bugün bu toplantıda bir araya geldik. Bildiğiniz gibi hep beraber geçen yıl bir afet senaryosu, tatbikatı gerçekleştirmiştik. Yine bu yılda başka bir senaryo ve tatbikat gerçekleştireceğiz.  Burada amacımız; bütün kamu kurum ve kuruluşları olarak bütün ünitelerimizle birlikte doğal afetlere hazırlıklı olmaktır. Bu noktada yapılan ve yapılacak olan çalışmaları da yine burada hep beraber gözden geçirmek için bu toplantıyı gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Vali Sarıfakıoğulları’nın açılış konuşmasının ardından, Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) çalışma hizmet grubunda yer alan kurum amirleri ve sorumluları yaşanması muhtemel bir afet anında yapacakları görevler ve hazırlıklarıyla ilgili bilgi sundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.