GİRESUN TELEFERİĞE KAVUŞUYOR

GÜNDEM 21.01.2019 - 17:52, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4222+ kez okundu.
 

GİRESUN TELEFERİĞE KAVUŞUYOR

10 yıllık belediye başkanlığı döneminde kimseye o partili ya da bu partili diye bakmadığının altını çizen Giresun Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Kerim Aksu, “Bir kişiye sorun ben şu partidendim, ben bu partidendim benim işim olmadı diyemez. Her düşüncede çalışanlarımız da var. Ben bu şehrin Belediye Başkanıyım. Bizi halk seçti. Belediye hizmetinde particilik olmaz, benim partim Giresun’dur” dedi.
10 yıllık görev süresinde kendisine oy veren ve vermeyen, bu kentte yaşayan herkesin belediye başkanı olmak için elinden gelenin fazlasını yaptığını kaydeden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Giresun Belediye Başkanı olarak, çocukları, gençleri, kadınları, işçiyi, memuru, ev kadınını, engelliyi, emekliyi, gaziyi, kısacası bütün insanları düşündüklerini belirten Başkan Aksu, “Göreve geldiğimizden bu yana verdiğimiz bütün sözleri gerçekleştiriyoruz. Sadece Pazar alanını yapamadık, hukuki sorunlar önümüze çıktı. Oraya yeniden iyileştirme yapacağız, pazarın üstünü kapatacağız ve düzenleme yapacağız. Türkiye’de 80 ilde ve ilçelerde Kültür Merkezlerini bakanlık yapar, sadece Giresun’da yapılmadı. Arsayı biz verdik. Belediyemiz kendi imkanları ile Kültür Merkezi projesini ihale etti, yakın zamanda temelini atacağız. 1172 metre kare alana, 400 koltuk kapasiteli, içinde konservatuvar, derslikler ve çok amaçlı salonlar bulunan bütün bir proje Giresun’a kazandırılacak” dedi. ‘PROJE KENDİ KENDİNİ ÖDEYECEK’ Giresun için yapmayı istediği en önemli projenin teleferik projesi olduğunu anlatan Başkan Aksu, “Yapmayı en çok istediğim projelerden biri de teleferik projesi. Bununda çalışmalarını tamamladık. Hacı Hüseyin Mevkiinden Giresun Kalesine teleferikle çıkacağız. İşletmesini belediyemiz yapacak ve proje kendi kendini ödeyecek. Önümüzdeki ay bu projenin tüm detaylarını açıklayacağım. Göreve geldiğimizde hizmet binalarımız gerçekten yetersizdi, bugün bakıldığında birçok bina yaptık. Belediyede ihtiyacı karşılayacak araç sayısı yoktu, bunu bugün tam 4 katına çıkardık. Yeni bir ihtiyacımız doğdu Makine İkmal Müdürlüğü binası, buranında organize sanayi mevkiinde yapımına başlayacağız. Giresun Belediyesi kendi imkanlarıyla saat gibi çalışan bir yapı olarak çalışmalarına devam edecek. Kültür Merkezi, Makine İkmal Binalarımızın finansmanı kredi kullanılmadan sağlanacak” diye konuştu. ‘BELEDİYEMİZE 30 DÖNÜM MÜLK ALDIK’ Giresun Belediyesi olarak 10 yıl içerisinde 16 dönüm satış yaptıklarını belirten Başkan Aksu, “Bunun karşılığında belediyemize 30 dönüm mülk aldık. Bizleri belediyeyi yönetememekle itham edenler, gitsin Özel İdarenin satışlarına baksınlar. Satmadık bir şey bırakmadınız. Sizin belediyelerinizde maaşlar ne durumda, borçları nedir? Kaç lira elektrik borcu var? Bunlara bakın. Cumartesi Pazarının satıldığını söylüyorlar. İnsaf diyorum. Bunun için meclis kararı lazım. Mecliste diğer partilerin temsilcileri var. Bu gizli, kapaklı olur mu? Biz ne yapıyorsak sizlerle paylaşıyoruz. Bu kentte 10 yıl önceyi lütfen hatırlayın. Atatürk Meydanı, Gazi Caddesi, Alpaslan Caddesi, Cumhuriyet Meydanı (Keşap Durağı), Kazancılar Yokuşu, İlçe Dolmuş Terminali, İtfaiye binası, sosyal projeler, her canlıya değer verdik. Biz insanı, çevreyi ve tüm canlıları seviyoruz. Bol keseden atmak değil, eser bırakmak önemlidir” ifadelerini kullandı.
10 yıllık belediye başkanlığı döneminde kimseye o partili ya da bu partili diye bakmadığının altını çizen Giresun Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Kerim Aksu, “Bir kişiye sorun ben şu partidendim, ben bu partidendim benim işim olmadı diyemez. Her düşüncede çalışanlarımız da var. Ben bu şehrin Belediye Başkanıyım. Bizi halk seçti. Belediye hizmetinde particilik olmaz, benim partim Giresun’dur” dedi.

10 yıllık görev süresinde kendisine oy veren ve vermeyen, bu kentte yaşayan herkesin belediye başkanı olmak için elinden gelenin fazlasını yaptığını kaydeden Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Giresun Belediye Başkanı olarak, çocukları, gençleri, kadınları, işçiyi, memuru, ev kadınını, engelliyi, emekliyi, gaziyi, kısacası bütün insanları düşündüklerini belirten Başkan Aksu, “Göreve geldiğimizden bu yana verdiğimiz bütün sözleri gerçekleştiriyoruz. Sadece Pazar alanını yapamadık, hukuki sorunlar önümüze çıktı. Oraya yeniden iyileştirme yapacağız, pazarın üstünü kapatacağız ve düzenleme yapacağız. Türkiye’de 80 ilde ve ilçelerde Kültür Merkezlerini bakanlık yapar, sadece Giresun’da yapılmadı. Arsayı biz verdik. Belediyemiz kendi imkanları ile Kültür Merkezi projesini ihale etti, yakın zamanda temelini atacağız. 1172 metre kare alana, 400 koltuk kapasiteli, içinde konservatuvar, derslikler ve çok amaçlı salonlar bulunan bütün bir proje Giresun’a kazandırılacak” dedi.

‘PROJE KENDİ KENDİNİ ÖDEYECEK’

Giresun için yapmayı istediği en önemli projenin teleferik projesi olduğunu anlatan Başkan Aksu, “Yapmayı en çok istediğim projelerden biri de teleferik projesi. Bununda çalışmalarını tamamladık. Hacı Hüseyin Mevkiinden Giresun Kalesine teleferikle çıkacağız. İşletmesini belediyemiz yapacak ve proje kendi kendini ödeyecek. Önümüzdeki ay bu projenin tüm detaylarını açıklayacağım. Göreve geldiğimizde hizmet binalarımız gerçekten yetersizdi, bugün bakıldığında birçok bina yaptık. Belediyede ihtiyacı karşılayacak araç sayısı yoktu, bunu bugün tam 4 katına çıkardık. Yeni bir ihtiyacımız doğdu Makine İkmal Müdürlüğü binası, buranında organize sanayi mevkiinde yapımına başlayacağız. Giresun Belediyesi kendi imkanlarıyla saat gibi çalışan bir yapı olarak çalışmalarına devam edecek. Kültür Merkezi, Makine İkmal Binalarımızın finansmanı kredi kullanılmadan sağlanacak” diye konuştu.

‘BELEDİYEMİZE 30 DÖNÜM MÜLK ALDIK’

Giresun Belediyesi olarak 10 yıl içerisinde 16 dönüm satış yaptıklarını belirten Başkan Aksu, “Bunun karşılığında belediyemize 30 dönüm mülk aldık. Bizleri belediyeyi yönetememekle itham edenler, gitsin Özel İdarenin satışlarına baksınlar. Satmadık bir şey bırakmadınız. Sizin belediyelerinizde maaşlar ne durumda, borçları nedir? Kaç lira elektrik borcu var? Bunlara bakın. Cumartesi Pazarının satıldığını söylüyorlar. İnsaf diyorum. Bunun için meclis kararı lazım. Mecliste diğer partilerin temsilcileri var. Bu gizli, kapaklı olur mu? Biz ne yapıyorsak sizlerle paylaşıyoruz. Bu kentte 10 yıl önceyi lütfen hatırlayın. Atatürk Meydanı, Gazi Caddesi, Alpaslan Caddesi, Cumhuriyet Meydanı (Keşap Durağı), Kazancılar Yokuşu, İlçe Dolmuş Terminali, İtfaiye binası, sosyal projeler, her canlıya değer verdik. Biz insanı, çevreyi ve tüm canlıları seviyoruz. Bol keseden atmak değil, eser bırakmak önemlidir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.