Giresun Kültürü Afyonkarahisar'da yaşayacak

KÜLTÜR 27.10.2016 - 17:38, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2141+ kez okundu.
 

Giresun Kültürü Afyonkarahisar'da yaşayacak

Bir şehrin başka bir şehirde bulunan tek şehitliği olan Afyonkarahisar'da ki Giresunlular Şehitliği'nin çevre düzenlemesi kapsamında önemli bir merhale daha kat edilerek 'Giresun Kültür Evi'nin temeli atıldı.
Giresun Federasyonu başkanlığı döneminde şehitliğin çevre düzenlemesi, yol, elektrik, mescit, tuvalet, şadırvan ve kültür evi gibi ihtiyaçları için kapsamlı bir proje başlatılmasına vesile olan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, temeli atılan kültür evinin çalışmalarını yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı.Yol, tuvalet, şadırvan, mescit ve elektrik ihtiyaçları geçtiğimiz yıl giderilen şehitliğin, çevre düzenlemesi projesinde önemli bir yer tutan kültür evinin kısa sürede biteceği kaydedildi. AK Partinin 25. İstişare toplantısı için Afyonkarahisar'da bulunan  Hasan Turan, şehitliğin bulunduğu İscehisar İlçesine geçerek Kaymakam Ali Altınkaynak ile çalışmaları yerinde inceledi.Manevi mekanların terk edilen değil daima ziyaret edilen yerler olması gerektiğini belirten Turan; "Önceki anma etkinliklerinden farklı olarak, dört senedir burada binlerce hemşehrimizle birlikte iki günü kapsayan ve resmi tören ritüellerininin dışında, daha kapsamlı bir millet töreni şeklinde şehitlerimizi anma etkinliği yapıyoruz. İhtiyaçları tespit ederek bir proje geliştirdik ve o proje doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Projenin en önemli ayağı olan kültür evimizin temelini attık, kısa süre sonra açılışını hep birlikte yapacağız inşallah. Biz millet olarak şehitlerimizle birlikte yaşıyoruz. Bu topraklarda bizim yüzlerce şehidimiz var. Doğanlar köyündeki şehitliğimizi küçük bir Çanakkale Şehitliği haline getirip oradaki manevi iklimi burada da teneffüs edebilmenin gayreti içine girdik ve bu doğrultuda adım attık. Kültür evimizin tamamlanmasıyla birlikte bu çalışmalarımızı taçlandırıp 12 ay herkesin ziyaret için geleceği bir şehitlik haline getirmiş olacağız. Şimdiden bu hareketliliği burada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalar tamamlanınca yapacağımız iyi bir tanıtımla burayı da Türkiye'de ziyaret edilen sayılı şehitliklerden biri haline getirmiş olacağız. Şehitliğimizin Giresun temalarıyla donatılmış olması Giresun'umuzun tanıtımına da önemli katkılar sunacaktır. Bakanlarımıza, valilerimize, belediyelerimize, katkı sunan iş adamlarımıza ve özellikle işin daima takipçisi olan İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak'a teşekkür ediyorum" dedi.  
Bir şehrin başka bir şehirde bulunan tek şehitliği olan Afyonkarahisar'da ki Giresunlular Şehitliği'nin çevre düzenlemesi kapsamında önemli bir merhale daha kat edilerek 'Giresun Kültür Evi'nin temeli atıldı.
Giresun Federasyonu başkanlığı döneminde şehitliğin çevre düzenlemesi, yol, elektrik, mescit, tuvalet, şadırvan ve kültür evi gibi ihtiyaçları için kapsamlı bir proje başlatılmasına vesile olan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, temeli atılan kültür evinin çalışmalarını yerinde görerek yetkililerden bilgi aldı.
Yol, tuvalet, şadırvan, mescit ve elektrik ihtiyaçları geçtiğimiz yıl giderilen şehitliğin, çevre düzenlemesi projesinde önemli bir yer tutan kültür evinin kısa sürede biteceği kaydedildi. AK Partinin 25. İstişare toplantısı için Afyonkarahisar'da bulunan  Hasan Turan, şehitliğin bulunduğu İscehisar İlçesine geçerek Kaymakam Ali Altınkaynak ile çalışmaları yerinde inceledi.
Manevi mekanların terk edilen değil daima ziyaret edilen yerler olması gerektiğini belirten Turan; "Önceki anma etkinliklerinden farklı olarak, dört senedir burada binlerce hemşehrimizle birlikte iki günü kapsayan ve resmi tören ritüellerininin dışında, daha kapsamlı bir millet töreni şeklinde şehitlerimizi anma etkinliği yapıyoruz. İhtiyaçları tespit ederek bir proje geliştirdik ve o proje doğrultusunda çalışmalarımızı başlattık. Projenin en önemli ayağı olan kültür evimizin temelini attık, kısa süre sonra açılışını hep birlikte yapacağız inşallah. Biz millet olarak şehitlerimizle birlikte yaşıyoruz. Bu topraklarda bizim yüzlerce şehidimiz var. Doğanlar köyündeki şehitliğimizi küçük bir Çanakkale Şehitliği haline getirip oradaki manevi iklimi burada da teneffüs edebilmenin gayreti içine girdik ve bu doğrultuda adım attık. Kültür evimizin tamamlanmasıyla birlikte bu çalışmalarımızı taçlandırıp 12 ay herkesin ziyaret için geleceği bir şehitlik haline getirmiş olacağız. Şimdiden bu hareketliliği burada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalar tamamlanınca yapacağımız iyi bir tanıtımla burayı da Türkiye'de ziyaret edilen sayılı şehitliklerden biri haline getirmiş olacağız. Şehitliğimizin Giresun temalarıyla donatılmış olması Giresun'umuzun tanıtımına da önemli katkılar sunacaktır. Bakanlarımıza, valilerimize, belediyelerimize, katkı sunan iş adamlarımıza ve özellikle işin daima takipçisi olan İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak'a teşekkür ediyorum" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.