'Giresun'da yaşıyorsan ikametgâhını taşı'

YAŞAM 15.12.2016 - 16:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3293+ kez okundu.
 

'Giresun'da yaşıyorsan ikametgâhını taşı'

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yılsonu yaklaşırken vatandaşlara,...
...'Giresun’da yaşıyorsan ikametgâhını taşımalısın. Yaşadığın kente katkı sağlamalısın' çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi bünyesinde 30 binin üzerinde öğrenci ve akademik kadronun bulunduğunu belirterek, bu nüfusun büyük bölümünün ikametgâhının kentte bulunmadığına dikkat çekerek, "Giresun Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerimizin ikametgâhlarını taşımaları büyük önem taşımaktadır. Sadece öğrencilerimizin değil, üniversitede görev yapan akademik ve idari kadroda bulunanlar, başka kurumlara tayin olan memurların, işçilerin, Giresun’da yaşayıp, ikametgâhı başka yerlerde bulunan vatandaşlarımızın yaşadıkları yerde ikametgâhları bulunması hukuki bir zorunluluktur. 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanunun 68. Maddesi 1. Fıkrası C bendi gereğince adres bildirimlerini süresi içinde yapmayanlar ve yanlış beyanda bulunanlar hakkında para cezası uygulanması öngörülmektedir. Giresun şehir merkezinde yaşayan her vatandaşımızın ikametgâhlarını burada göstermeleri belediye gelirlerinin artırılması anlamına gelmektedir. Aksi takdirde belediyemizden hizmet aldığı halde ikametgâhını gerçek şekilde göstermeyenler, hem gelir azalmasına neden olmakta hem de başkasının hakkını kullanmış olmaktadır" dedi.Yılsonuna kadar Giresun’da yaşadığı halde ikametgâhları başka yerlerde olanların, ikametgâhlarını taşımalarını isteyen Belediye Başkanı Kerim Aksu, bu konuda Halkla İlişkiler Biriminde 444 4 028 / 125 no’lu telefonla ulaşılabilecek bir danışma masası oluşturulduğunu, duyarlı vatandaşlara şimdiden teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, yılsonu yaklaşırken vatandaşlara,...
...'Giresun’da yaşıyorsan ikametgâhını taşımalısın. Yaşadığın kente katkı sağlamalısın' çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi bünyesinde 30 binin üzerinde öğrenci ve akademik kadronun bulunduğunu belirterek, bu nüfusun büyük bölümünün ikametgâhının kentte bulunmadığına dikkat çekerek, "Giresun Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerimizin ikametgâhlarını taşımaları büyük önem taşımaktadır. Sadece öğrencilerimizin değil, üniversitede görev yapan akademik ve idari kadroda bulunanlar, başka kurumlara tayin olan memurların, işçilerin, Giresun’da yaşayıp, ikametgâhı başka yerlerde bulunan vatandaşlarımızın yaşadıkları yerde ikametgâhları bulunması hukuki bir zorunluluktur. 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanunun 68. Maddesi 1. Fıkrası C bendi gereğince adres bildirimlerini süresi içinde yapmayanlar ve yanlış beyanda bulunanlar hakkında para cezası uygulanması öngörülmektedir. Giresun şehir merkezinde yaşayan her vatandaşımızın ikametgâhlarını burada göstermeleri belediye gelirlerinin artırılması anlamına gelmektedir. Aksi takdirde belediyemizden hizmet aldığı halde ikametgâhını gerçek şekilde göstermeyenler, hem gelir azalmasına neden olmakta hem de başkasının hakkını kullanmış olmaktadır" dedi.
Yılsonuna kadar Giresun’da yaşadığı halde ikametgâhları başka yerlerde olanların, ikametgâhlarını taşımalarını isteyen Belediye Başkanı Kerim Aksu, bu konuda Halkla İlişkiler Biriminde 444 4 028 / 125 no’lu telefonla ulaşılabilecek bir danışma masası oluşturulduğunu, duyarlı vatandaşlara şimdiden teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.