Giresunlu çiftçilere süt tankı desteği

EKONOMİ 13.02.2017 - 17:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3842+ kez okundu.
 

Giresunlu çiftçilere süt tankı desteği

Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Talat Çetiner,...
...Giresun'un süt üretimi açısından ciddi potansiyele sahip olduğunu söyledi. Süt kalitesini arttırmak için sağımdan hemen sonra sütün soğutma tankına  alınması gerektiğini kaydeden Çetiner, "Bu tanklarla beraber sütün daha hızlı bir şekilde soğutularak, içerisindeki mikroorganizma faaliyetlerini minimize düşüreceğiz ve üreticinin pazar gücünü arttırmış olacağız. Bunu önümüzdeki dönemlerde daha da devam ettirerek, bütün üyelerimizin sağlıklı sütü pazara sunmalarına gayret edeceğiz" dedi.Çetiner, "Birlik olarak bize yakışır şekilde ilimizin ihtiyaçlarından birini gidermek üzere süt soğutma tankları dağıtacağız. Bunun mutluluğunu taşıyoruz. Giresun’u önemsiyoruz. Çünkü Giresun çiftçisiyle, üreticisiyle önemsenmeyi hak eden bir şehir. Her yıl yaklaşık 6 milyon TL Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı merkezi bütçeden Giresun çiftçisine büyük baş hayvancılık desteği  sağlıyor. Süt hayvancılığını da daha bilimsel yapmamız lazım ki çiftçimiz para kazansın, yüzü gülsün" diye konuştu.  
Giresun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Talat Çetiner,...
...Giresun'un süt üretimi açısından ciddi potansiyele sahip olduğunu söyledi. Süt kalitesini arttırmak için sağımdan hemen sonra sütün soğutma tankına  alınması gerektiğini kaydeden Çetiner, "Bu tanklarla beraber sütün daha hızlı bir şekilde soğutularak, içerisindeki mikroorganizma faaliyetlerini minimize düşüreceğiz ve üreticinin pazar gücünü arttırmış olacağız. Bunu önümüzdeki dönemlerde daha da devam ettirerek, bütün üyelerimizin sağlıklı sütü pazara sunmalarına gayret edeceğiz" dedi.
Çetiner, "Birlik olarak bize yakışır şekilde ilimizin ihtiyaçlarından birini gidermek üzere süt soğutma tankları dağıtacağız. Bunun mutluluğunu taşıyoruz. Giresun’u önemsiyoruz. Çünkü Giresun çiftçisiyle, üreticisiyle önemsenmeyi hak eden bir şehir. Her yıl yaklaşık 6 milyon TL Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı merkezi bütçeden Giresun çiftçisine büyük baş hayvancılık desteği  sağlıyor. Süt hayvancılığını da daha bilimsel yapmamız lazım ki çiftçimiz para kazansın, yüzü gülsün" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.