Giresunlularda Adalet yürüyüşünde

SİYASET 16.06.2017 - 14:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3408+ kez okundu.
 

Giresunlularda Adalet yürüyüşünde

Çarşamba günü CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması'...
...davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konulmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatıldı. Ankara  Güvenpark'tan başlatılan 'Adalet' yürüyüşüne CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ve CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı'da katıldı. Yaklaşık 27 gün sürecek olan Adalet yürüyüşünün öncülüğünü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yapıyor. Yürüyüş öncesi konuşan Milletvekili Bektaşoğlu, "Bu karar, siyasallaşmış, hukukun evrensel ilkeleriyle değil, sarayın talimatlarıyla hareket eden yargının muhalefete gözdağı kararıdır. Buna İlk tepkimizi TBMM genel kurulunu terk ederek gösterdik. Bugün de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’dan İstanbul’a yürüyoruz. Biz adaletin olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Milletvekillerinin, gazetecilerin, yurtseverlerin ve topluma karşı görevlerini yapan kişilerin çeşitli gerekçelerle hapise atılmasını istemiyoruz. Darbecileri, diktatörleri, hukuku çiğneyenleri, halkımızın haklarını gasp edenleri istemiyoruz" dedi. 
Çarşamba günü CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'MİT TIR'ları görüntülerinin yayınlanması'...

...davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konulmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatıldı. Ankara  Güvenpark'tan başlatılan 'Adalet' yürüyüşüne CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ve CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı'da katıldı.

Yaklaşık 27 gün sürecek olan Adalet yürüyüşünün öncülüğünü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yapıyor. Yürüyüş öncesi konuşan Milletvekili Bektaşoğlu, "Bu karar, siyasallaşmış, hukukun evrensel ilkeleriyle değil, sarayın talimatlarıyla hareket eden yargının muhalefete gözdağı kararıdır. Buna İlk tepkimizi TBMM genel kurulunu terk ederek gösterdik. Bugün de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’dan İstanbul’a yürüyoruz. Biz adaletin olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Milletvekillerinin, gazetecilerin, yurtseverlerin ve topluma karşı görevlerini yapan kişilerin çeşitli gerekçelerle hapise atılmasını istemiyoruz. Darbecileri, diktatörleri, hukuku çiğneyenleri, halkımızın haklarını gasp edenleri istemiyoruz" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.