'Gittiğiniz yol toplumu felakete götürür'

SİYASET 05.04.2018 - 17:49, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2893+ kez okundu.
 

'Gittiğiniz yol toplumu felakete götürür'

Geçtiğimiz hafta Giresun'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan için cami imamlarına mesaj çeken Diyanet Sen'e CHP'den büyük tepki
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, "Dini inancımız tüm siyasetin üstündedir, AK Parti Genel Başkanı'nın Parti Kongresi için ilimize gelişi ve pankartın cami duvarına asılması ile gün yüzüne çıkan Din'in siyasete alet edilmesi Diyanet Sen'in mesajıyla ayyuka çıktı" dedi. Diyanet Sen Giresun Şubesinin 23 Mart Cuma günü 12.08'de üye imamlara çektiği mesaj hakkında konuşan Başkan Tığlı, "Mesajda şu ifadeler yer almaktadır; 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan 25 Mart Pazar saat:12'de Giresun kapalı spor salonunda halka hitap edeceklerdir. Cemaatın programa davet edilerek, katılım sağlamanız önemle istirham olunur' Şimdi bu mesajı yazan yetkiliye soruyoruz? Din görevlisi olmak siyasi bir partinin çağrısını cuma hutbesinde cemaate bildirmek midir? Sendikaların görevi üyelerinin haklarını, hukukunu, özlük haklarını ve emek karşılığının mücadele örgütlenmesi değil midir? Bu mesajı yazan yetkili, (İmam ve Sendikacı mı) yoksa siyasi partinin propaganda sorumlusu mu? Eğer Din adamıysa.... Camilerin ibadet yeri olduğunu Siyaset yeri olmadığını bilmiyor mu ? Siyasi parti temsilcisi ise DİYANET SEN'de ne işi var? Siyaset yapmak istiyorsan Siyasi Partiler açık... Mesajı çeken yetkili İslamiyet'te ayrımcılığın, kayırmacılığın, adamcılığın, yasaklandığını, kardeşliğin, barışın, birliğin, dostluğun, yardım etmenin ve paylaşmanın olduğunu bilmiyor musunuz? İmamları da ayrıştırarak bizden sizden diye işaret ederek inançlarımıza nasıl bir zarar verdiğinizin farkında mısınız? Ve camilerde İmamların arkasında saf tutanların sadece sizin siyasi düşünceniz ve taraftarı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu mesajı gönderen yetkili yanlış yoldasınız, önderlik yapmak toplumu dini inançlarımızla ilgili bilgi vermeniz gerekirken üyeniz imamlara siyasi propaganda yaptırmak için mesaj çekiyorsunuz, gittiğiniz yol bireysel ikbal getirir, fakat toplumu felakete götürür" diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta Giresun'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan için cami imamlarına mesaj çeken Diyanet Sen'e CHP'den büyük tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, "Dini inancımız tüm siyasetin üstündedir, AK Parti Genel Başkanı'nın Parti Kongresi için ilimize gelişi ve pankartın cami duvarına asılması ile gün yüzüne çıkan Din'in siyasete alet edilmesi Diyanet Sen'in mesajıyla ayyuka çıktı" dedi.

Diyanet Sen Giresun Şubesinin 23 Mart Cuma günü 12.08'de üye imamlara çektiği mesaj hakkında konuşan Başkan Tığlı, "Mesajda şu ifadeler yer almaktadır; 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan 25 Mart Pazar saat:12'de Giresun kapalı spor salonunda halka hitap edeceklerdir. Cemaatın programa davet edilerek, katılım sağlamanız önemle istirham olunur' Şimdi bu mesajı yazan yetkiliye soruyoruz? Din görevlisi olmak siyasi bir partinin çağrısını cuma hutbesinde cemaate bildirmek midir? Sendikaların görevi üyelerinin haklarını, hukukunu, özlük haklarını ve emek karşılığının mücadele örgütlenmesi değil midir? Bu mesajı yazan yetkili, (İmam ve Sendikacı mı) yoksa siyasi partinin propaganda sorumlusu mu? Eğer Din adamıysa.... Camilerin ibadet yeri olduğunu Siyaset yeri olmadığını bilmiyor mu ? Siyasi parti temsilcisi ise DİYANET SEN'de ne işi var? Siyaset yapmak istiyorsan Siyasi Partiler açık... Mesajı çeken yetkili İslamiyet'te ayrımcılığın, kayırmacılığın, adamcılığın, yasaklandığını, kardeşliğin, barışın, birliğin, dostluğun, yardım etmenin ve paylaşmanın olduğunu bilmiyor musunuz? İmamları da ayrıştırarak bizden sizden diye işaret ederek inançlarımıza nasıl bir zarar verdiğinizin farkında mısınız? Ve camilerde İmamların arkasında saf tutanların sadece sizin siyasi düşünceniz ve taraftarı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu mesajı gönderen yetkili yanlış yoldasınız, önderlik yapmak toplumu dini inançlarımızla ilgili bilgi vermeniz gerekirken üyeniz imamlara siyasi propaganda yaptırmak için mesaj çekiyorsunuz, gittiğiniz yol bireysel ikbal getirir, fakat toplumu felakete götürür" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.