Görele’nin Kurtuluş günü kutlandı

GÜNDEM 14.02.2019 - 17:28, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3668+ kez okundu.
 

Görele’nin Kurtuluş günü kutlandı

Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı yapılan muhteşem törenle kutlandı. Belediye tarafından yapılan ve ilçe kültürünün en iyi şekilde yaşatıldığı tören, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
Hürriyet kızının mücahitler tarafından kurtarılışı canlandırılarak başlayan tören, resmi geçit töreninin ardından sona erdi. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yıllar önce Göreleliler, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla işgale karşı kahramanca mücadele etmiş, sonsuza kadar bağımsız ve hür yaşamak uğruna, başta canları olmak üzere her şeylerini feda ettiklerini söyledi. Bir asır değil birkaç asırda geçse o günlerin acısını Göreleli ve Görele’nin şahsında milletin asla unutmayacağını belirten Belediye Başkanı Tolga Erener, “Kurtuluş günü, emperyalizmin Anadolu topraklarımıza sürüldüğü gündür. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün pekiştirildiği gündür. Bayrağımızın coşkuyla dalgalanacağı en güzel günlerden biridir. Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan, unutulmaz kahramanlıklara imza atan bir halktır. Bu halkla yıllar süren ve birçok cephede devam eden, savaşlar kazanıldı, bu gün özgür, ayakları üzerinde duran bağımsız bir devlete sahip olduysak atalarımızın vermiş olduğu bu onurlu mücadelenin sayesinde bu günlere geldiğimizi hiç unutmuyoruz. Sevgili Hemşerilerim, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu, böylesi kahramanlıkların ve yiğitliklerin, vatan için kendisini kara toprağa seve seve feda etmişliklerin öyküleriyle doludur. Ben canları pahasına mücadele ederek, ülkemizi işgal altından kurtaran başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.
Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı yapılan muhteşem törenle kutlandı. Belediye tarafından yapılan ve ilçe kültürünün en iyi şekilde yaşatıldığı tören, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Hürriyet kızının mücahitler tarafından kurtarılışı canlandırılarak başlayan tören, resmi geçit töreninin ardından sona erdi. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yıllar önce Göreleliler, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla işgale karşı kahramanca mücadele etmiş, sonsuza kadar bağımsız ve hür yaşamak uğruna, başta canları olmak üzere her şeylerini feda ettiklerini söyledi.

Bir asır değil birkaç asırda geçse o günlerin acısını Göreleli ve Görele’nin şahsında milletin asla unutmayacağını belirten Belediye Başkanı Tolga Erener, “Kurtuluş günü, emperyalizmin Anadolu topraklarımıza sürüldüğü gündür. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün pekiştirildiği gündür. Bayrağımızın coşkuyla dalgalanacağı en güzel günlerden biridir. Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan, unutulmaz kahramanlıklara imza atan bir halktır. Bu halkla yıllar süren ve birçok cephede devam eden, savaşlar kazanıldı, bu gün özgür, ayakları üzerinde duran bağımsız bir devlete sahip olduysak atalarımızın vermiş olduğu bu onurlu mücadelenin sayesinde bu günlere geldiğimizi hiç unutmuyoruz. Sevgili Hemşerilerim, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu, böylesi kahramanlıkların ve yiğitliklerin, vatan için kendisini kara toprağa seve seve feda etmişliklerin öyküleriyle doludur. Ben canları pahasına mücadele ederek, ülkemizi işgal altından kurtaran başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.