GRÜ'de yayın etiği konulu konferans düzenlendi

GÜNDEM 10.12.2018 - 10:10, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2241+ kez okundu.
 

GRÜ'de yayın etiği konulu konferans düzenlendi

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜKAM) tarafından "Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği" konferansı düzenlendi.
Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'ndaki konferans GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Ayşen Reyhan Wolff'un sunumuyla başladı. Konferansa konuşmacı olarak katılan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bilim insanlarının, yaptıkları araştırmaların ve sundukları yayınların birçok aşamadan geçtiğini söyledi. Bu aşamalarda, belirtilen genel kurallara uyulmasının kaliteli çalışmaların ortaya çıkmasını sağlayacağını ifade eden Coşkun şöyle devam etti: "Bilimsel yayınlar ortaya konurken farklı kaynaklardan faydalanılabilir ve önceden yapılmış çalışmalara atıf veya bu çalışmalardan alıntı yapılabilir. Bu sürecin sonucunda ortaya çıkan kitap, makale veya bildiri gibi yayınlarda muhakkak yayın sahibinin özgünlüğünü ortaya koyması gerekir." Konferans, daha sonra katılımcıların, bilimsel araştırmaların yayınlanması sürecine ilişkin yönelttikleri sorunların cevaplanmasıyla sürdü. Konferansın sonunda GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Ayşen Reyhan Wolff, Rektör Coşkun'a teşekkür belgesi verdi.  
GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi (GRÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜKAM) tarafından "Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği" konferansı düzenlendi.

Güre Yerleşkesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'ndaki konferans GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Ayşen Reyhan Wolff'un sunumuyla başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bilim insanlarının, yaptıkları araştırmaların ve sundukları yayınların birçok aşamadan geçtiğini söyledi.

Bu aşamalarda, belirtilen genel kurallara uyulmasının kaliteli çalışmaların ortaya çıkmasını sağlayacağını ifade eden Coşkun şöyle devam etti:

"Bilimsel yayınlar ortaya konurken farklı kaynaklardan faydalanılabilir ve önceden yapılmış çalışmalara atıf veya bu çalışmalardan alıntı yapılabilir. Bu sürecin sonucunda ortaya çıkan kitap, makale veya bildiri gibi yayınlarda muhakkak yayın sahibinin özgünlüğünü ortaya koyması gerekir."

Konferans, daha sonra katılımcıların, bilimsel araştırmaların yayınlanması sürecine ilişkin yönelttikleri sorunların cevaplanmasıyla sürdü.

Konferansın sonunda GÜKAM Müdürü Prof. Dr. Ayşen Reyhan Wolff, Rektör Coşkun'a teşekkür belgesi verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.