GURBETTEN SILAYA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

02.04.2018 - 17:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2916+ kez okundu.
 

GURBETTEN SILAYA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

İstanbul Eyüp Sultan Giresunlular Derneği hafta sonu Giresun Kalesinde Topal Osman Ağayı andılar
İstanbul Eyüp Sultan Giresunlular Derneği geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri Topal Osman Ağayı anma etkinliklerinin bu yıl ise ikincisini gerçekleştirdiler. İstanbul Eyüp Sultan Giresunlular Derneği Başkanı İsa Kayış, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Topal Osman Ağamızı anma etkinliğine yüksek sayıda katılım oldu. Giresunluların Eyüp Sultan'daki gururu hemşerimiz Belediye Başkanımız sayın Remzi Aydın ve Başkan Yardımcımız Cem Kurt yapılan programa büyük oranda katkı sağlayarak bizleri onure etmişlerdir. Geleneksel hale getirdiğimiz Topal Osman Ağamızı anma etkinliğimize her yıl daha da fazla katılım sağlanıyor. Belediye Başkanımız sayın Remzi Aydın ve Başkan Yardımcımız sayın Cem Kurt'un destekleriyle Eyüp Sultan'dan 3 otobüs Giresun'a hareket ettik. Yoğun bir katılımla Cuma akşamı İstanbul'dan yola çıktık. Cumartesi günü saat 12.00'da Giresun Kalesi'nde Topal Osman Ağanın kabri başında Kuran-ı Kerim tilaveti okutuldu. Ardından dualar edildi. Sonrasında ekiple birlikte Giresun Kalesinden Bulancak Belediyesi Mehter takımı ile birlikte Giresun Şehir Merkezine kadar yürüyüş gerçekleştirdik" dedi. Programa Dernek Başkanı İsa Kayış'ın yanı sıra Başkanvekilleri Muammer Kurt, Serkan Cihan ve Kadın Kolları Başkanı Güzin Ceylan ile gurbetçi hemşerilerimiz katıldı. Başkan Kayış öte yandan 47. Giresun Gönüllü Alay Komutanı, Kurutuluş Savaşı Kahramanı, TBMM'nin  ilk Muhafız Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa'yı ebediyete intikalinin 95. yılında anmaktan büyük onur duyduklarını sözlerine ekledi.
İstanbul Eyüp Sultan Giresunlular Derneği hafta sonu Giresun Kalesinde Topal Osman Ağayı andılar

İstanbul Eyüp Sultan Giresunlular Derneği geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri Topal Osman Ağayı anma etkinliklerinin bu yıl ise ikincisini gerçekleştirdiler.

İstanbul Eyüp Sultan Giresunlular Derneği Başkanı İsa Kayış, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Topal Osman Ağamızı anma etkinliğine yüksek sayıda katılım oldu. Giresunluların Eyüp Sultan'daki gururu hemşerimiz Belediye Başkanımız sayın Remzi Aydın ve Başkan Yardımcımız Cem Kurt yapılan programa büyük oranda katkı sağlayarak bizleri onure etmişlerdir. Geleneksel hale getirdiğimiz Topal Osman Ağamızı anma etkinliğimize her yıl daha da fazla katılım sağlanıyor. Belediye Başkanımız sayın Remzi Aydın ve Başkan Yardımcımız sayın Cem Kurt'un destekleriyle Eyüp Sultan'dan 3 otobüs Giresun'a hareket ettik. Yoğun bir katılımla Cuma akşamı İstanbul'dan yola çıktık. Cumartesi günü saat 12.00'da Giresun Kalesi'nde Topal Osman Ağanın kabri başında Kuran-ı Kerim tilaveti okutuldu. Ardından dualar edildi. Sonrasında ekiple birlikte Giresun Kalesinden Bulancak Belediyesi Mehter takımı ile birlikte Giresun Şehir Merkezine kadar yürüyüş gerçekleştirdik" dedi.

Programa Dernek Başkanı İsa Kayış'ın yanı sıra Başkanvekilleri Muammer Kurt, Serkan Cihan ve Kadın Kolları Başkanı Güzin Ceylan ile gurbetçi hemşerilerimiz katıldı.

Başkan Kayış öte yandan 47. Giresun Gönüllü Alay Komutanı, Kurutuluş Savaşı Kahramanı, TBMM'nin  ilk Muhafız Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa'yı ebediyete intikalinin 95. yılında anmaktan büyük onur duyduklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.