Hacı Abdullah Halife Giresun'da anıldı

GÜNDEM 23.09.2019 - 09:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3516+ kez okundu.
 

Hacı Abdullah Halife Giresun'da anıldı

Yavuz Sultan Selim'in Trabzon Valiliği sırasında hocalığını yapan Hacı Abdullah Halife, Tekke köyünde anıldı.
Yağlıdere Kaymakamı Burak Baykut Öz, Yağlıdere ilçesine bağlı Tekke köyünde düzenlenen anma programında, Hacı Abdullah Halife'nin Yavuz Sultan Selim'in hocalığını yapan büyük bir alperen olduğunu söyledi.  Hacı Abdullah Halife'nin yaşadığı Yağlıdere vadisinde ilim irfan kültürünün yayılmasına vesile olduğunu belirten Öz, Karadeniz’de Türk İslam medeniyetinin şekillenmesinde öncülük eden büyük bir Allah dostu olduğunu kaydetti. Program, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ilahi ve semazen gösterisiyle sona erdi.  
Yavuz Sultan Selim'in Trabzon Valiliği sırasında hocalığını yapan Hacı Abdullah Halife, Tekke köyünde anıldı.

Yağlıdere Kaymakamı Burak Baykut Öz, Yağlıdere ilçesine bağlı Tekke köyünde düzenlenen anma programında, Hacı Abdullah Halife'nin Yavuz Sultan Selim'in hocalığını yapan büyük bir alperen olduğunu söyledi. 

Hacı Abdullah Halife'nin yaşadığı Yağlıdere vadisinde ilim irfan kültürünün yayılmasına vesile olduğunu belirten Öz, Karadeniz’de Türk İslam medeniyetinin şekillenmesinde öncülük eden büyük bir Allah dostu olduğunu kaydetti.

Program, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ilahi ve semazen gösterisiyle sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.