HALKIN HELALİ SİZE HARAMDIR!

GÜNDEM 08.03.2018 - 18:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3545+ kez okundu.
 

HALKIN HELALİ SİZE HARAMDIR!

CHP'li Sıbıç, 'TOKİ uğruna vatandaşları mağdur edenler, şimdi de kanun tanımamazlıkları ile sınırları zorluyor' dedi.
6 Mart 2018 tarihli ve 1162 sayılı gazetemizde yer alan 'BULANCAK HALKINI SÖMÜREMEZSİNİZ!' başlıklı açıklaması TOKİ'de gerçekleşen ve kooperatif eli ile vatandaşların kandırıldığını dile getiren CHP Bulancak İlçe Başkan Yardımcısı ve Bulancak Belediyesi Meclis Üyesi Necmi Sıbıç, mecliste çıkan kararın muhalefet oylarına istinaden kabul edildiğini belirterek, karara itiraz için bölge idare mahkemesine dava açacaklarını söyledi. Sıbıç, TOKİ adı altında yapılan konutların arsa alımı noktasında vatandaşların cebinden kolayca para kazanıldığını yineleyerek, "01.03.2018 tarihinde Bulancak Belediye Meclisinde alınan karara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başlatacağı 2. Etap konut yapımı öncesi Belediye Başkanı Recep Yakar ve AK Partili Meclis üyeleri, kanunları kendilerine göre yok sayıyorlar. İmar değişikliği kanununa göre imar yolları ve park alanlarının kaldırılması meclisin  kararı ile bitmiyor. Bunun mahkemesi var, yargısı var. Sizin gözünüzü para bürüdüğü için Bulancak halkına ait yol ve parkları da imara açıyorsunuz. Bu işler meclis kararı ile olup bitecek işler değil. Artık Bulancak halkına ait yeşil alanlardan ve yollardan elinizi çekin. Son 3,5 yılda Bulancak Belediyesi tarafından yaklaşık 35-40 adet kamuya ait yol ve yeşil alan imara açılmıştır. Muhalefet şerhimize rağmen bu karara kabul oyu veren meclis üyeleri kanun önünde bunun hesabını vereceklerdir. Ben AK Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımın da kötü niyetli ve art niyetli olmadıklarına inanıyorum. Ama o meclis üyesi arkadaşlarımda bu imzalarının kanun karşısında hesabının da sorulacağını unutmasınlar" dedi. TOKİ'ye üye olan ve arsa payı adı altında binlerce lirası birilerinin cebine giren vatandaşların haklarını savunmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Sıbıç, "Her zaman olduğu  gibi bizler Bulancak halkının hakkını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu. Öte yandan Sıbıç, önümüzde ki hafta içi bu TOKİ aldatmacası hakkında CHP İl Başkanı ve İlçe Başkanının katılımı ile geniş çaplı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini aynı zamanda da CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu'nun bu konuyu TBMM'ye soru önergesi olarak sunacağını kaydetti.
CHP'li Sıbıç, 'TOKİ uğruna vatandaşları mağdur edenler, şimdi de kanun tanımamazlıkları ile sınırları zorluyor' dedi.

6 Mart 2018 tarihli ve 1162 sayılı gazetemizde yer alan 'BULANCAK HALKINI SÖMÜREMEZSİNİZ!' başlıklı açıklaması TOKİ'de gerçekleşen ve kooperatif eli ile vatandaşların kandırıldığını dile getiren CHP Bulancak İlçe Başkan Yardımcısı ve Bulancak Belediyesi Meclis Üyesi Necmi Sıbıç, mecliste çıkan kararın muhalefet oylarına istinaden kabul edildiğini belirterek, karara itiraz için bölge idare mahkemesine dava açacaklarını söyledi.

Sıbıç, TOKİ adı altında yapılan konutların arsa alımı noktasında vatandaşların cebinden kolayca para kazanıldığını yineleyerek, "01.03.2018 tarihinde Bulancak Belediye Meclisinde alınan karara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başlatacağı 2. Etap konut yapımı öncesi Belediye Başkanı Recep Yakar ve AK Partili Meclis üyeleri, kanunları kendilerine göre yok sayıyorlar. İmar değişikliği kanununa göre imar yolları ve park alanlarının kaldırılması meclisin  kararı ile bitmiyor. Bunun mahkemesi var, yargısı var. Sizin gözünüzü para bürüdüğü için Bulancak halkına ait yol ve parkları da imara açıyorsunuz. Bu işler meclis kararı ile olup bitecek işler değil. Artık Bulancak halkına ait yeşil alanlardan ve yollardan elinizi çekin. Son 3,5 yılda Bulancak Belediyesi tarafından yaklaşık 35-40 adet kamuya ait yol ve yeşil alan imara açılmıştır. Muhalefet şerhimize rağmen bu karara kabul oyu veren meclis üyeleri kanun önünde bunun hesabını vereceklerdir. Ben AK Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımın da kötü niyetli ve art niyetli olmadıklarına inanıyorum. Ama o meclis üyesi arkadaşlarımda bu imzalarının kanun karşısında hesabının da sorulacağını unutmasınlar" dedi.

TOKİ'ye üye olan ve arsa payı adı altında binlerce lirası birilerinin cebine giren vatandaşların haklarını savunmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Sıbıç, "Her zaman olduğu  gibi bizler Bulancak halkının hakkını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan Sıbıç, önümüzde ki hafta içi bu TOKİ aldatmacası hakkında CHP İl Başkanı ve İlçe Başkanının katılımı ile geniş çaplı bir basın toplantısı düzenleyeceklerini aynı zamanda da CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu'nun bu konuyu TBMM'ye soru önergesi olarak sunacağını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.