Hamsi tezgâhta yerini aldı

GÜNDEM 13.09.2018 - 16:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3716+ kez okundu.
 

Hamsi tezgâhta yerini aldı

Bereketli bir palamut sezonunun ardından tezgahlarda yerini almaya başlayan Karadeniz hamsisi, kilogramı 10 liradan satılıyor.
1 Eylül'de av yasağının sona ermesinin ardından bol miktarda palamut avlayan balıkçılar, bu kez ağlarını hamsi için bıraktı. Karadeniz'de avlanan hamsi, Bulancak’taki tezgahlarda yerini aldı. Üniversite öğrencisi Balık satıcısı Enes Batuhan Usta, hamsinin Ordu ve Giresun açıklarında gırgır tekneleri tarafından avlandığını belirterek, “Henüz istenen av olmasa da hamsi ağlara yakalanmaya başladı. Dünden itibaren tezgahlarda yerini alan Karadeniz hamsisinin kilogramı 10 liradan satışa sunuluyor” dedi. Havaların sıcak olmasına rağmen vatandaşların yerli hamsiye oldukça ilgi gösterdiğini kaydeden Usta, “Temennimiz ve beklentimiz aynı palamut avında olduğu gibi hamsinin de bol olması. İnşallah hamsi avı da yüzümü güldürür” şeklinde konuştu. Enes Batuhan Usta, havaların biraz daha soğumaya başlamasıyla hamsinin bollaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.    
Bereketli bir palamut sezonunun ardından tezgahlarda yerini almaya başlayan Karadeniz hamsisi, kilogramı 10 liradan satılıyor.

1 Eylül'de av yasağının sona ermesinin ardından bol miktarda palamut avlayan balıkçılar, bu kez ağlarını hamsi için bıraktı. Karadeniz'de avlanan hamsi, Bulancak’taki tezgahlarda yerini aldı.

Üniversite öğrencisi Balık satıcısı Enes Batuhan Usta, hamsinin Ordu ve Giresun açıklarında gırgır tekneleri tarafından avlandığını belirterek, “Henüz istenen av olmasa da hamsi ağlara yakalanmaya başladı. Dünden itibaren tezgahlarda yerini alan Karadeniz hamsisinin kilogramı 10 liradan satışa sunuluyor” dedi.

Havaların sıcak olmasına rağmen vatandaşların yerli hamsiye oldukça ilgi gösterdiğini kaydeden Usta, “Temennimiz ve beklentimiz aynı palamut avında olduğu gibi hamsinin de bol olması. İnşallah hamsi avı da yüzümü güldürür” şeklinde konuştu.

Enes Batuhan Usta, havaların biraz daha soğumaya başlamasıyla hamsinin bollaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.