HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

GÜNDEM 04.10.2019 - 17:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2226+ kez okundu.
 

HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Atatürk Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenledi. Giresun Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe hayvanseverler ve çocuklar katıldı.
Giresun Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Meydanı’na stant kuruldu. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ziyaret ettiği stant da hayvanseverlere mama ve mama kabı dağıtımı yapıldı. Çocuklar ve vatandaşlar ile bir süre zaman geçiren Belediye Başkanı Şenlikoğlu, hayvanların korunması ve sağlıklı bir çevrede denge içinde yaşaması için mücadele etmeliyiz diyerek günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Şenlikoğlu yapmış olduğu açıklamasında şunları ifade etti; “4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenmesini sağlamak amacıyla Giresun Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayvanlar bizim hayatımızın bir parçasıdır. Bizler onlarla birlikte yaşıyoruz. Onlarla birlikte nefes alıyoruz. Hayvanlara karşı sevgimizi uyandırmak ve onları koruyarak haklarına saygı duyulmasını sağlamak için üzerimize düşen görevler var. Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, merhamet, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları gelişmesine katkı sağlar. Biz insanlar onların da bir can taşıdığını unutmamalıyız.” AB ülkeleri 1996 da yayınladığı direktifle hayvanları mal statüsünden çıkartıp hissedebilir varlıklar olarak kabul ettiğini söyleyen Başkan Şenlikoğlu, “Ülkemizde ise Hayvanları koruma kanunu 26.04.2004 tarihinde 5199 sayı ile kabul edilmiştir. Bizler Giresun Belediyesi’nin yöneticileri olarak şehrimizde ki hayvanlarımızın en iyi ve en olanaklı ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hayvanseverlerin ve can dostlarımızın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum” dedi.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Atatürk Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenledi. Giresun Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe hayvanseverler ve çocuklar katıldı.

Giresun Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Meydanı’na stant kuruldu. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ziyaret ettiği stant da hayvanseverlere mama ve mama kabı dağıtımı yapıldı.

Çocuklar ve vatandaşlar ile bir süre zaman geçiren Belediye Başkanı Şenlikoğlu, hayvanların korunması ve sağlıklı bir çevrede denge içinde yaşaması için mücadele etmeliyiz diyerek günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Şenlikoğlu yapmış olduğu açıklamasında şunları ifade etti; “4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenmesini sağlamak amacıyla Giresun Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayvanlar bizim hayatımızın bir parçasıdır. Bizler onlarla birlikte yaşıyoruz. Onlarla birlikte nefes alıyoruz. Hayvanlara karşı sevgimizi uyandırmak ve onları koruyarak haklarına saygı duyulmasını sağlamak için üzerimize düşen görevler var. Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, merhamet, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları gelişmesine katkı sağlar. Biz insanlar onların da bir can taşıdığını unutmamalıyız.”

AB ülkeleri 1996 da yayınladığı direktifle hayvanları mal statüsünden çıkartıp hissedebilir varlıklar olarak kabul ettiğini söyleyen Başkan Şenlikoğlu, “Ülkemizde ise Hayvanları koruma kanunu 26.04.2004 tarihinde 5199 sayı ile kabul edilmiştir. Bizler Giresun Belediyesi’nin yöneticileri olarak şehrimizde ki hayvanlarımızın en iyi ve en olanaklı ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hayvanseverlerin ve can dostlarımızın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.