'Her çocuk özeldir' projesi başladı

GÜNDEM 20.11.2017 - 15:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2750+ kez okundu.
 

'Her çocuk özeldir' projesi başladı

Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin kaymakam olarak atandığı günlerde ilçede kamu kurum ve kuruluşları için başlattığı projeler içinde yer alan ve Bulancak Engelliler Derneği ve Bulancak İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Her çocuk özeldir' temalı projenin açılış toplantısı 17 Kasım Cuma günü Bulancak’ta Ramada Otel toplantı salonunda projenin paydaşlarının katıldığı bir program ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra açılış yapıldı. Kalabalık bir katılımın olduğu toplantının sunumunu da proje koordinatörü öğretmen Cem Mutlu Türkseven yaptı. Projenin niçin yapıldığı ve özelliği hakkında bilgiler veren Türkseven, kaynaştırma eğitimi alan; özel öğrenme güçlüğü çeken, dikkat eksikliği bulunan ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarında eşit eğitim paydaşında buluşmasını sağlayacak öğretim yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesi, öğretim materyallerinin zenginleştirilmesi amacıyla bu projenin hazırlandığını ifade ederek, Türkiye'nin bu konuda uzman olan çok sayıda kişinin bu projede aktif olarak yer alacağını söyledi.  Bu konuşmadan sonra Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge projenin açılış konuşmasını yaparak, engellilere pozitif ayrımcılık yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, son 15 yılda hükümetin yasalaştırdığı çok sayı da kanun ve yönetmelik ile engellilerin daha sosyal hayat ve toplum içinde olmasını sapladığını, engellilerinde artık evlerinden dışarı rahatça çıkarak kabiliyetleri doğrultusunda kendilerini geliştirerek hayatın bütün alanlarında olduklarını ve öğrenci engellilerinden bu gibi projeler ile öğrenim haklarını daha çok kullanacaklarını söyleyerek projeyi hazırlayan herkese teşekkür etti. Daha sonra projede uzman olarak görev alan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden Dr. Abdullah Eker, yaptığı konuşmada, özel eğitim ve öğretim gören veya bir okulda aynı yaştaki akranları ile birlikte okulda olan okuma, yazma ve aritmetik konularında öğrenim güçlüğü çeken özel eğitim gerektiren çocukların diğer akranlarından hiçte farklı olmadığına vurgu yaparak, bu projenin Bulancak’ tan başlayarak Türkiye geneline yayılmasından son derece mutlu olacağını ifade etti. Ayrıca bu özel eğitim gerektiren çocuklarında bu eğitim tekniği ve materyallerinin geliştirilmesinde çok önemli bir adım atıldığını, Bulancak’ta bunun başlamasının da çok önemli olduğunu belirtti.  "her çocuk özeldir" projesi kapsamında Giresun’da 30 öğretmen projede eğitim verecek uzmanların katılımı ile 3 gün sürecek olan çalıştaya da katılacak. Projenin açılış toplantısına Bulancak Kaymakamı Ulugölge, Belediye Başkan yardımcısı Bahtiyar Hüsem, Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut, Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner, İlçe Nüfus müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Sosyal Hizmetler müdürü Selçuk Türkmen, Halk Kütüphanesi müdürü Haydar Yavuz, İl Milli Eğitim müdürü Necati Akkurt, İl Müftüsü Nurettin Oral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Hasan Bulut, okul müdürleri ve engelliler derneği üyeleri ile öğrenci velileri de katıldı.
Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin kaymakam olarak atandığı günlerde ilçede kamu kurum ve kuruluşları için başlattığı projeler içinde yer alan ve Bulancak Engelliler Derneği ve Bulancak İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Her çocuk özeldir' temalı projenin açılış toplantısı 17 Kasım Cuma günü Bulancak’ta Ramada Otel toplantı salonunda projenin paydaşlarının katıldığı bir program ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra açılış yapıldı. Kalabalık bir katılımın olduğu toplantının sunumunu da proje koordinatörü öğretmen Cem Mutlu Türkseven yaptı. Projenin niçin yapıldığı ve özelliği hakkında bilgiler veren Türkseven, kaynaştırma eğitimi alan; özel öğrenme güçlüğü çeken, dikkat eksikliği bulunan ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarında eşit eğitim paydaşında buluşmasını sağlayacak öğretim yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesi, öğretim materyallerinin zenginleştirilmesi amacıyla bu projenin hazırlandığını ifade ederek, Türkiye'nin bu konuda uzman olan çok sayıda kişinin bu projede aktif olarak yer alacağını söyledi.  Bu konuşmadan sonra Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge projenin açılış konuşmasını yaparak, engellilere pozitif ayrımcılık yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, son 15 yılda hükümetin yasalaştırdığı çok sayı da kanun ve yönetmelik ile engellilerin daha sosyal hayat ve toplum içinde olmasını sapladığını, engellilerinde artık evlerinden dışarı rahatça çıkarak kabiliyetleri doğrultusunda kendilerini geliştirerek hayatın bütün alanlarında olduklarını ve öğrenci engellilerinden bu gibi projeler ile öğrenim haklarını daha çok kullanacaklarını söyleyerek projeyi hazırlayan herkese teşekkür etti.

Daha sonra projede uzman olarak görev alan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden Dr. Abdullah Eker, yaptığı konuşmada, özel eğitim ve öğretim gören veya bir okulda aynı yaştaki akranları ile birlikte okulda olan okuma, yazma ve aritmetik konularında öğrenim güçlüğü çeken özel eğitim gerektiren çocukların diğer akranlarından hiçte farklı olmadığına vurgu yaparak, bu projenin Bulancak’ tan başlayarak Türkiye geneline yayılmasından son derece mutlu olacağını ifade etti. Ayrıca bu özel eğitim gerektiren çocuklarında bu eğitim tekniği ve materyallerinin geliştirilmesinde çok önemli bir adım atıldığını, Bulancak’ta bunun başlamasının da çok önemli olduğunu belirtti. 

"her çocuk özeldir" projesi kapsamında Giresun’da 30 öğretmen projede eğitim verecek uzmanların katılımı ile 3 gün sürecek olan çalıştaya da katılacak.

Projenin açılış toplantısına Bulancak Kaymakamı Ulugölge, Belediye Başkan yardımcısı Bahtiyar Hüsem, Bulancak Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, İlçe Milli Eğitim müdürü Şenel Bulut, Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner, İlçe Nüfus müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu, Sosyal Hizmetler müdürü Selçuk Türkmen, Halk Kütüphanesi müdürü Haydar Yavuz, İl Milli Eğitim müdürü Necati Akkurt, İl Müftüsü Nurettin Oral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Hasan Bulut, okul müdürleri ve engelliler derneği üyeleri ile öğrenci velileri de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.