‘HER İNSAN BİR DÜNYA’DIR’

GÜNDEM 10.12.2019 - 17:19, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4058+ kez okundu.
 

‘HER İNSAN BİR DÜNYA’DIR’

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Bulancak’ta Cumhuriyet İlkokulu müdürlüğü ve rehberlik servisi sınıflarının yaptığı etkinlik 10 Aralık Salı günü Bulancak Cumhuriyet meydanında yapıldı.
Okulun rehberlik servisi 4-d sınıfı öğretmeni Feryal Demir, 4-b sınıfı öğretmeni Nurcan Apaydın ve öğrencileri ile okul müdürü Adem İlyas, müdür yardımcısı Mustafa Demir’in desteği ile yapılan etkinlikte öğrenciler günün anlamı ve önemini ifade eden pankartla taşıdı ve slogan atarak etkinliği takip edenlerin desteğini aldı. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü hakkındaki konuşmayı da okul öğretmeni Selma Ünal Tirsi yaptı. Açıklama da; “10 Aralık 1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edilmesinin 71. yıldönümü tüm dünyada ‘’İnsan Hakları Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Bu günde ne yazık ki hem dünyada hem ülkemizde her geçen gün artan insan hakları ihlallerini anlatmak değil, insanlığın, insan olma onurunu kutlamak isterdik. İnsan haklarının temelinde “insan onuru” vardır. Öyleyse İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin yıl dönümünde, insan onurunu öne çıkarıp, Çocukların neden güven içinde yaşayamadığını, Kadın erkek eşitliğinin neden sağlanamadığını, Eğitim ve sağlık haklarından bireylerin eşit olarak neden yararlanamadığını, usanmadan gündeme getirmek, insan haklarını ihlal edenleri sorgulamak, evrensel hukukun yaygınlaşması için mücadele etmek ve bu hakların sadece metinlerde kalmasını değil, uygulamaya geçmesini hedeflemek hem hakkımız, hem de görevimizdir. Ne yazık ki Ülkemizde; yaşam hakkı, sağlıklı çevrede yaşama, eğitim, barınma gibi en temel hakların ihlal edildiği; hemen her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı, meslek elemanlarının şiddete maruz kaldığı, çocukların ihmal edildiği ve cinsel istismar aracı haline getirildiği ve buna benzer ihlallerin sıkça yaşandığı ortadadır.  Kadına yönelik şiddet de bir insan hakkı ihlalidir. Kadınlar hukuki, ekonomik, sosyal alanda eşit biçimde yer alamamakta, yaşam hakları ihlal edilmekte, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmektedir. Ülkemizde her üç kadından birisi fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta, her yıl artan oranda yüzlerce kadın öldürülmektedir. Ki daha geçtiğimiz günlerde 31 km uzağımızda sadece kendini savunamayacak kadar zayıf olduğu ve kadın olduğu için evinin önünde balerin Ceren ÖZDEMİR hunharca katledilmiştir. Cumhuriyet İlkokulu olarak Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, eşitliğin mutlak olduğu, barış ve huzur içerisinde olan bir Türkiye umuduyla sesimizi duyurmak; öğrencilerimizi insan haklarına, kadına, meslek elemanlarına, çocuğa, hayvana ve her türlü canlının yaşama hakkına duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak istiyoruz.             Bu anlamlı günde insanlığın, insan olma sorumluluk ve bilinciyle hareket ettiği, hak ihlallerinin yaşanmadığı, “İnsanım; o zaman, insanlara karşı yapılan kötü ve haksız muamelelere karşı duyarsız kalamam” düşüncesinin özümsenerek kabul görmesini temenni ediyor; insan kalarak yaşayanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyoruz” denildi.      
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında Bulancak’ta Cumhuriyet İlkokulu müdürlüğü ve rehberlik servisi sınıflarının yaptığı etkinlik 10 Aralık Salı günü Bulancak Cumhuriyet meydanında yapıldı.

Okulun rehberlik servisi 4-d sınıfı öğretmeni Feryal Demir, 4-b sınıfı öğretmeni Nurcan Apaydın ve öğrencileri ile okul müdürü Adem İlyas, müdür yardımcısı Mustafa Demir’in desteği ile yapılan etkinlikte öğrenciler günün anlamı ve önemini ifade eden pankartla taşıdı ve slogan atarak etkinliği takip edenlerin desteğini aldı. 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü hakkındaki konuşmayı da okul öğretmeni Selma Ünal Tirsi yaptı. Açıklama da; “10 Aralık 1948 tarihli İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edilmesinin 71. yıldönümü tüm dünyada ‘’İnsan Hakları Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Bu günde ne yazık ki hem dünyada hem ülkemizde her geçen gün artan insan hakları ihlallerini anlatmak değil, insanlığın, insan olma onurunu kutlamak isterdik.

İnsan haklarının temelinde “insan onuru” vardır. Öyleyse İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin yıl dönümünde, insan onurunu öne çıkarıp, Çocukların neden güven içinde yaşayamadığını, Kadın erkek eşitliğinin neden sağlanamadığını,

Eğitim ve sağlık haklarından bireylerin eşit olarak neden yararlanamadığını, usanmadan gündeme getirmek, insan haklarını ihlal edenleri sorgulamak, evrensel hukukun yaygınlaşması için mücadele etmek ve bu hakların sadece metinlerde kalmasını değil, uygulamaya geçmesini hedeflemek hem hakkımız, hem de görevimizdir.

Ne yazık ki Ülkemizde; yaşam hakkı, sağlıklı çevrede yaşama, eğitim, barınma gibi en temel hakların ihlal edildiği; hemen her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı, meslek elemanlarının şiddete maruz kaldığı, çocukların ihmal edildiği ve cinsel istismar aracı haline getirildiği ve buna benzer ihlallerin sıkça yaşandığı ortadadır.  Kadına yönelik şiddet de bir insan hakkı ihlalidir. Kadınlar hukuki, ekonomik, sosyal alanda eşit biçimde yer alamamakta, yaşam hakları ihlal edilmekte, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadele etmektedir. Ülkemizde her üç kadından birisi fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta, her yıl artan oranda yüzlerce kadın öldürülmektedir. Ki daha geçtiğimiz günlerde 31 km uzağımızda sadece kendini savunamayacak kadar zayıf olduğu ve kadın olduğu için evinin önünde balerin Ceren ÖZDEMİR hunharca katledilmiştir.

Cumhuriyet İlkokulu olarak Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, eşitliğin mutlak olduğu, barış ve huzur içerisinde olan bir Türkiye umuduyla sesimizi duyurmak; öğrencilerimizi insan haklarına, kadına, meslek elemanlarına, çocuğa, hayvana ve her türlü canlının yaşama hakkına duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak istiyoruz.

            Bu anlamlı günde insanlığın, insan olma sorumluluk ve bilinciyle hareket ettiği, hak ihlallerinin yaşanmadığı, “İnsanım; o zaman, insanlara karşı yapılan kötü ve haksız muamelelere karşı duyarsız kalamam” düşüncesinin özümsenerek kabul görmesini temenni ediyor; insan kalarak yaşayanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyoruz” denildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.