'Herkesin polisi kendi vicdanıdır'

GÜNDEM 12.04.2018 - 18:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4596+ kez okundu.
 

'Herkesin polisi kendi vicdanıdır'

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü kutlamaları 10 Nisan Salı günü Bulancak Cumhuriyet meydanında yapılan programla ile kutlandı.
Salı sabahı Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı'nın çelenk sunması ile başlayan programda daha sonra saygı duruşu ve İstiklal marşı okunarak devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı yaptı. 'Herkesin polisi kendi vicdanıdır' diyen Müdür Kovancı şunları söyledi; "173 yıl önce kurulan Türk Polis Teşkilatı ilk günkü gibi amaçları doğrultusunda görevini aksatmadan yapıyor. Ülkenin birliği konusunda canını veren polislerimiz gazi olanlarımız ile birlikte, vatandaşının canını, malını, güvenliğini her daim koruyacağız. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu ülke için mücadele etmiş şehitlerimiz, gazilerimiz, 15 Temmuz da vatanı için canını vermiş şehitlerimizi bir kez daha yad ediyoruz. Polis her zaman vatandaşın yanındır. 24 saat demeden görevini yapar. Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Vicdanı olmayanın polisi de biziz. Polis Teşkilatımızın 173. yılı hepimize kutlu olsun" Bu konuşmadan sonra da ilçe genelinde okullarda yapılan şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Hamdi Üncü, Cumhuriyet Başsavcı vekili Savcı Can Burak Sucu, Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Jandarma Komutanı Ütğm. Cihan Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından takdim edildi. Programa Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem,  GRÜ Bulancak UBYO Dekanı Yrd. Doç. Dr. Oktay Karaman, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İdris Kasap, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yanıkömer, Kütüphane Müdürü Haydar Yavuz, İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlarda katıldı.
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü kutlamaları 10 Nisan Salı günü Bulancak Cumhuriyet meydanında yapılan programla ile kutlandı.

Salı sabahı Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı'nın çelenk sunması ile başlayan programda daha sonra saygı duruşu ve İstiklal marşı okunarak devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kovancı yaptı.

'Herkesin polisi kendi vicdanıdır' diyen Müdür Kovancı şunları söyledi; "173 yıl önce kurulan Türk Polis Teşkilatı ilk günkü gibi amaçları doğrultusunda görevini aksatmadan yapıyor. Ülkenin birliği konusunda canını veren polislerimiz gazi olanlarımız ile birlikte, vatandaşının canını, malını, güvenliğini her daim koruyacağız. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu ülke için mücadele etmiş şehitlerimiz, gazilerimiz, 15 Temmuz da vatanı için canını vermiş şehitlerimizi bir kez daha yad ediyoruz. Polis her zaman vatandaşın yanındır. 24 saat demeden görevini yapar. Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Vicdanı olmayanın polisi de biziz. Polis Teşkilatımızın 173. yılı hepimize kutlu olsun"

Bu konuşmadan sonra da ilçe genelinde okullarda yapılan şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Hamdi Üncü, Cumhuriyet Başsavcı vekili Savcı Can Burak Sucu, Emniyet Müdürü Turgay Kovancı, Jandarma Komutanı Ütğm. Cihan Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut tarafından takdim edildi.

Programa Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem,  GRÜ Bulancak UBYO Dekanı Yrd. Doç. Dr. Oktay Karaman, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Tanrıverdi, İlçe Nüfus Müdürü Erol Küçükyıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İdris Kasap, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen, İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Yanıkömer, Kütüphane Müdürü Haydar Yavuz, İlçe Tarım Müdürü Oğuz Yiğit, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlarda katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.