Hilton’da Giresun Mutfağı tanıtıldı

GÜNDEM 23.10.2018 - 17:34, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2289+ kez okundu.
 

Hilton’da Giresun Mutfağı tanıtıldı

Hilton’un “Yerel Mutfak Global Lezzet ” projesinde Giresun mutfağı sergilendi.
Ümmühan Aydın yaptığı açıklamada Amacımız Turizmle Giresun’umuzu ve Eko Turizmi gündemde tutmak. Bizlere Eko turizm eğitimi verilirken gelen misafirin birinci önceliği yatacağı yeri, ikinci neler yiyeceği, üçüncü zamanını nasıl geçireceği, dördüncü hangi hediye ile geri döneceği. Bu sefer yöresel lezzetlerimizi tanıtmak için yola çıktık. Eko turizm projesiyle yerel mutfağımızı ve lezzetlerimizi birçok televizyon programlarına tanıttık. Köyümüze gelen her misafirimize hiç üşenmeden yapabileceğimiz en fazla çeşidi tattırdık ve sunduk. Gerçekten turizm emek ve gönül işi yerel lezzetlerimizle diğer mutfakları tanıştırmak. Sadece yeşil mutfağımı yok. Etimiz ve balığımızda var. Benimle birlikte olan köyümün hanımlarına bizlere destek olan arkadaşlarıma ve dostlarıma teşekkür ederim. Turizm işi bir süreç hiç bıkmadan, yorulmadan, boş vermeden bu süreci devam ettirmeye çalışıyoruz. Hilton’a gidişimiz: Giresun yöresel lezzetleri tanıtmak üzere Show TV Pelin Karahan’la Nefis Tarifler programına davet edildi. Hem bu programı izleyen (Türkiye) Gaziantep Mutfak Dostları Derneği köye gelmek istediklerini 45 kişilik gurme ekibi ile lezzetlerimizi tutmak üzere geldiler. Misafirlerimize güzel bir hazırlıkla sunumu yaptık. Çok beğendiler.  Gerek Kümbette konakladılar. Tekrar köye dönerek Fındık hasadı yaptılar. Bahçeye kilimler serdik. Üzüm ekmek ikram ettik. Şelek, sepet, peştamal, pullu boncuklu, yazmalar, Çuvallar. Konağa en yakın bahçede. “Bahçe sahibi Yusuf Bey; Hoca hanım bahçedeki fındıkları istedikleri kadar toplayabilirler” dedi. Köylüme ve Yusuf Bey’e ayrıca teşekkür ederim. En fazla 45 kişi yarım çuval toplayabildiler. Şarkılar, maniler, fotoğraflar güzel bir gün geçirdiler. Mutfak Dostları Derneği Başkanı bizleri, yöresel lezzetlerimizi, Hilton’u anlatmasıyla bir zincir oluştu. Hilton’un “Yerel Mutfak Global Lezzet ” projesine bizleri de davet ettiler. Bu projeyle ilgilenen şef, reklamcı, satış müdürü ve fotoğrafçı 4 kişi aynı gün uçakla gelip, hem lezzetleri tattılar hem de ihtiyaç listemizi, yemek listemizi oluşturduk. Ön hazırlıkları yaptık ve Hilton’a gittik. Hilton gerçekten marka. Çok üst düzey şeflerle çalıştık, sunum hazırladık. İştah açıcılar – Başlangıç – Ara Sıcak – Ana Yemek – Tatlılar ve Çay İştah Açıcı Olarak; Petil ekmeği, Fırın Mısır Ekmeği, Az Tuzlu Tereyağı ve Çökelek Başlangıç Olarak; Patlıcan Kızartma (Fırın Mısır Unu), Salatalık Turşusu (Çoban), Fasulye Diblesi, Yayla Top Pancarı Diblesi, Domates Kavurma, Kiraz Kavurma, Kara Lahana Sarması, Pezik Sarması ve Sakarca Mücveri (Çeşitli otlarla) Ara Sıcak Olarak; Kıymalı Yufka, Sırgan Ezmesi, Mendek Çorbası ve Pezikli Pişi Ana Menü ; Kuzu Kavurma (İri Soğanlı)ve Mezgit Kızartma (Fırın Mısır Unu) Tatlı ; Bol Fındıklı Burma Tatlısı ve Fındıklı İncir Reçeli, Çay, Fındıklı Pasta, Piraziz Elması Pastası Gerçekten harika sunum yaptılar. Hilton’nun “Anadolu’nun Global Mutfak, Global lezzet” yeni yaptırdığı yerinde üçüncü il olarak bizleri ağırladığı Lalezar Meyhanede. Giresun lezzetleri, Giresun türküleri (Kemençe ve gitar eşliğinde), Giresun karşılaması. 3 Ayak horonu ile muhteşem 4 gece geçti. 1.gece medya ve gazeteciler diğer akşamlar da çok değerli misafirlerimiz oldu. O kadar güzel övgüler aldık ki. “Bizler bu lezzetleri unutmuştuk, Bu lezzetler mi kalmış, biz unutmuştuk.  Bu üzüm turşusumu (Kiraz için), Sırgan ezmesi ve Mendek çorbası için muhteşem aroması, Lütfen ellerinden öpmek istiyorum, Giresun lezzetlerine doyamadık, Bir Giresunlu olarak köyde gibiyim, Anneannem - babaannemin sofrasında gibiyim, Giresun lezzetlerine doyamadığımız için Hiltondayız, Fındıklı burma muhteşem, Ha uşak ha Giresun gelini olmak böyle bir şey, Vallahi Giresun’umuzun aydınlık yüzü ve 180 çeşit lezzetiyle vejetaryen mutfağı” Bizler Giresun lezzetlerini Hilton mutfağı ve sunumu ile tanıdık ve tanıttık. Teşekkürler Hilton… Bizlere sordular “Giresun’a geldiğimizde bu yemekleri yiyecek miyiz” Tanıtım için birlikte olduğum arkadaşlarım ile bu işi özveri ile tamamladık. Hem yemek kültürümüzü tanıttık hem anlattık. Sunumunu yaptık en sonunda da mandolin eşliğinde bir Giresun Türküsüyle sonlandırdık.
Hilton’un “Yerel Mutfak Global Lezzet ” projesinde Giresun mutfağı sergilendi.

Ümmühan Aydın yaptığı açıklamada Amacımız Turizmle Giresun’umuzu ve Eko Turizmi gündemde tutmak. Bizlere Eko turizm eğitimi verilirken gelen misafirin birinci önceliği yatacağı yeri, ikinci neler yiyeceği, üçüncü zamanını nasıl geçireceği, dördüncü hangi hediye ile geri döneceği. Bu sefer yöresel lezzetlerimizi tanıtmak için yola çıktık. Eko turizm projesiyle yerel mutfağımızı ve lezzetlerimizi birçok televizyon programlarına tanıttık. Köyümüze gelen her misafirimize hiç üşenmeden yapabileceğimiz en fazla çeşidi tattırdık ve sunduk. Gerçekten turizm emek ve gönül işi yerel lezzetlerimizle diğer mutfakları tanıştırmak. Sadece yeşil mutfağımı yok. Etimiz ve balığımızda var. Benimle birlikte olan köyümün hanımlarına bizlere destek olan arkadaşlarıma ve dostlarıma teşekkür ederim. Turizm işi bir süreç hiç bıkmadan, yorulmadan, boş vermeden bu süreci devam ettirmeye çalışıyoruz.

Hilton’a gidişimiz: Giresun yöresel lezzetleri tanıtmak üzere Show TV Pelin Karahan’la Nefis Tarifler programına davet edildi. Hem bu programı izleyen (Türkiye) Gaziantep Mutfak Dostları Derneği köye gelmek istediklerini 45 kişilik gurme ekibi ile lezzetlerimizi tutmak üzere geldiler. Misafirlerimize güzel bir hazırlıkla sunumu yaptık. Çok beğendiler.  Gerek Kümbette konakladılar. Tekrar köye dönerek Fındık hasadı yaptılar. Bahçeye kilimler serdik. Üzüm ekmek ikram ettik. Şelek, sepet, peştamal, pullu boncuklu, yazmalar, Çuvallar. Konağa en yakın bahçede. “Bahçe sahibi Yusuf Bey; Hoca hanım bahçedeki fındıkları istedikleri kadar toplayabilirler” dedi. Köylüme ve Yusuf Bey’e ayrıca teşekkür ederim. En fazla 45 kişi yarım çuval toplayabildiler. Şarkılar, maniler, fotoğraflar güzel bir gün geçirdiler. Mutfak Dostları Derneği Başkanı bizleri, yöresel lezzetlerimizi, Hilton’u anlatmasıyla bir zincir oluştu. Hilton’un “Yerel Mutfak Global Lezzet ” projesine bizleri de davet ettiler. Bu projeyle ilgilenen şef, reklamcı, satış müdürü ve fotoğrafçı 4 kişi aynı gün uçakla gelip, hem lezzetleri tattılar hem de ihtiyaç listemizi, yemek listemizi oluşturduk. Ön hazırlıkları yaptık ve Hilton’a gittik. Hilton gerçekten marka. Çok üst düzey şeflerle çalıştık, sunum hazırladık. İştah açıcılar – Başlangıç – Ara Sıcak – Ana Yemek – Tatlılar ve Çay

İştah Açıcı Olarak; Petil ekmeği, Fırın Mısır Ekmeği, Az Tuzlu Tereyağı ve Çökelek

Başlangıç Olarak; Patlıcan Kızartma (Fırın Mısır Unu), Salatalık Turşusu (Çoban), Fasulye Diblesi, Yayla Top Pancarı Diblesi, Domates Kavurma, Kiraz Kavurma, Kara Lahana Sarması, Pezik Sarması ve Sakarca Mücveri (Çeşitli otlarla)

Ara Sıcak Olarak; Kıymalı Yufka, Sırgan Ezmesi, Mendek Çorbası ve Pezikli Pişi

Ana Menü ; Kuzu Kavurma (İri Soğanlı)ve Mezgit Kızartma (Fırın Mısır Unu)

Tatlı ; Bol Fındıklı Burma Tatlısı ve Fındıklı İncir Reçeli, Çay, Fındıklı Pasta, Piraziz Elması Pastası Gerçekten harika sunum yaptılar. Hilton’nun “Anadolu’nun Global Mutfak, Global lezzet” yeni yaptırdığı yerinde üçüncü il olarak bizleri ağırladığı Lalezar Meyhanede. Giresun lezzetleri, Giresun türküleri (Kemençe ve gitar eşliğinde), Giresun karşılaması. 3 Ayak horonu ile muhteşem 4 gece geçti. 1.gece medya ve gazeteciler diğer akşamlar da çok değerli misafirlerimiz oldu. O kadar güzel övgüler aldık ki. “Bizler bu lezzetleri unutmuştuk, Bu lezzetler mi kalmış, biz unutmuştuk.  Bu üzüm turşusumu (Kiraz için), Sırgan ezmesi ve Mendek çorbası için muhteşem aroması, Lütfen ellerinden öpmek istiyorum, Giresun lezzetlerine doyamadık, Bir Giresunlu olarak köyde gibiyim, Anneannem - babaannemin sofrasında gibiyim, Giresun lezzetlerine doyamadığımız için Hiltondayız, Fındıklı burma muhteşem, Ha uşak ha Giresun gelini olmak böyle bir şey, Vallahi Giresun’umuzun aydınlık yüzü ve 180 çeşit lezzetiyle vejetaryen mutfağı” Bizler Giresun lezzetlerini Hilton mutfağı ve sunumu ile tanıdık ve tanıttık. Teşekkürler Hilton…

Bizlere sordular “Giresun’a geldiğimizde bu yemekleri yiyecek miyiz”

Tanıtım için birlikte olduğum arkadaşlarım ile bu işi özveri ile tamamladık. Hem yemek kültürümüzü tanıttık hem anlattık. Sunumunu yaptık en sonunda da mandolin eşliğinde bir Giresun Türküsüyle sonlandırdık.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.