Hocalı Katliamı anıldı

GÜNDEM 04.03.2019 - 18:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3395+ kez okundu.
 

Hocalı Katliamı anıldı

27 yıl önce Hocalı’da Ermeniler tarafından katledilen 613 Azeri vatandaşı ve Çin’in Doğu Türkistan Türkleri’ne uyguladığı zulümler ile ilgili olarak,
1 Mart Cuma günü Bulancak Cumhuriyet meydanında Ülkü Ocakları Bulancak İlçe Başkanlığı ve Türk Eğitim-Sen Bulancak Temsilciliğinin birlikte yaptığı basın açıklamasında Ülkü Ocakları Başkanı Öner Pekdemir ve Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Kemal Kadıoğlu, “27 yıl önce takvim yaprakları Şubat ayını gösterdiğinde Hocalı’ da 63’ü çocuk,106’sı kadın ve 70’i yaşlı, 613 sivil insanlık dışı yöntemlerle Ermeniler tarafından öldürülmüştür. 8 aile tamamen yok edilmiş, 487 kişi sakat kalmış ve 1275 kişi esir alınmıştır. Esir alınanlardan 68’i kadın 28’i çocuk toplam 150 kişiden halen haber olmayıp, yaşayıp yaşamadıkları belli değildir. Kardeşlerimizin başına bu olaylar gelirken demokrasi havarisi olan Avrupa ve Amerika ile birlikte din kardeşlerimiz olan İslam ülkeleri’ de bunlara kayıtsız kalmışlardır. Çünkü ezilen Türk, horlanan Türk, işkence gören peygamberin övgüsüne mazhar olan Türk’tü!  Ancak, unutmasınlar ki kardeşlerimizin için dün nasıl başbuğumuzun emri ile rüzgâr birliğini kurup ermeni ve dünyanın korkulu rüyası olmuşsak, bugün Suriye’de, Bosna’da, Telafer’de kızılelma ve turan hayali için bulunuyorsak yarında Azerbaycan’ın gözbebeği olan Karabağ’da Gövher Ağa Camii’nde sabah namazını kılıp kardeşlerimizle Ermenilere karşı sırt sırta, omuz omuza verip savaşarak kızılelma, turan türküleri söyleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın! Ayrıca Çin yönetimı’nin Uygur Türklerine uyguladığı asimilasyonu baskı ve zulmü kınıyoruz. Karabağ’da, Doğu Türkistan’da ve Türk-İslam coğrafyasının her bir yöresinde șehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad, mekânları cennet olsun, aile ve yakınlarına bașsağlığı ve sabırlar dilerim. Her gün gözleri yollarda Türkiye’ye bakarak; ‘Ha geldi gelecek’ diyerek bizleri umutla bekleyenlere, ‘’Türkiye için dua etmeden seccademi kaldırmam’ diyen Bosnalı teyzeye, ‘İki patik ördüm köyümüze gelen Türk askerlerine vereceğim’ diyen sürgünü ve kıyımı iliklerine kadar yaşayan Ahıskalı gelinlere, Doğu Türkistan’da kızıl çin rejiminin baskı ve zulümlerine karşı gözleri yollarda bizleri bekleyen saçları sakalları kırarmış elleri nasırlaşmış dedelerin, yine Çin rejiminin Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza karşı uyguladığı çocuk yapma yasağına karşı cezası ölüm olduğu halde soyumuz devam etsin diye bebeğini doğurarak bebelerini gizlice büyüten çilekeş annelere, velhasılı Hazar’a, Tuna’ya, Ötüken’e, Aras’a, Halep’e, Tebriz’e Musul’a, Kerkük’e, Kırım’a, Batı Trakya’ya Doğu Türkistan’a bütün Türkistan coğrafyasına ve bütün mazlumlara selam olsun” dedi. Basın açıklamasına Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Ülkü Ocakları Giresun İl Başkan Uğur Sağlam, MHP Bulancak İlçe Başkanı Erdoğan Işıkdemir, MHP Bulancak Belediye Başkan Adayı Barış Çelebi, MHP Piraziz Belediye Başkan Adayı Göksel Güneş, Türk Eğitim Sen Giresun İl Başkanı Tacettin Engin’de katıldı.
27 yıl önce Hocalı’da Ermeniler tarafından katledilen 613 Azeri vatandaşı ve Çin’in Doğu Türkistan Türkleri’ne uyguladığı zulümler ile ilgili olarak,

1 Mart Cuma günü Bulancak Cumhuriyet meydanında Ülkü Ocakları Bulancak İlçe Başkanlığı ve Türk Eğitim-Sen Bulancak Temsilciliğinin birlikte yaptığı basın açıklamasında Ülkü Ocakları Başkanı Öner Pekdemir ve Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Kemal Kadıoğlu, “27 yıl önce takvim yaprakları Şubat ayını gösterdiğinde Hocalı’ da 63’ü çocuk,106’sı kadın ve 70’i yaşlı, 613 sivil insanlık dışı yöntemlerle Ermeniler tarafından öldürülmüştür. 8 aile tamamen yok edilmiş, 487 kişi sakat kalmış ve 1275 kişi esir alınmıştır. Esir alınanlardan 68’i kadın 28’i çocuk toplam 150 kişiden halen haber olmayıp, yaşayıp yaşamadıkları belli değildir. Kardeşlerimizin başına bu olaylar gelirken demokrasi havarisi olan Avrupa ve Amerika ile birlikte din kardeşlerimiz olan İslam ülkeleri’ de bunlara kayıtsız kalmışlardır. Çünkü ezilen Türk, horlanan Türk, işkence gören peygamberin övgüsüne mazhar olan Türk’tü!  Ancak, unutmasınlar ki kardeşlerimizin için dün nasıl başbuğumuzun emri ile rüzgâr birliğini kurup ermeni ve dünyanın korkulu rüyası olmuşsak, bugün Suriye’de, Bosna’da, Telafer’de kızılelma ve turan hayali için bulunuyorsak yarında Azerbaycan’ın gözbebeği olan Karabağ’da Gövher Ağa Camii’nde sabah namazını kılıp kardeşlerimizle Ermenilere karşı sırt sırta, omuz omuza verip savaşarak kızılelma, turan türküleri söyleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın! Ayrıca Çin yönetimı’nin Uygur Türklerine uyguladığı asimilasyonu baskı ve zulmü kınıyoruz. Karabağ’da, Doğu Türkistan’da ve Türk-İslam coğrafyasının her bir yöresinde șehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şad, mekânları cennet olsun, aile ve yakınlarına bașsağlığı ve sabırlar dilerim. Her gün gözleri yollarda Türkiye’ye bakarak; ‘Ha geldi gelecek’ diyerek bizleri umutla bekleyenlere, ‘’Türkiye için dua etmeden seccademi kaldırmam’ diyen Bosnalı teyzeye, ‘İki patik ördüm köyümüze gelen Türk askerlerine vereceğim’ diyen sürgünü ve kıyımı iliklerine kadar yaşayan Ahıskalı gelinlere, Doğu Türkistan’da kızıl çin rejiminin baskı ve zulümlerine karşı gözleri yollarda bizleri bekleyen saçları sakalları kırarmış elleri nasırlaşmış dedelerin, yine Çin rejiminin Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza karşı uyguladığı çocuk yapma yasağına karşı cezası ölüm olduğu halde soyumuz devam etsin diye bebeğini doğurarak bebelerini gizlice büyüten çilekeş annelere, velhasılı Hazar’a, Tuna’ya, Ötüken’e, Aras’a, Halep’e, Tebriz’e Musul’a, Kerkük’e, Kırım’a, Batı Trakya’ya Doğu Türkistan’a bütün Türkistan coğrafyasına ve bütün mazlumlara selam olsun” dedi.

Basın açıklamasına Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Ülkü Ocakları Giresun İl Başkan Uğur Sağlam, MHP Bulancak İlçe Başkanı Erdoğan Işıkdemir, MHP Bulancak Belediye Başkan Adayı Barış Çelebi, MHP Piraziz Belediye Başkan Adayı Göksel Güneş, Türk Eğitim Sen Giresun İl Başkanı Tacettin Engin’de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.