Hükümet üreticiye sahip çıkmalı

GÜNDEM 23.07.2018 - 18:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3280+ kez okundu.
 

Hükümet üreticiye sahip çıkmalı

CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, ‘Fındık üreticisinin olduğu bölgelerde hükümetimiz yaklaşık oyların yüzde 60’ını almıştır. Şimdi de sıra hükümetin fındık üreticisine sahip çıkmasına gelmiştir’ dedi.
CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, 2018 yılı fındık sezonu için geri sayım başlarken, üreticilerin rekolteden umduklarını bulamayacaklarını fakat fiyattan istediklerini almaları gerektiğini söyledi. 2018 yılı fındık rekoltesinin bir hayli düşük olacağını ifade eden Başkan Sıbıç, “Üreticilerimiz fındık hasadına başlayacakları şu son günlerde ne yazık ki bahçelerinde istedikleri gibi fındık olmadığını belirtiyorlar. Üreticilerimizin umutsuz bekleyişlerine hükümetten destek bekliyoruz. TMO’nun taban fiyatını derhal açıklamasını ve rekoltesi çok düşük olan Giresun Kalite Fındığın aracı manavlar tarafından yok pahasına alınmasının önüne geçilmelidir. Fındık üreticisinin zaten çoğunluğu fındık manavlarına borçlu olduğundan dolayı ürünlerinin yok pahasına gitmemesi için TMO derhal taban fiyatı yüksek bir şekilde açıklamalı ve piyasada olmalıdır. Yeni Tarım ve Orman Bakanı sayın Bekir Pakdemirli’den bölge milletvekillerinin fındık üreticisi temsilcilerinin bir an önce randevu alıp görüşmeleri, fındık üreticisinin geleceğini garanti altına almış olur” diye konuştu.
CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, ‘Fındık üreticisinin olduğu bölgelerde hükümetimiz yaklaşık oyların yüzde 60’ını almıştır. Şimdi de sıra hükümetin fındık üreticisine sahip çıkmasına gelmiştir’ dedi.

CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç, 2018 yılı fındık sezonu için geri sayım başlarken, üreticilerin rekolteden umduklarını bulamayacaklarını fakat fiyattan istediklerini almaları gerektiğini söyledi.

2018 yılı fındık rekoltesinin bir hayli düşük olacağını ifade eden Başkan Sıbıç, “Üreticilerimiz fındık hasadına başlayacakları şu son günlerde ne yazık ki bahçelerinde istedikleri gibi fındık olmadığını belirtiyorlar. Üreticilerimizin umutsuz bekleyişlerine hükümetten destek bekliyoruz. TMO’nun taban fiyatını derhal açıklamasını ve rekoltesi çok düşük olan Giresun Kalite Fındığın aracı manavlar tarafından yok pahasına alınmasının önüne geçilmelidir. Fındık üreticisinin zaten çoğunluğu fındık manavlarına borçlu olduğundan dolayı ürünlerinin yok pahasına gitmemesi için TMO derhal taban fiyatı yüksek bir şekilde açıklamalı ve piyasada olmalıdır. Yeni Tarım ve Orman Bakanı sayın Bekir Pakdemirli’den bölge milletvekillerinin fındık üreticisi temsilcilerinin bir an önce randevu alıp görüşmeleri, fındık üreticisinin geleceğini garanti altına almış olur” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.