İç sularda avlanma yasağı başlıyor

YAŞAM 30.03.2017 - 17:29, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3813+ kez okundu.
 

İç sularda avlanma yasağı başlıyor

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,...
...Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna dayanılarak düzenlenen 4/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'e göre; Giresun İlimiz sınırları içerisinde kalan iç sularda 1 Nisan-30 Haziran 2017 tarihleri arasında Sazan ve Yayın balıklarının avcılığının yasaklandığı ifade edildi. Müdürlükten yapılan açıklamada, "Yasak boyunca ticari su ürünleri avcılığının yapılmaması gerektiği yine ilgili tebliğ gereği kiracı kooperatif üyelerinin balıkçı teknelerini karaya çekerek istihsal sahasından uzaklaştırılmaları zorunludur. Teknelerin karaya çekilme durumunun aksini uygulayan balıkçılar hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması, iç su balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymaları, uymayanları ise Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri, Jandarma (156) ve Polis (155) teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir. Belirtilen yasak zamanda amatör balık avcıları için de 4/2 numaralı tebliğ gereği zaman yasakları uygulanmaktadır" denildi. 
Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,...
...Su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stoklarımızı korumak için, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna dayanılarak düzenlenen 4/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'e göre; Giresun İlimiz sınırları içerisinde kalan iç sularda 1 Nisan-30 Haziran 2017 tarihleri arasında Sazan ve Yayın balıklarının avcılığının yasaklandığı ifade edildi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, "Yasak boyunca ticari su ürünleri avcılığının yapılmaması gerektiği yine ilgili tebliğ gereği kiracı kooperatif üyelerinin balıkçı teknelerini karaya çekerek istihsal sahasından uzaklaştırılmaları zorunludur. Teknelerin karaya çekilme durumunun aksini uygulayan balıkçılar hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması, iç su balıklarının genel üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlenmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek ilgili yasaklara uymaları, uymayanları ise Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri, Jandarma (156) ve Polis (155) teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir. Belirtilen yasak zamanda amatör balık avcıları için de 4/2 numaralı tebliğ gereği zaman yasakları uygulanmaktadır" denildi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.