İhracatta her geçen gün büyüyoruz

GÜNDEM 30.09.2019 - 17:30, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2914+ kez okundu.
 

İhracatta her geçen gün büyüyoruz

İhracatta Devlet Destekleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı İhracatı Geliştirme ve Eximbank uzmanlarının katıldığı toplantıya Giresun işdünyası ile Giresun Üniversitesi Uluslararası Dış Ticaret Bölümü öğrencileri iştirak etti.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmettin Şükrü Ataün, Giresun’un ihracat verileri ve sektörleri üzerine kısa bir bilgilendirme yaptı. Giresun’un 2018 yılında 150 milyon dolarlık ihracat rakamı ile her geçen yıl büyüyen bir ivme yakaladığına işaret eden Ataün, ihracat kalemlerinin tarım ve metal ürünleri ağırlıklı olduğuna değindi. Eximbank uzmanı Yakup Yıldız ise, ihracatçı firmalara yönelik 2018 yılında 44 milyar dolarlık bir destek sağlandığını ifade etti. 2019 yılındaki hedefin 48.4 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Eximbank uzmanı Yıldız, “2019 yılında 182 milyar dolar ihracat hedeflemekteyiz. Eximbank kredilerinden ihracat taahhüdü ve gerçekleştirme şartı veren firmalar yararlanabilmektedir. Diğer yandan turizm işletmeleri, nakliye şirketleri, yazılım, müteahhitlik firmaları da desteklerden yararlanabilir” dedi. Ticaret Bakanlığı İhracatı Geliştirme uzmanları Halit Oral Akbağ ile Zeynep Sezen ise, Rusya pazarında ihracat imkanları ile Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programları üzerine bilgiler verdi.
İhracatta Devlet Destekleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı İhracatı Geliştirme ve Eximbank uzmanlarının katıldığı toplantıya Giresun işdünyası ile Giresun Üniversitesi Uluslararası Dış Ticaret Bölümü öğrencileri iştirak etti.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmettin Şükrü Ataün, Giresun’un ihracat verileri ve sektörleri üzerine kısa bir bilgilendirme yaptı. Giresun’un 2018 yılında 150 milyon dolarlık ihracat rakamı ile her geçen yıl büyüyen bir ivme yakaladığına işaret eden Ataün, ihracat kalemlerinin tarım ve metal ürünleri ağırlıklı olduğuna değindi.

Eximbank uzmanı Yakup Yıldız ise, ihracatçı firmalara yönelik 2018 yılında 44 milyar dolarlık bir destek sağlandığını ifade etti.

2019 yılındaki hedefin 48.4 milyar dolar olduğuna vurgu yapan Eximbank uzmanı Yıldız, “2019 yılında 182 milyar dolar ihracat hedeflemekteyiz. Eximbank kredilerinden ihracat taahhüdü ve gerçekleştirme şartı veren firmalar yararlanabilmektedir. Diğer yandan turizm işletmeleri, nakliye şirketleri, yazılım, müteahhitlik firmaları da desteklerden yararlanabilir” dedi.

Ticaret Bakanlığı İhracatı Geliştirme uzmanları Halit Oral Akbağ ile Zeynep Sezen ise, Rusya pazarında ihracat imkanları ile Türk Eximbank ihracat kredi sigorta ve garanti programları üzerine bilgiler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.