İHSANİYE MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

GÜNDEM 04.10.2018 - 16:54, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2980+ kez okundu.
 

İHSANİYE MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

‘Mahallelerimiz Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak’ın en büyük mahallesi olan İhsaniye Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı Veysel Guguk’tan dinliyoruz.
1-Mahallenin ismi nedir? - Mahallemiz İhsaniye olup Giresun İlimiz nüfus oranı olarak en büyük mahallemizdir. 2-Mahallen Muhtarı kimdir? - Mahallemizin Muhtarı 2004 yerel seçimlerinden beri görevini başarıyla yürüten Veysel GUGUK ‘tur. 3-Mahallenin nüfusu kaçtır? -Mahallemizin resmi nüfusu 12-13 bin civarı görünse de tahmini 16-17 bin civarındadır. 4- Mahallenin komşuları nerelerdir? -Mahallemizin kuruluşu gereği doğu komşusu Bulancak Mahallesi, Güney komşusu Şemsettin Mahallesi ve Acısu Mahallesi, Batı komşusu Ballıca Mahallesi olup Kuzeyi ise Ordu-Giresun sahil yolu ve Karadeniz’dir. 5- Mahallede bulunan okullar hangileridir? -Mahallemizde bulunan başlıca okullar ise İlçemizin en eski okullarından olan Gazi Orta Okulu ve Anadolu eski ismi Ticaret Lisesi şimdiki ismi Akşemsettin MTAL, Sabiha Raşit Orta Okulu, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Orta Okulu, İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır. 6- Mahallede bulunan camiler hangileridir? -Mahallemizde bulunan Camiler ise Merkez Orta Cami, Kubbeli Cami, Çolakoğlu Cami, Karaoğlanoğlu Cami, Mevlana Camidir. 7- Mahalledeki resmi kurumları sıralayabilir misiniz? -Mahallemizde bulunan Resmi Kuruluşlar Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası ve Bulancak Noterliğidir. 8- Mahallede ki bankalar hangileridir? -Mahallemiz yine Yapı Kredi Bankası, Akbank gibi Kurumsal bankaların şubelerine ev sahipliği yapmakta. 9-Mahallede bulunan marketler hangileridir? -Mahallemiz İlçemizin Merkezinde oluşu yönünden Ticaretin kalbinde yer almaktadır. Yine birçok Kurumsal ve Yerel Marketlerimizin Şubelerine de ev sahipliği yapmaktadır. 10-Mahallede bulunan akarsular hangileridir? -Mahallemizde Akarsu olarak Ballıca Mahallesiyle sınırımızı belirleyen İncüvez Deresi ve Mahallemizin ortasından Karadenize dökülen Kara dere Deresidir. 11-Mahallenin turizmle ilgili yerleri nerelerdir? -Mahallemizin Turizm yönünden en eşsiz yeri elbette ki sahilidir. Sahilinde bulunan Cafelerin de Canlı Müzik eşliğinde içilen keyif çayı ve eşsiz deniz manzarası her şeye bedeldir. 12-Mahallenin geçim kaynakları nedir? - Mahallemiz hem konumu hem de Nüfus yoğunluğundan ötürü her kesimden vatandaşımıza ev sahipliği yapmaktadır. Bunların yanında İlçemizin ve bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından büyük çoğunluğu Tarım yani Fındık üreticisi, Hayvancılık ve Balıkçılık yapan vatandaşlarımıza ev sahipliği yapmaktadır. 13-İstek ve temennileriniz nedir? -Mahallemizin genel sorunu ağırlıklı olarak trafik yoğunluğu ve yanlış şekilde araç park edilmesi .Bu sorun aslında Mahallemizin Merkezi  bir bölgede bulunması ve git gide artan araç yoğunluğu  buna istinaden yetersiz yollarımız. Ancak Belediyemizin son yıllarda yaptığı çalışmalar ile hem Caddelerimiz güzel düzen sağladı. Belediyemiz tarafından sahilimize yapılan yeni Otopark yapıldıktan sonra da bu sorunun büyük ölçüde çözüm bulacağına inanıyoruz.   Hazırlayan : İsmet Bektaş – Emekli Eğitimci Tasarım : Muzaffer Şahin Derleyen : Sinan Yıldız
‘Mahallelerimiz Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak’ın en büyük mahallesi olan İhsaniye Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı Veysel Guguk’tan dinliyoruz.

1-Mahallenin ismi nedir?

- Mahallemiz İhsaniye olup Giresun İlimiz nüfus oranı olarak en büyük mahallemizdir.

2-Mahallen Muhtarı kimdir?

- Mahallemizin Muhtarı 2004 yerel seçimlerinden beri görevini başarıyla yürüten Veysel GUGUK ‘tur.

3-Mahallenin nüfusu kaçtır?

-Mahallemizin resmi nüfusu 12-13 bin civarı görünse de tahmini 16-17 bin civarındadır.

4- Mahallenin komşuları nerelerdir?

-Mahallemizin kuruluşu gereği doğu komşusu Bulancak Mahallesi, Güney komşusu Şemsettin Mahallesi ve Acısu Mahallesi, Batı komşusu Ballıca Mahallesi olup Kuzeyi ise Ordu-Giresun sahil yolu ve Karadeniz’dir.

5- Mahallede bulunan okullar hangileridir?

-Mahallemizde bulunan başlıca okullar ise İlçemizin en eski okullarından olan Gazi Orta Okulu ve Anadolu eski ismi Ticaret Lisesi şimdiki ismi Akşemsettin MTAL, Sabiha Raşit Orta Okulu, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Orta Okulu, İmam Hatip Lisesi bulunmaktadır.

6- Mahallede bulunan camiler hangileridir?

-Mahallemizde bulunan Camiler ise Merkez Orta Cami, Kubbeli Cami, Çolakoğlu Cami, Karaoğlanoğlu Cami, Mevlana Camidir.

7- Mahalledeki resmi kurumları sıralayabilir misiniz?

-Mahallemizde bulunan Resmi Kuruluşlar Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası ve Bulancak Noterliğidir.

8- Mahallede ki bankalar hangileridir?

-Mahallemiz yine Yapı Kredi Bankası, Akbank gibi Kurumsal bankaların şubelerine ev sahipliği yapmakta.

9-Mahallede bulunan marketler hangileridir?

-Mahallemiz İlçemizin Merkezinde oluşu yönünden Ticaretin kalbinde yer almaktadır. Yine birçok Kurumsal ve Yerel Marketlerimizin Şubelerine de ev sahipliği yapmaktadır.

10-Mahallede bulunan akarsular hangileridir?

-Mahallemizde Akarsu olarak Ballıca Mahallesiyle sınırımızı belirleyen İncüvez Deresi ve Mahallemizin ortasından Karadenize dökülen Kara dere Deresidir.

11-Mahallenin turizmle ilgili yerleri nerelerdir?

-Mahallemizin Turizm yönünden en eşsiz yeri elbette ki sahilidir. Sahilinde bulunan Cafelerin de Canlı Müzik eşliğinde içilen keyif çayı ve eşsiz deniz manzarası her şeye bedeldir.

12-Mahallenin geçim kaynakları nedir?

- Mahallemiz hem konumu hem de Nüfus yoğunluğundan ötürü her kesimden vatandaşımıza ev sahipliği yapmaktadır. Bunların yanında İlçemizin ve bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından büyük çoğunluğu Tarım yani Fındık üreticisi, Hayvancılık ve Balıkçılık yapan vatandaşlarımıza ev sahipliği yapmaktadır.

13-İstek ve temennileriniz nedir?

-Mahallemizin genel sorunu ağırlıklı olarak trafik yoğunluğu ve yanlış şekilde araç park edilmesi .Bu sorun aslında Mahallemizin Merkezi  bir bölgede bulunması ve git gide artan araç yoğunluğu  buna istinaden yetersiz yollarımız. Ancak Belediyemizin son yıllarda yaptığı çalışmalar ile hem Caddelerimiz güzel düzen sağladı. Belediyemiz tarafından sahilimize yapılan yeni Otopark yapıldıktan sonra da bu sorunun büyük ölçüde çözüm bulacağına inanıyoruz.

 

Hazırlayan : İsmet Bektaş – Emekli Eğitimci

Tasarım : Muzaffer Şahin

Derleyen : Sinan Yıldız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.