‘İKTİDARIMIZ HER ZAMAN FINDIĞIN VE ÜRETİCİLERİMİZ YANINDADIR’

GÜNDEM 18.06.2018 - 18:31, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3525+ kez okundu.
 

‘İKTİDARIMIZ HER ZAMAN FINDIĞIN VE ÜRETİCİLERİMİZ YANINDADIR’

AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Av. Kadir Aydın, bayram ziyaretlerinin ardından seçim gezilerine devam etti.
Pazartesi günü Bulancak’ta Burunucu, Talipli ve Samugüney Köylerine ziyaret gerçekleştirerek vatandaşlarla görüşen Milletvekili Adayı Aydın, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden itibaren fındığa ve fındık üreticisine gerek TMO’yu devreye sokarak gerekse dönüm başı ödemelerle her zaman destek olduğunu söyledi. AK Parti’nin fındığı ve üreticilerini hiçbir zaman sahipsiz bırakmadığını kaydeden Milletvekili Adayı Aydın, Giresun’a verilen tarımsal destek ödemelerinin 15 yılda 21,8 kat artırdığını ifade etti. Havza bazlı üretime dayalı destekleme modeline geçtiklerini aktaran Aydın, “941 tarım havzasını belirledik. Her havzada en uygun ve en iyi yetişen ürünleri tespit ettik. Stratejik ve arz açığı olan 21 ürünü havza bazında destekliyoruz. Milli Tarım Projesi ile Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında havzasında desteklenen ürünleri yetiştiren çiftçilerimizin gübre maliyetlerinin %40’ını karşılıyoruz. Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yemden arıcılığa kadar birçok alanı destek kapsamına aldık. Son 15 yılda Giresun’da hayvancılık desteğini 26,5 kat artırdık. Bu dönemde Giresun’a toplam 59,4 Milyon TL hayvancılık desteği verdik” dedi. HASTANELERİMİZ 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA Milletvekili Adayı Aydın, öte yandan Giresun’un bütün ilçelerinde birinci sınıf sağlık hizmeti getirdiklerini de belirterek, “Her hekime bir oda prensibiyle muayene oda sayısını 412’ye çıkardık. Bu sayede muayene sayısını 4,2 milyona ulaştırdık. 2002 yılında %39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2017 yılı itibariyle %71,7 seviyesine ulaşmıştır. Giresun’da 112 Acil İstasyon sayısını 2’den 25’e, 112 acil ambulans sayısını 4’ten 51’e çıkardık. (5 adet Kar Paletli Ambulans, 1 adet Yoğun Bakım ve Obez Ambulansı) Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz” dedi.
AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Av. Kadir Aydın, bayram ziyaretlerinin ardından seçim gezilerine devam etti.

Pazartesi günü Bulancak’ta Burunucu, Talipli ve Samugüney Köylerine ziyaret gerçekleştirerek vatandaşlarla görüşen Milletvekili Adayı Aydın, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden itibaren fındığa ve fındık üreticisine gerek TMO’yu devreye sokarak gerekse dönüm başı ödemelerle her zaman destek olduğunu söyledi.

AK Parti’nin fındığı ve üreticilerini hiçbir zaman sahipsiz bırakmadığını kaydeden Milletvekili Adayı Aydın, Giresun’a verilen tarımsal destek ödemelerinin 15 yılda 21,8 kat artırdığını ifade etti. Havza bazlı üretime dayalı destekleme modeline geçtiklerini aktaran Aydın, “941 tarım havzasını belirledik. Her havzada en uygun ve en iyi yetişen ürünleri tespit ettik. Stratejik ve arz açığı olan 21 ürünü havza bazında destekliyoruz. Milli Tarım Projesi ile Havza Bazlı Destekleme Modeli kapsamında havzasında desteklenen ürünleri yetiştiren çiftçilerimizin gübre maliyetlerinin %40’ını karşılıyoruz. Büyükbaştan küçükbaşa, besiden süte, yemden arıcılığa kadar birçok alanı destek kapsamına aldık. Son 15 yılda Giresun’da hayvancılık desteğini 26,5 kat artırdık. Bu dönemde Giresun’a toplam 59,4 Milyon TL hayvancılık desteği verdik” dedi.

HASTANELERİMİZ 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA

Milletvekili Adayı Aydın, öte yandan Giresun’un bütün ilçelerinde birinci sınıf sağlık hizmeti getirdiklerini de belirterek, “Her hekime bir oda prensibiyle muayene oda sayısını 412’ye çıkardık. Bu sayede muayene sayısını 4,2 milyona ulaştırdık. 2002 yılında %39 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2017 yılı itibariyle %71,7 seviyesine ulaşmıştır. Giresun’da 112 Acil İstasyon sayısını 2’den 25’e, 112 acil ambulans sayısını 4’ten 51’e çıkardık. (5 adet Kar Paletli Ambulans, 1 adet Yoğun Bakım ve Obez Ambulansı) Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürdük, dönüştürmeye de devam ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.