İlk umre kafilesi dualarla uğurlandı

GÜNDEM 12.02.2019 - 17:36, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2398+ kez okundu.
 

İlk umre kafilesi dualarla uğurlandı

2019 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umreye gidecek vatandaşlar kutsal topraklara yolcu edildi.
Giresun İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, umreye gidecek olan vatandaşlarımızın milletimizin ve ülkemizin birlik beraberliği, millî ve manevî değerlerimizin bekası için dua etmesi gerektiğini belirtti. 2019 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Umre organizasyonu ile ‘Kutsal Topraklara’ gitmek için kayıt yaptıran yaklaşık 106 vatandaş için Giresun Otogarında uğurlama programı gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, konuşmalar, telbiye ve tekbirlerle devam etti. İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş programda yaptığı konuşmada umrenin önemine değinerek, "Umreye gidecek kardeşlerimiz dualarında bizleri, geride kalanları, milletimizi ve ülkemizi unutmasın. Meşakkatli maddi ve manevi fedakârlık gerektiren bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Rabbim ibadetlerinizi kabul eylesin. " dedi. Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Aşar ise, "Allah’ü Teala kendisine ve Peygamber Efendimize misafir olacak bu kardeşlerimizi her türlü tehlikeden, kazadan, beladan muhafaza eylesin. " diyerek dua etti. Program İl Murakıbı Kafile Başkanı Metin Aydın’ın duası ile tamamlandı. Kafilede görev yapacak din görevlileri Tevfik Korkmaz, Hüseyin Akın, İbrahim Akar, Ali Yümsel, bayan irşat görevlisi Gülgün Hoşnut Göl ise yolculukları boyunca vatandaşlara bilgilendirmede bulunarak yardımcı olacaklar. Umreye gidecek vatandaşlar Ordu Giresun Havalimanından direk uçuşla Cidde ve Mekke’ye hareket edecekler. Vatandaşların 26 Şubat tarihinde yurda dönmesi bekleniyor  
2019 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umreye gidecek vatandaşlar kutsal topraklara yolcu edildi.

Giresun İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, umreye gidecek olan vatandaşlarımızın milletimizin ve ülkemizin birlik beraberliği, millî ve manevî değerlerimizin bekası için dua etmesi gerektiğini belirtti.

2019 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Umre organizasyonu ile ‘Kutsal Topraklara’ gitmek için kayıt yaptıran yaklaşık 106 vatandaş için Giresun Otogarında uğurlama programı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, konuşmalar, telbiye ve tekbirlerle devam etti.

İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş programda yaptığı konuşmada umrenin önemine değinerek, "Umreye gidecek kardeşlerimiz dualarında bizleri, geride kalanları, milletimizi ve ülkemizi unutmasın. Meşakkatli maddi ve manevi fedakârlık gerektiren bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Rabbim ibadetlerinizi kabul eylesin. " dedi.

Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Aşar ise, "Allah’ü Teala kendisine ve Peygamber Efendimize misafir olacak bu kardeşlerimizi her türlü tehlikeden, kazadan, beladan muhafaza eylesin. " diyerek dua etti.

Program İl Murakıbı Kafile Başkanı Metin Aydın’ın duası ile tamamlandı.

Kafilede görev yapacak din görevlileri Tevfik Korkmaz, Hüseyin Akın, İbrahim Akar, Ali Yümsel, bayan irşat görevlisi Gülgün Hoşnut Göl ise yolculukları boyunca vatandaşlara bilgilendirmede bulunarak yardımcı olacaklar.

Umreye gidecek vatandaşlar Ordu Giresun Havalimanından direk uçuşla Cidde ve Mekke’ye hareket edecekler. Vatandaşların 26 Şubat tarihinde yurda dönmesi bekleniyor

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.