İSMETPAŞA MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

GÜNDEM 08.10.2018 - 17:26, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4887+ kez okundu.
 

İSMETPAŞA MAHALLEMİZİ TANIYORUZ!

‘Mahallelerimiz Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak’ın en büyük üçüncü mahallesi olan İsmetpaşa Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı İdris Şen’den dinliyoruz.
1-Mahallenin ismi nedir? - Mahallemizin adı Türkiye’nin ilk başbakanı olan merhum Başbakanlardan İsmet İnönü’den alınarak İsmet Paşa Mahallesi olarak konulmuştur. 2-Mahallenin Muhtarı kimdir? -Mahallemizin Muhtarı 2014 yılında seçimleri kazanan İdris Şen’dir. 3-Mahallenin nüfusu kaçtır? -Mahallemizin nüfusu şuanda 8 bin civarındadır ve Bulancak’ın en büyük üçüncü mahallesidir. 4- Mahallenin komşuları nerelerdir? -Mahallemizin komşuları Doğuda Toprak Değirmen Mahallesi, Batıda Bulancak Mahallesi ve Güneyde Ucarlı  Mahallesidir. 5- Mahallede bulunan okullar hangileridir? - Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yunus Emre İlkokulu mahallemizde bulunmaktadır. 6- Mahallenizde yetişen bürokratlar ve ilim adamları kimlerdir? - Prof. Dr. Deniz Konya, Belediye Başkanı merhum Mustafa Şardağ ve Belediye Başkanı merhum Fikret Üstündağ. 7- Mahallenizde bulunan camiler hangileridir? -Mahallemizde bir tek Gıcıklı Cami bulunmaktadır. Bu vesileyle camimizin arsasını bağışlayan merhume Emine Konya hanımefendiye mahalle halkımız adına teşekkürlerimizi sunarız. 8- Mahalledeki resmi kurumları sıralayabilir misiniz? -Mahallemizde Bulancak Devlet Hastanesi, Şehit Fevzi Güney Sağlık Ocağı, Orman İşletme Şefliği, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve SGK Bulancak İlçe Müdürlüğü bulunmaktadır. 9- Mahallenizde bulunan özel kuruluşlar nelerdir? -Mahallemizde Petrol Ofisi, Kılıç Center, Karadeniz Alüminyum, Viya Ayakkabı ve Enjoy Rent A Car gibi işletmeler bulunmaktadır. 10-Mahallede bulunan marketler hangileridir? - Mahallemizde başta Yüksekdağ Market, A101, Koç Market ve Ekomini başta olmak üzere ufak çaplı bakkallarımız bulunmaktadır. 11-Mahallede bulunan akarsular hangileridir? -Mahallemizde Çaykara Deresi, Bulancak Deresi ve Toprakdeğirmeni Deresi bulunmaktadır. 11-Mahallenin turizmle ilgili yerleri nerelerdir? -Mahallemizde Manastır semti diye tabir edilen bir turistik değerimiz bulunmaktadır. Fakat burası ilgili her hangi bir tarih bulunamamıştır. Bir de mahallemizde Kadıoğlu Çeşmesi bulunmaktadır. 12-Mahallenin geçim kaynakları nedir? -Mahallemizde ki vatandaşlarımızın birçoğu Çiftçilik, Mandıra ve Hayvancılığın yanı sıra memur ve işçi kesiminden oluşmaktadır. 13-İstek ve temennileriniz nedir? -Mahallemizin en büyük ivedi ihtiyaçları arasında Doğalgaz temini, Çocuk Parkları, Okul ve Sosyal Tesisler yer almaktadır. Bunlar için gerekli çalışmaları göreve geldiğimiz ilk günden beri yapmaktayız. Birde Bulancak’ta ilk olma özelliğimiz bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan talimatları ile İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun aracılığı ile 16 mahalle içinde ilk ve tek olan Mahalle Muhtarlığımız Bulancak Belediye Başkanı sayın Recep Yakar tarafından yaptırılmıştır. Muhtarlık binamızın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederiz. Hazırlayan : İsmet Bektaş – Emekli Eğitimci Tasarım : Muzaffer Şahin Derleyen : Sinan Yıldız  
‘Mahallelerimiz Tanıyoruz’ başlıklı yazı dizisi kapsamında bugün Bulancak’ın en büyük üçüncü mahallesi olan İsmetpaşa Mahallesi ile ilgili bilinmeyenleri Mahalle Muhtarı İdris Şen’den dinliyoruz.

1-Mahallenin ismi nedir?

- Mahallemizin adı Türkiye’nin ilk başbakanı olan merhum Başbakanlardan İsmet İnönü’den alınarak İsmet Paşa Mahallesi olarak konulmuştur.

2-Mahallenin Muhtarı kimdir?

-Mahallemizin Muhtarı 2014 yılında seçimleri kazanan İdris Şen’dir.
3-Mahallenin nüfusu kaçtır?

-Mahallemizin nüfusu şuanda 8 bin civarındadır ve Bulancak’ın en büyük üçüncü mahallesidir.

4- Mahallenin komşuları nerelerdir?

-Mahallemizin komşuları Doğuda Toprak Değirmen Mahallesi, Batıda Bulancak Mahallesi ve Güneyde Ucarlı  Mahallesidir.

5- Mahallede bulunan okullar hangileridir?

- Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yunus Emre İlkokulu mahallemizde bulunmaktadır.

6- Mahallenizde yetişen bürokratlar ve ilim adamları kimlerdir?

- Prof. Dr. Deniz Konya, Belediye Başkanı merhum Mustafa Şardağ ve Belediye Başkanı merhum Fikret Üstündağ.

7- Mahallenizde bulunan camiler hangileridir?

-Mahallemizde bir tek Gıcıklı Cami bulunmaktadır. Bu vesileyle camimizin arsasını bağışlayan merhume Emine Konya hanımefendiye mahalle halkımız adına teşekkürlerimizi sunarız.

8- Mahalledeki resmi kurumları sıralayabilir misiniz?

-Mahallemizde Bulancak Devlet Hastanesi, Şehit Fevzi Güney Sağlık Ocağı, Orman İşletme Şefliği, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve SGK Bulancak İlçe Müdürlüğü bulunmaktadır.

9- Mahallenizde bulunan özel kuruluşlar nelerdir?

-Mahallemizde Petrol Ofisi, Kılıç Center, Karadeniz Alüminyum, Viya Ayakkabı ve Enjoy Rent A Car gibi işletmeler bulunmaktadır.

10-Mahallede bulunan marketler hangileridir?

- Mahallemizde başta Yüksekdağ Market, A101, Koç Market ve Ekomini başta olmak üzere ufak çaplı bakkallarımız bulunmaktadır.

11-Mahallede bulunan akarsular hangileridir?

-Mahallemizde Çaykara Deresi, Bulancak Deresi ve Toprakdeğirmeni Deresi bulunmaktadır.

11-Mahallenin turizmle ilgili yerleri nerelerdir?

-Mahallemizde Manastır semti diye tabir edilen bir turistik değerimiz bulunmaktadır. Fakat burası ilgili her hangi bir tarih bulunamamıştır. Bir de mahallemizde Kadıoğlu Çeşmesi bulunmaktadır.

12-Mahallenin geçim kaynakları nedir?

-Mahallemizde ki vatandaşlarımızın birçoğu Çiftçilik, Mandıra ve Hayvancılığın yanı sıra memur ve işçi kesiminden oluşmaktadır.

13-İstek ve temennileriniz nedir?

-Mahallemizin en büyük ivedi ihtiyaçları arasında Doğalgaz temini, Çocuk Parkları, Okul ve Sosyal Tesisler yer almaktadır. Bunlar için gerekli çalışmaları göreve geldiğimiz ilk günden beri yapmaktayız. Birde Bulancak’ta ilk olma özelliğimiz bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan talimatları ile İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun aracılığı ile 16 mahalle içinde ilk ve tek olan Mahalle Muhtarlığımız Bulancak Belediye Başkanı sayın Recep Yakar tarafından yaptırılmıştır. Muhtarlık binamızın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Hazırlayan : İsmet Bektaş – Emekli Eğitimci

Tasarım : Muzaffer Şahin

Derleyen : Sinan Yıldız

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.