İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

GÜNDEM 30.07.2020 - 12:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2647+ kez okundu.
 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

Giresun Kadın Platforma 6284'ün etkin uygulanması talebiyle alandaydı
Siyasi parti, sendika ve derneklerin oluşturduğu Giresun Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanması talebiyle alana indi.  Dün akşam Gazi Caddesi üzerinden İstanbul Sözleşmesi ve kadın cinayetlerine vurgu yapan dövizlerle yürüyerek Atatürk Meydanı'na gelen kadınlar burada 1 saat oturma eylemi yaptı.  Oturma eylemine katılan kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların yaşamı için çok önemli olduğunun altını çizen konuşmalar yaptılar. Ardından Platform adına basın açıklamasını okuyan KESK temsilcisi Sevgi Özgan, İstanbul Sözleşmesi'nin "kadına yönelik şiddetle mücadele" kapsamında önemli yükümlülükler getirdiğini ifade etti. Özgan "Bazı çevreler dini hassasiyetleri bahane ederek, sözleşme üzerinden toplumu kutuplaştırıyor. Oysa Türkiye  bu sözleşmeyi ilk imzalayan ülkedir" dedi.  İstanbul Sözleşmesi uyarınca şiddeti yok edecek 6284 sayılı kanunun da etkin uygulanmasını istedi.  Giresun Kadın Platformu'nun çağrısıyla alana gelen Özgür eşit, şiddetsiz bir yaşam isteyen kadınlar,  sözleşmenin etkin şekilde uygulanması için mücadelelerinin süreceğini belirttiler.
Giresun Kadın Platforma 6284'ün etkin uygulanması talebiyle alandaydı

Siyasi parti, sendika ve derneklerin oluşturduğu Giresun Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanması talebiyle alana indi. 

Dün akşam Gazi Caddesi üzerinden İstanbul Sözleşmesi ve kadın cinayetlerine vurgu yapan dövizlerle yürüyerek Atatürk Meydanı'na gelen kadınlar burada 1 saat oturma eylemi yaptı. 
Oturma eylemine katılan kadınlar İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların yaşamı için çok önemli olduğunun altını çizen konuşmalar yaptılar.
Ardından Platform adına basın açıklamasını okuyan KESK temsilcisi Sevgi Özgan, İstanbul Sözleşmesi'nin "kadına yönelik şiddetle mücadele" kapsamında önemli yükümlülükler getirdiğini ifade etti.
Özgan "Bazı çevreler dini hassasiyetleri bahane ederek, sözleşme üzerinden toplumu kutuplaştırıyor. Oysa Türkiye  bu sözleşmeyi ilk imzalayan ülkedir" dedi. 
İstanbul Sözleşmesi uyarınca şiddeti yok edecek 6284 sayılı kanunun da etkin uygulanmasını istedi. 
Giresun Kadın Platformu'nun çağrısıyla alana gelen Özgür eşit, şiddetsiz bir yaşam isteyen kadınlar,  sözleşmenin etkin şekilde uygulanması için mücadelelerinin süreceğini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.