İSTANBUL'U DİNLİYORUM, GÖZLERİM KAPALI!

GÜNDEM 20.06.2019 - 17:41, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3290+ kez okundu.
 

İSTANBUL'U DİNLİYORUM, GÖZLERİM KAPALI!

‘İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı Önce hafiften bir rüzgar esiyor;
Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar, ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda, Sucuların hiç durmayan çıngırakları İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.’ Bu cümleler Türk şiirinin hececi şairlerinden olan ve 1914’de İstanbul'da doğan Orhan Veli’ye ait ‘İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı’ şiirinden. Şuan da 82 milyon insan Türkiye’de 23 Haziran 2019 Pazar günü yani 2 gün sonra yapılacak İstanbul seçimlerini bekliyor. 31 Mart’ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından tüm gözler 23 Haziran’a çevrildi. Bu seçim ülkemiz açısından o kadar önemli ki, AK Parti kanadı tarafından Beka sorunu olarak görülen bu seçim, CHP tarafından ise kucaklaşma sorunu olarak görülüyor. AK Parti kazanırsa kendilerine göre ülkede beka sorunu yaşanmayacak, CHP kazanır ise yine kendilerine göre ülkede tüm kesimlerle kucaklaşılacak. Aslında asıl soru şu olmalı; ‘Kim kazanırsa kendisi değil, İstanbul ve Türkiye kazanacak?’ İstanbul seçimleri gerçekten ülkemiz için tarihi bir önem taşıyor. Öyle ki 2002 yılından bu yana hiçbir lider ya da aday televizyon ekranlarında aynı karede yer almadı.  Tekrarlanan bu seçim bizlere şunu gösterdi, amaç hizmet ise gerçekten iki tarafta ortak bir nokta da buluşuyor. Dün Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısında, algının olgunun önüne geçmesinin çok büyük bir kayıp olduğunu vurguladı. Ne zaman ki algı, olgunun yani gerçek olayların önüne geçti işte o zaman Türkiye’de birçok şey değişti. Siyaseti bilmeyenler siyaset uzmanı hatta ve hatta profesörü oldu. Temennimiz şudur ki; İstanbul’da gerçekleşen bu seçim sonun bir başlangıcı değil, başlangıcın güzel bir adımı olsun. Tıpkı 16 Haziran 2019 Pazar akşamı gerçekleşen ortak canlı yayında ki Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun aileleriyle çektirdiği fotoğraf gibi, tıpkı 19 Mayıs’ta Samsun’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in aynı karede fotoğraf çektirdiği gibi…  
‘İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı Önce hafiften bir rüzgar esiyor;

Yavaş yavaş sallanıyor

Yapraklar, ağaçlarda;

Uzaklarda, çok uzaklarda,

Sucuların hiç durmayan çıngırakları

İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.’

Bu cümleler Türk şiirinin hececi şairlerinden olan ve 1914’de İstanbul'da doğan Orhan Veli’ye ait ‘İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı’ şiirinden.

Şuan da 82 milyon insan Türkiye’de 23 Haziran 2019 Pazar günü yani 2 gün sonra yapılacak İstanbul seçimlerini bekliyor.

31 Mart’ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından tüm gözler 23 Haziran’a çevrildi. Bu seçim ülkemiz açısından o kadar önemli ki, AK Parti kanadı tarafından Beka sorunu olarak görülen bu seçim, CHP tarafından ise kucaklaşma sorunu olarak görülüyor.

AK Parti kazanırsa kendilerine göre ülkede beka sorunu yaşanmayacak, CHP kazanır ise yine kendilerine göre ülkede tüm kesimlerle kucaklaşılacak.

Aslında asıl soru şu olmalı; ‘Kim kazanırsa kendisi değil, İstanbul ve Türkiye kazanacak?’

İstanbul seçimleri gerçekten ülkemiz için tarihi bir önem taşıyor.

Öyle ki 2002 yılından bu yana hiçbir lider ya da aday televizyon ekranlarında aynı karede yer almadı.

 Tekrarlanan bu seçim bizlere şunu gösterdi, amaç hizmet ise gerçekten iki tarafta ortak bir nokta da buluşuyor.

Dün Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan düzenlediği basın toplantısında, algının olgunun önüne geçmesinin çok büyük bir kayıp olduğunu vurguladı.

Ne zaman ki algı, olgunun yani gerçek olayların önüne geçti işte o zaman Türkiye’de birçok şey değişti. Siyaseti bilmeyenler siyaset uzmanı hatta ve hatta profesörü oldu. Temennimiz şudur ki; İstanbul’da gerçekleşen bu seçim sonun bir başlangıcı değil, başlangıcın güzel bir adımı olsun. Tıpkı 16 Haziran 2019 Pazar akşamı gerçekleşen ortak canlı yayında ki Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun aileleriyle çektirdiği fotoğraf gibi, tıpkı 19 Mayıs’ta Samsun’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in aynı karede fotoğraf çektirdiği gibi…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.