‘İŞVERENLERİMİZE TOPLAMDA 7 MİLYAR ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ’

SİYASET 25.03.2020 - 17:05, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3942+ kez okundu.
 

‘İŞVERENLERİMİZE TOPLAMDA 7 MİLYAR ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ’

AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, koronavirüsle mücadele kapsamında ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini bildiren bir basın açıklaması yaptı.
Yeni tip koronavirüsün olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesine katkı sağlamak ve ülke ekonomisini güçlendirmek amacıyla finansmana erişimin kolaylaştırılması için bazı düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Öztürk; ’’Ülkemizde meydana gelen yeni ekonomik gelişmelere uyumu ve yeni güncellemeleri amaçladığımız, ayrıca koronavirüs salgını dolayısıyla ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek üzere milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren, ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Genel Kurulunda oylayarak kabul ettik. Yasalaşan teklifle, istihdamı korumak ve artırmak amacıyla sektör ayrımı yapılmaksızın işverenlerimize toplamda 7 milyar lirayı bulan asgari ücret desteği sağlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, bu alanların ve bağlantı kapasitelerinin yatırımcılara tahsisiyle yatırımların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla kamu ve Hazine taşınmazları ile özel mülkiyete konu taşınmazlarda, kurum ve kuruluşların görüşü alınarak, yer seçimi yapmak suretiyle yenilenebilir enerji kaynak alanları oluşturulmasına imkân sağlanıyor. Öztürk, açıklamasının devamında;’’Koronavirüs salgınıyla ulusal olarak mücadele ettiğimiz bu süreçte Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkı yapacak, vatandaşlarımızın gelir ve refah düzeyini arttıracak bu düzenlemelerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi. Bu maddeler vb düzenlemeleri içeren kanun teklifi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında tedbirlerin de yer aldığı 15 madde daha ilave edilmesiyle yasalaştı’’ dedi.  
AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, koronavirüsle mücadele kapsamında ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini bildiren bir basın açıklaması yaptı.

Yeni tip koronavirüsün olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesine katkı sağlamak ve ülke ekonomisini güçlendirmek amacıyla finansmana erişimin kolaylaştırılması için bazı düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Öztürk; ’’Ülkemizde meydana gelen yeni ekonomik gelişmelere uyumu ve yeni güncellemeleri amaçladığımız, ayrıca koronavirüs salgını dolayısıyla ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek üzere milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren, ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Genel Kurulunda oylayarak kabul ettik.

Yasalaşan teklifle, istihdamı korumak ve artırmak amacıyla sektör ayrımı yapılmaksızın işverenlerimize toplamda 7 milyar lirayı bulan asgari ücret desteği sağlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, bu alanların ve bağlantı kapasitelerinin yatırımcılara tahsisiyle yatırımların hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla kamu ve Hazine taşınmazları ile özel mülkiyete konu taşınmazlarda, kurum ve kuruluşların görüşü alınarak, yer seçimi yapmak suretiyle yenilenebilir enerji kaynak alanları oluşturulmasına imkân sağlanıyor.

Öztürk, açıklamasının devamında;’’Koronavirüs salgınıyla ulusal olarak mücadele ettiğimiz bu süreçte Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkı yapacak, vatandaşlarımızın gelir ve refah düzeyini arttıracak bu düzenlemelerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Bu maddeler vb düzenlemeleri içeren kanun teklifi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında tedbirlerin de yer aldığı 15 madde daha ilave edilmesiyle yasalaştı’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.