İYİ Parti, Doğu Türkistan'da yaşanan Çin Zulmünü protesto etti

GÜNDEM 20.12.2019 - 17:35, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3254+ kez okundu.
 

İYİ Parti, Doğu Türkistan'da yaşanan Çin Zulmünü protesto etti

İYİ Parti Giresun İl Teşkilatı, Doğu Türkistan' da yaşanan Çin zulmünü protesto etti.
Atatürk Meydanı'nda pankartlar eşliğinde gerçekleşen protesto eyleminde konuşan İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ünzile Bozalioğlu Yüksel, Çin' in Müslüman Doğu Türkistan halkına soykırım uyguladığını hatırlatarak," Çin dünyanın gözü önünde Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi katlediyor. Akla hayale gelmeyecek işkenceler yapıyor. Tecavüz vakaları yaşanıyor. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz, Çin' in bu insanlık dışı uygulamalarını durdurması için baskı yapın " dedi. Doğu Türkistan halkının bu feryadını, bu çaresizliğini duyurmanın herkesin görevi olduğuna vurgu yapan Bozalioğlu Yüksel," Biz İYİ Parti olarak Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız. Tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı Çin' in uyguladığı bu soykırımı kınamaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı. Protesto eylemine İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Memiş, Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Eroğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı. Eylemde, Zulme Sessiz Kalma Doğu Türkistan' da kardeşlerin ölüyor- Dünyanın Gözü Önünde İdam Edildiler- Çin, Doğu Türkistanlı Müslümanları katlediyor yazan pankarlar yer aldı.
İYİ Parti Giresun İl Teşkilatı, Doğu Türkistan' da yaşanan Çin zulmünü protesto etti.

Atatürk Meydanı'nda pankartlar eşliğinde gerçekleşen protesto eyleminde konuşan İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ünzile Bozalioğlu Yüksel, Çin' in Müslüman Doğu Türkistan halkına soykırım uyguladığını hatırlatarak," Çin dünyanın gözü önünde Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi katlediyor. Akla hayale gelmeyecek işkenceler yapıyor. Tecavüz vakaları yaşanıyor. Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz, Çin' in bu insanlık dışı uygulamalarını durdurması için baskı yapın " dedi. Doğu Türkistan halkının bu feryadını, bu çaresizliğini duyurmanın herkesin görevi olduğuna vurgu yapan Bozalioğlu Yüksel," Biz İYİ Parti olarak Türkistanlı kardeşlerimizin yanındayız. Tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı Çin' in uyguladığı bu soykırımı kınamaya davet ediyoruz" çağrısı yaptı.

Protesto eylemine İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Memiş, Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Eroğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Eylemde, Zulme Sessiz Kalma Doğu Türkistan' da kardeşlerin ölüyor- Dünyanın Gözü Önünde İdam Edildiler- Çin, Doğu Türkistanlı Müslümanları katlediyor yazan pankarlar yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.