İZİN OLUNCA ADI KATLİAM OLMUYOR MU?

GÜNDEM 13.09.2018 - 16:33, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3166+ kez okundu.
 

İZİN OLUNCA ADI KATLİAM OLMUYOR MU?

CHP Bulancak İlçe Başkanı Sıbıç’ın ‘Bulancak Ormanları Katlediliyor!’ başlıklı açıklamasına karşı yapılan açıklamada yetkililer ormanların katledilmediğini, yapılan kesimlerin tamamen izin ile gerçekleştiğini ifade ettiler.
Salı günü gazetemizde yer alan CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç’ın ‘Bulancak Ormanları Katlediliyor!’ başlıklı haberine Giresun Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı. Başkan Sıbıç haberinde ‘Burada gaz getirmek için proje yapanlar bunu ihaleye çıkartırken hiç mi doğayı, hiç mi o yüzyıllık ağaçları düşünmezler. Dogalgaz Ordu’da var Giresun’da var. Neden oralardan getirilmez yada hat yetersiz ise o ağaçların olmadığı yerlerden getirilmez. Doğa bu şekilde nasıl katledilir. Bulancak’a tabi ki doğal gaz gelsin ama güzelim doğamız ağaçlarımız katledilmesin” demişti. Başkan Sıbıç’ın bu açıklamasında istinaden Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı; “Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Bulancak Ormanları Katlediliyor!’ başlılığıyla yer alan haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Giresun İli Bulancak İlçesine Doğalgaz hattı yapımı için BOTAŞ Boru Hatları Dağıtım A.Ş. (BOTAŞ) kurumunun talebi üzerine, 6831 sayılı Orman Kanunun 17/3 ve 18 Maddelerinin Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre 17.05.2018 tarih ve 105 sayılı Olur ile projenin ormanlık sahadan geçen kısımları için izin raporu onaylanmıştır. Söz konusu saha; Bektaş Yayla Mevkiinden başlayarak Bulancak İlçesi Pazarsuyu Mevkiinde sona ermektedir. Doğalgaz Boru Hattı inşaatı güzergahında hat genişliği ortalama 8 metre olup toplam orman iznine konu sahanın alanı 16,9 Ha’dır. Orman İzni verilen 16,9 Ha sahanın; 3,9 Ha lık kısmı Orman içi açıklık tabir edilen ağaçsız alan, 2,8 Ha’lık kısmı Bozuk Koru tabir edilen Orman alanı ve 10,2 Ha’lık kısım Koru tabir edilen orman alanıdır. Proje hattının toplam uzunluğu 40 Km olup Orman içi Ağaçsız alanlar ve Bozuk Koru ormanları haricinde Koru Ormanlarından geçen kısım yaklaşık 13 Km’dir. Orman iznine konu Doğalgaz Boru Hattı inşaat alanında kayın, gürgen, ladin vb. türlerde 4 bin 361 Adet Bin 560 m3 dikili damga tespiti yapılmıştır. Hat güzergahında genel olarak orman alanları doğal olmayıp 1980’li yıllarda dikim yapılan sahalardır. İlimizde yayınlanan yerel gazetelerin 11 Eylül 2018 tarihli baskılarında ‘Bulancak Ormanları Katlediliyor’ başlıklı haberlerin gerçekle ilgisi olmayıp; detayları yukarıda ifade edildiği üzeredir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”
CHP Bulancak İlçe Başkanı Sıbıç’ın ‘Bulancak Ormanları Katlediliyor!’ başlıklı açıklamasına karşı yapılan açıklamada yetkililer ormanların katledilmediğini, yapılan kesimlerin tamamen izin ile gerçekleştiğini ifade ettiler.

Salı günü gazetemizde yer alan CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç’ın ‘Bulancak Ormanları Katlediliyor!’ başlıklı haberine Giresun Valiliğinden yazılı bir açıklama yapıldı.

Başkan Sıbıç haberinde ‘Burada gaz getirmek için proje yapanlar bunu ihaleye çıkartırken hiç mi doğayı, hiç mi o yüzyıllık ağaçları düşünmezler. Dogalgaz Ordu’da var Giresun’da var. Neden oralardan getirilmez yada hat yetersiz ise o ağaçların olmadığı yerlerden getirilmez. Doğa bu şekilde nasıl katledilir. Bulancak’a tabi ki doğal gaz gelsin ama güzelim doğamız ağaçlarımız katledilmesin” demişti.

Başkan Sıbıç’ın bu açıklamasında istinaden Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı; “Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Bulancak Ormanları Katlediliyor!’ başlılığıyla yer alan haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Giresun İli Bulancak İlçesine Doğalgaz hattı yapımı için BOTAŞ Boru Hatları Dağıtım A.Ş. (BOTAŞ) kurumunun talebi üzerine, 6831 sayılı Orman Kanunun 17/3 ve 18 Maddelerinin Uygulama Yönetmeliği hükümlerine göre 17.05.2018 tarih ve 105 sayılı Olur ile projenin ormanlık sahadan geçen kısımları için izin raporu onaylanmıştır.

Söz konusu saha; Bektaş Yayla Mevkiinden başlayarak Bulancak İlçesi Pazarsuyu Mevkiinde sona ermektedir. Doğalgaz Boru Hattı inşaatı güzergahında hat genişliği ortalama 8 metre olup toplam orman iznine konu sahanın alanı 16,9 Ha’dır. Orman İzni verilen 16,9 Ha sahanın; 3,9 Ha lık kısmı Orman içi açıklık tabir edilen ağaçsız alan, 2,8 Ha’lık kısmı Bozuk Koru tabir edilen Orman alanı ve 10,2 Ha’lık kısım Koru tabir edilen orman alanıdır. Proje hattının toplam uzunluğu 40 Km olup Orman içi Ağaçsız alanlar ve Bozuk Koru ormanları haricinde Koru Ormanlarından geçen kısım yaklaşık 13 Km’dir. Orman iznine konu Doğalgaz Boru Hattı inşaat alanında kayın, gürgen, ladin vb. türlerde 4 bin 361 Adet Bin 560 m3 dikili damga tespiti yapılmıştır. Hat güzergahında genel olarak orman alanları doğal olmayıp 1980’li yıllarda dikim yapılan sahalardır. İlimizde yayınlanan yerel gazetelerin 11 Eylül 2018 tarihli baskılarında ‘Bulancak Ormanları Katlediliyor’ başlıklı haberlerin gerçekle ilgisi olmayıp; detayları yukarıda ifade edildiği üzeredir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Efe kağan
(29.03.2021 16:09 - #72276)
Doğalgaz boru hattını ormandan değil de anayol kenarlarındanda geçirebilirler
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.