Karadeniz ‘Hızlı Tren’ istiyor

GÜNDEM 27.11.2017 - 14:56, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2520+ kez okundu.
 

Karadeniz ‘Hızlı Tren’ istiyor

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Karadeniz Kent Konseyleri tarafından yapılan ‘hızlı tren’ çağrısını soru önergesiyle TBMM’nin gündemine taşıdı.
Bu konuya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da sıcak baktığı şeklinde açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Bektaşoğlu, önergesinde "Karadeniz’e Hızlı Tren Projesi 2019 seçimlerine dönük bir algı yaratma söylemi değilse, bu konuda somut bilgi ve belgeleri kamuoyuna açıklamayı düşünür müsünüz? Bu projenin ihalesi hangi tarihte düşünülmektedir" diye sordu. Erzincan-Torul üzerinden Tirebolu’ya ve oradan da sahil ilçeleri üzerinden Trabzon’a bağlanan demiryolu projesini sık sık gündeme getirdiğini hatırlatan Bektaşoğlu, “ancak hükümet programında ve gelecek yatırım planlamasında yer almayan bu projenin akıbeti konusunda net bilgiler bulunmuyor. Bu proje rafa kaldırıldı ama en temel insani hak olan Demiryolu ulaşımı, Karadeniz halkının beklentisi olmaya devam etmektedir” dedi.
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Karadeniz Kent Konseyleri tarafından yapılan ‘hızlı tren’ çağrısını soru önergesiyle TBMM’nin gündemine taşıdı.

Bu konuya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da sıcak baktığı şeklinde açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Bektaşoğlu, önergesinde "Karadeniz’e Hızlı Tren Projesi 2019 seçimlerine dönük bir algı yaratma söylemi değilse, bu konuda somut bilgi ve belgeleri kamuoyuna açıklamayı düşünür müsünüz? Bu projenin ihalesi hangi tarihte düşünülmektedir" diye sordu.

Erzincan-Torul üzerinden Tirebolu’ya ve oradan da sahil ilçeleri üzerinden Trabzon’a bağlanan demiryolu projesini sık sık gündeme getirdiğini hatırlatan Bektaşoğlu, “ancak hükümet programında ve gelecek yatırım planlamasında yer almayan bu projenin akıbeti konusunda net bilgiler bulunmuyor. Bu proje rafa kaldırıldı ama en temel insani hak olan Demiryolu ulaşımı, Karadeniz halkının beklentisi olmaya devam etmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.