Karadenizli aşçılar fındığı ve yöresel yemekleri sahipleniyor
Karadenizli aşçılar fındığı ve yöresel yemekleri sahipleniyor
Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından Ordu'da bir otelde hafta sonu düzenlenen toplantıda, yol haritası belirlendi.
Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fırat Canikli, Giresun’un bir çok ottan leziz yemekler yaptığını hatırlatarak; "Giresun mutfağı dünyada büyük trend yakalayan vejetaryen mutfaktır. Otlardan, sebzelerden, meyvelerden yapılan Giresun yemeklerini dünya vitrinine çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın unutulmaya yüz tutan tarifleri derneğimize iletmesini istiyoruz. Dünyanın en kaliteli fındığı olan Giresun Kalite Fındıkla yapılan yemekler, tatlılar, pastalar bizim için en önemli hazinedir. Bu lezzetleri insanların beğenisine sunmak için derneğimizi kurduk" dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.