Haber Detayı
22 Aralık 2016 - Perşembe 08:55 Bu haber 915 kez okundu
 
Karadenizli aşçılar fındığı ve yöresel yemekleri sahipleniyor
Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından Ordu'da bir otelde hafta sonu düzenlenen toplantıda, yol haritası belirlendi.
Turizm Haberi


Karadeniz’in en önemli tarım ürünü olan fındığın kullanım alanlarının yaygınlaşması, aşçıların fındıklı tarifler ortaya koyması ve yöresel lezzetlerin kaybolmaması benimsendi. Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Öner Çulfaz yaptığı açıklamada, 2017 yılının gastronomide fındık yılı ilan edileceğini, bunun için fındığı yetiştiren bölge olan Karadeniz aşçılarına büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fırat Canikli, Giresun’un bir çok ottan leziz yemekler yaptığını hatırlatarak; "Giresun mutfağı dünyada büyük trend yakalayan vejetaryen mutfaktır. Otlardan, sebzelerden, meyvelerden yapılan Giresun yemeklerini dünya vitrinine çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın unutulmaya yüz tutan tarifleri derneğimize iletmesini istiyoruz. Dünyanın en kaliteli fındığı olan Giresun Kalite Fındıkla yapılan yemekler, tatlılar, pastalar bizim için en önemli hazinedir.  Bu lezzetleri insanların beğenisine sunmak için derneğimizi kurduk" dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Karadeniz, Aşçılar, Pastacılar, Federasyonu, tarafından, Orduda, bir, otelde, ha
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Giresun
Parçalı Bulutlu
Güncelleme: 24.09.2018
Bugün
20° - 27°
Salı
19° - 27°
Çarşamba
17° - 21°
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Giresun

Güncelleme: 24.09.2018
İmsak
04:42
Sabah
06:09
Öğle
12:25
İkindi
15:47
Akşam
18:30
Yatsı
19:50
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 5
<div class = "fb-comments" data-href = "http://yildizhaber.com.tr/haber--82723.html" data-numposts = "50" > </ div>
Haber Yazılımı
istanbul escort tuzla escort alanya escort kartal escort tuzla escort