Haber Detayı
22 Aralık 2016 - Perşembe 08:55 Bu haber 751 kez okundu
 
Karadenizli aşçılar fındığı ve yöresel yemekleri sahipleniyor
Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu tarafından Ordu'da bir otelde hafta sonu düzenlenen toplantıda, yol haritası belirlendi.
Turizm Haberi


Karadeniz’in en önemli tarım ürünü olan fındığın kullanım alanlarının yaygınlaşması, aşçıların fındıklı tarifler ortaya koyması ve yöresel lezzetlerin kaybolmaması benimsendi. Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Öner Çulfaz yaptığı açıklamada, 2017 yılının gastronomide fındık yılı ilan edileceğini, bunun için fındığı yetiştiren bölge olan Karadeniz aşçılarına büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Giresun Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fırat Canikli, Giresun’un bir çok ottan leziz yemekler yaptığını hatırlatarak; "Giresun mutfağı dünyada büyük trend yakalayan vejetaryen mutfaktır. Otlardan, sebzelerden, meyvelerden yapılan Giresun yemeklerini dünya vitrinine çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Halkımızın unutulmaya yüz tutan tarifleri derneğimize iletmesini istiyoruz. Dünyanın en kaliteli fındığı olan Giresun Kalite Fındıkla yapılan yemekler, tatlılar, pastalar bizim için en önemli hazinedir.  Bu lezzetleri insanların beğenisine sunmak için derneğimizi kurduk" dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Karadeniz, Aşçılar, Pastacılar, Federasyonu, tarafından, Orduda, bir, otelde, ha
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Öne Çıkanlar
Alıntı Yazarlar
Giresun
Çok Bulutlu
Güncelleme: 24.04.2018
Bugün
13° - 18°
Çarşamba
11° - 20°
Perşembe
12° - 19°
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Giresun

Güncelleme: 23.04.2018
İmsak
03:53
Sabah
05:29
Öğle
12:32
İkindi
16:17
Akşam
19:22
Yatsı
20:50
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Haber Yazılımı
tuzla escort alanya escort kartal escort tuzla escort