Karagöl Şenlikle coştu

GÜNDEM 30.07.2018 - 17:16, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2974+ kez okundu.
 

Karagöl Şenlikle coştu

Bulancak Karagöl Yaylası Elmalı Obasında gerçekleştirilen 1. Karagöl Yayla Şenliği 27-28 Temmuz Cuma ve Cumartesi günleri yapıldı.
Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonu, Bulancak, Aydındere ve Kovanlık Belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilen Şenlik, halkın yoğun katılımıyla ve zengin programıyla coşkulu bir şekilde geçti. Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, AK Parti İlçe Başkanı Necati Yıldırım, Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, Kovanlık Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, Aydındere eski Belediye Başkanları Haydar Karakılıç ve Metin Karahasan, Kovanlık eski Belediye Başkanları Mehmet Küçük ve Mustafa Mehniyar, Nuri Genç Hoca, davetliler ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen şenlik ilk gün Işıl Işıl konseriyle başladı. Katılımın daha yoğun olduğu ikinci gün Bulancak Belediyesi Mehteran takımının muhteşem konseri ile start aldı. Mahalli sanatçılar; Hamza Usta, Güzel Esma, Yusuf Tepe, Ali Bodur, Nafi Kadıoğlu ile halk müziği ve Karadeniz müziğiyle coşan Şenlik, İnece Horon Ekibiyle eğlenceyi zirveye taşıdı. İlk olmasına rağmen oldukça dolu bir programla süren şenlikte yapılan Ağa seçimi 22 bin 250 TL ile Ali Şahan’da kaldı. Şenliği organize eden Yalova Giresunlular Derneği Başkanı İbrahim Arslan, “Giresun, Ordu ve Sivas’ın kesişme noktasında 2 bin 200 metre rakımda bulunan Karagöl Yaylası Elmalı Obasında ilkini gerçekleştirdiğimiz Şenliğimiz, eksikliklerimize rağmen muhteşem geçti. Katılan herkes mutlu ayrıldı. Amacımız bu güzelliklerimizi ve eşsiz bir doğaya sahip olan Karagöl Yaylamızı tanıtmak ve bu vesile ile insanlara göstermekti. Amacımıza ulaştık. Gelenler hayran kaldı. İnşallah seneye ve ondan sonraki yıllarda yapılacak Şenliklerde çok daha fazlasını başaracağız. Bu güzelliklere daha fazla insanımızın ulaşması ve buraların bir turizm merkezi haline gelmesi için ulaşım ve alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Buna da dikkat çektiğimizi düşünüyorum. Karagöl iyi değerlendirilirse Doğu Karadeniz’de en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelecektir. Bu organizasyonumuzda bizlere destek olan başta Bulancak, Aydındere ve Kovanlık Belediye Başkanlarımıza ve tüm sponsorlarımıza, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sunuculuğunu Zafer Çamaltı’nın yaptığı Şenlik, 2 gün boyunca Mavi Karadeniz TV ekranlarından da canlı yayınlandı.  
Bulancak Karagöl Yaylası Elmalı Obasında gerçekleştirilen 1. Karagöl Yayla Şenliği 27-28 Temmuz Cuma ve Cumartesi günleri yapıldı.

Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organizasyonu, Bulancak, Aydındere ve Kovanlık Belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilen Şenlik, halkın yoğun katılımıyla ve zengin programıyla coşkulu bir şekilde geçti.

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, AK Parti İlçe Başkanı Necati Yıldırım, Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, Kovanlık

Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, Aydındere eski Belediye Başkanları Haydar Karakılıç ve Metin Karahasan, Kovanlık eski Belediye Başkanları Mehmet Küçük ve Mustafa Mehniyar, Nuri Genç Hoca, davetliler ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen şenlik ilk gün Işıl Işıl konseriyle başladı.

Katılımın daha yoğun olduğu ikinci gün Bulancak Belediyesi Mehteran takımının muhteşem konseri ile start aldı. Mahalli sanatçılar; Hamza Usta, Güzel Esma, Yusuf Tepe, Ali Bodur, Nafi Kadıoğlu ile halk müziği ve Karadeniz müziğiyle coşan Şenlik, İnece Horon Ekibiyle eğlenceyi zirveye taşıdı. İlk olmasına rağmen oldukça dolu bir programla süren şenlikte yapılan Ağa seçimi 22 bin 250 TL ile Ali Şahan’da kaldı.

Şenliği organize eden Yalova Giresunlular Derneği Başkanı İbrahim Arslan, “Giresun, Ordu ve Sivas’ın kesişme noktasında 2 bin 200 metre rakımda bulunan Karagöl Yaylası Elmalı Obasında ilkini gerçekleştirdiğimiz Şenliğimiz, eksikliklerimize rağmen muhteşem geçti. Katılan herkes mutlu ayrıldı. Amacımız bu güzelliklerimizi ve eşsiz bir doğaya sahip olan Karagöl Yaylamızı tanıtmak ve bu vesile ile insanlara göstermekti. Amacımıza ulaştık. Gelenler hayran kaldı. İnşallah seneye ve ondan sonraki yıllarda yapılacak Şenliklerde çok daha fazlasını başaracağız. Bu güzelliklere daha fazla insanımızın ulaşması ve buraların bir turizm merkezi haline gelmesi için ulaşım ve alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Buna da dikkat çektiğimizi düşünüyorum. Karagöl iyi değerlendirilirse Doğu Karadeniz’de en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelecektir. Bu organizasyonumuzda bizlere destek olan başta Bulancak, Aydındere ve Kovanlık Belediye Başkanlarımıza ve tüm sponsorlarımıza, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sunuculuğunu Zafer Çamaltı’nın yaptığı Şenlik, 2 gün boyunca Mavi Karadeniz TV ekranlarından da canlı yayınlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.