KEİPA'dan barış ve dostluk vurgusu

GÜNDEM 25.09.2019 - 17:25, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2998+ kez okundu.
 

KEİPA'dan barış ve dostluk vurgusu

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA), üye ülkeler arasında ekonomik gelişimle birlikte barış ve dostluğun da geliştirilmesini hedefliyor.
KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajiyev, yaptığı açıklamada, 12 devletten oluşan KEİPA'nın asıl amacının bölgedeki ekonomiyi geliştirmek olduğunu söyledi.   Amaçlarının iş birliği olduğunu vurgulayan Hajıyev, "Eğer kültürler yakın olursa, kültürler anlaşırsa o zaman birlikte daha iyi olur, birlik olduğunda da ekonomiye katkılar gelir ve devletler ileri gider." dedi. Hajıyev, KEİPA'nın statüsünün daha yüksek olması için bir deklarasyon hazırladıklarını anımsatarak, şöyle devam etti: "12 devletten 11'i imzaladı, bir devlet imzalamıyor, o da Ermenistan. Düşünüyorum ki gelecekte onlar da imzalarını atarlar. Çünkü bu deklarasyon kabul edildikten sonra KEİPA daha yüksek seviyede, daha önemli parlamenter asamblesi olarak dünyada yerini alacaktır."  Ticaretin barışın bir yolu olduğuna dikkati çeken Hajıyev, şöyle konuştu: "Bölgeye barış gelmeli, 12 devlet var bizim teşkilatta, kaç münakaşa var? Azerbaycan Ermenistan arasında, Gürcistan Abhazya problemi var, Sırbistan-Kosova problemi var, Ukrayna-Rusya problemi var. Onun için bu problemler kısa sürede çözülmeli. Ama bunun temeline bir prensip koyulmalıdır. 21. yüzyılda en önemli prensip devletlerin toprak bütünlüğüdür. Onun için bu prensip esas alınırsa o zaman bu problemler çok kolay çözüleceğini düşünüyorum."
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA), üye ülkeler arasında ekonomik gelişimle birlikte barış ve dostluğun da geliştirilmesini hedefliyor.

KEİPA Genel Sekreteri Asaf Hajiyev, yaptığı açıklamada, 12 devletten oluşan KEİPA'nın asıl amacının bölgedeki ekonomiyi geliştirmek olduğunu söyledi.  

Amaçlarının iş birliği olduğunu vurgulayan Hajıyev, "Eğer kültürler yakın olursa, kültürler anlaşırsa o zaman birlikte daha iyi olur, birlik olduğunda da ekonomiye katkılar gelir ve devletler ileri gider." dedi.

Hajıyev, KEİPA'nın statüsünün daha yüksek olması için bir deklarasyon hazırladıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

"12 devletten 11'i imzaladı, bir devlet imzalamıyor, o da Ermenistan. Düşünüyorum ki gelecekte onlar da imzalarını atarlar. Çünkü bu deklarasyon kabul edildikten sonra KEİPA daha yüksek seviyede, daha önemli parlamenter asamblesi olarak dünyada yerini alacaktır." 

Ticaretin barışın bir yolu olduğuna dikkati çeken Hajıyev, şöyle konuştu:

"Bölgeye barış gelmeli, 12 devlet var bizim teşkilatta, kaç münakaşa var? Azerbaycan Ermenistan arasında, Gürcistan Abhazya problemi var, Sırbistan-Kosova problemi var, Ukrayna-Rusya problemi var. Onun için bu problemler kısa sürede çözülmeli. Ama bunun temeline bir prensip koyulmalıdır. 21. yüzyılda en önemli prensip devletlerin toprak bütünlüğüdür. Onun için bu prensip esas alınırsa o zaman bu problemler çok kolay çözüleceğini düşünüyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.