‘KENDİ BAŞARISIZLIĞINI BİZ ÇALIŞANLARA SALDIRARAK ÖRTBAS EDEMEZ’

GÜNDEM 25.06.2020 - 14:07, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3196+ kez okundu.
 

‘KENDİ BAŞARISIZLIĞINI BİZ ÇALIŞANLARA SALDIRARAK ÖRTBAS EDEMEZ’

Fiskobirlik'te çalışırken baskılar ve tayinle ayrılmak zorunda kalan müdür ve yetkili personeller tarafından kurulan FKB Ayrılmışların Birlikteliği Grubu tarafından yapılan açıklamada,
“Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin kuruluş gayesi dışında olduğu değerlendirilerek son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medya platformlarında tartışılan tasarruflarına mazeret olarak öne sürülen savunmalarında tamamen yersiz ve gereksiz olarak ortaya atılan ve kuruma emek vermiş, isteyerek ya da istemeyerek ayrılmak zorunda bırakılmış biz eski çalışanlarına sataşarak, bizleri kamuoyu nezdinde küçük düşürücü ithamlarda bulunarak bir nevi hedef saptırma yoluna giden yönetim kurulu başkanının son olarak 20.06.2020 tarihinde bir TV kanalında yaptığı açıklamalara cevap zarureti doğmuş bulunmaktadır” denildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Ancak konuya muhatap arkadaşlarımızla yapılan değerlendirmelerde; söz konusu şahsa cevap vermeme ve muhatap almama konusunda görüş birliğine varılmasına rağmen bir takım iddiaların kamuoyu nezdinde doğru anlaşılmasını teminen bir kez daha açıklama yapmak ihtiyacı doğmuştur. İlgili kişi, bundan önceki ve son açıklamasında da aile terbiyesi almış, FİSKOBİRLİK kültürü almış, kurumsal bir kimliğe sahip FİSKOBİRLİK’te çalışmış, ast üst ilişkisini bilen bizlere ve diğer mesai arkadaşlarımıza hakaret sayılabilecek düzeydeki ‘işe yaramayan personelle yollarımızı ayırdık’, ‘çalışmadan maaş alanlarla yollarımızı ayırdık’, ‘atıl personel’, ‘kurumu zarara uğratanlar’ gibi açıklamaları karşısında bu güne kadar duymazlıktan gelip sustuk, ancak bizler sustukça, O’nun devam eden ve bizlere göre tamamen yanlış olan açıklamaları bizleri yaraladığı gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye devam etmektedir. Bu açıklamalara maruz kalan bizler 2007 yılına kadar Fiskobirlik’te uygulanan Personel Yönetmeliğine göre atamalarımız gerçekleşmiş olup, çalıştığımız sürece yaptığımız işler malumdur. Yukarıda bahsi geçen ve biz çalışanları zan altında bırakan iddiaları zerre kadar destekleyecek herhangi bir performans değerlendirmesi, teftiş ya da denetim raporu var ise vakit kaybetmeksizin kamuoyuyla paylaşmalı ve bununla da yetinmeyip ilgili yasal mercilere de başvuruda bulunması beklenir. Süreç içinde kimi personelin içeride 18-20 aya varan maaş alacakları birikmiştir. Kendi olanaklarından asla taviz vermeyerek çalışanların ailesinin, eşinin, dostunun desteği ile yapılan fedakarlıkları vefasızlıkla suçlanması hangi vicdana sığar. İlgili kişi kendi başarısızlığını biz çalışanlara saldırarak örtbas edemez. Bu insanlardan öncelikle helallik istenmesi gerekir”
Fiskobirlik'te çalışırken baskılar ve tayinle ayrılmak zorunda kalan müdür ve yetkili personeller tarafından kurulan FKB Ayrılmışların Birlikteliği Grubu tarafından yapılan açıklamada,

“Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin kuruluş gayesi dışında olduğu değerlendirilerek son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medya platformlarında tartışılan tasarruflarına mazeret olarak öne sürülen savunmalarında tamamen yersiz ve gereksiz olarak ortaya atılan ve kuruma emek vermiş, isteyerek ya da istemeyerek ayrılmak zorunda bırakılmış biz eski çalışanlarına sataşarak, bizleri kamuoyu nezdinde küçük düşürücü ithamlarda bulunarak bir nevi hedef saptırma yoluna giden yönetim kurulu başkanının son olarak 20.06.2020 tarihinde bir TV kanalında yaptığı açıklamalara cevap zarureti doğmuş bulunmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Ancak konuya muhatap arkadaşlarımızla yapılan değerlendirmelerde; söz konusu şahsa cevap vermeme ve muhatap almama konusunda görüş birliğine varılmasına rağmen bir takım iddiaların kamuoyu nezdinde doğru anlaşılmasını teminen bir kez daha açıklama yapmak ihtiyacı doğmuştur. İlgili kişi, bundan önceki ve son açıklamasında da aile terbiyesi almış, FİSKOBİRLİK kültürü almış, kurumsal bir kimliğe sahip FİSKOBİRLİK’te çalışmış, ast üst ilişkisini bilen bizlere ve diğer mesai arkadaşlarımıza hakaret sayılabilecek düzeydeki ‘işe yaramayan personelle yollarımızı ayırdık’, ‘çalışmadan maaş alanlarla yollarımızı ayırdık’, ‘atıl personel’, ‘kurumu zarara uğratanlar’ gibi açıklamaları karşısında bu güne kadar duymazlıktan gelip sustuk, ancak bizler sustukça, O’nun devam eden ve bizlere göre tamamen yanlış olan açıklamaları bizleri yaraladığı gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye devam etmektedir. Bu açıklamalara maruz kalan bizler 2007 yılına kadar Fiskobirlik’te uygulanan Personel Yönetmeliğine göre atamalarımız gerçekleşmiş olup, çalıştığımız sürece yaptığımız işler malumdur. Yukarıda bahsi geçen ve biz çalışanları zan altında bırakan iddiaları zerre kadar destekleyecek herhangi bir performans değerlendirmesi, teftiş ya da denetim raporu var ise vakit kaybetmeksizin kamuoyuyla paylaşmalı ve bununla da yetinmeyip ilgili yasal mercilere de başvuruda bulunması beklenir. Süreç içinde kimi personelin içeride 18-20 aya varan maaş alacakları birikmiştir. Kendi olanaklarından asla taviz vermeyerek çalışanların ailesinin, eşinin, dostunun desteği ile yapılan fedakarlıkları vefasızlıkla suçlanması hangi vicdana sığar. İlgili kişi kendi başarısızlığını biz çalışanlara saldırarak örtbas edemez. Bu insanlardan öncelikle helallik istenmesi gerekir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.