Kış tedbirleri için önemli kararlar alındı

GÜNDEM 29.11.2018 - 16:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3021+ kez okundu.
 

Kış tedbirleri için önemli kararlar alındı

Kış mevsiminin başlaması nedeniyle, Giresun genelinde alınacak tedbirlerle ilgili Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında bir toplantı yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya başkanlık eden Vali Sarıfakıoğulları, ilimizin kış mevsimine hazırlıklı olarak girmesi için her kurumun üzerine düşen görevi titizlikle yapmasını istedi.  Kış aylarında, kar yağışından dolayı ulaşım ve eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklara değinen Vali Sarıfakıoğulları, bu aksaklıkların önüne geçmek için alınacak tedbirlerin, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ve eğitim hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için oldukça önemli olduğunu kaydetti.  Konuşmanın ardından kış mevsiminde günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyecek hava koşullarında, şehirlerarası, şehir içi ve köy yollarının trafiğe açık bulundurulması ve güvenli trafik akışının sağlanması için,  ilgili kurumların alacağı tedbir, görev ve sorumluluklar belirlenerek, kış mevsiminde oluşabilecek olumsuz hava şartlarında alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı.  Alınan kararlar doğrultusunda; kış sebebi ile Karadeniz sahil yolunda seyrine izin verilmeyecek araçların bekletilebileceği yerler olarak, Bulancak tır parkı (Shell yanı), Giresun liman sahası, Görele Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve çevresi ile ilçe merkezlerinde 010–19/20 Karadeniz sahil yolu emniyet şeritlerinde araçlar bekletileceği ifade edildi. Emniyet ve Jandarma ilçe trafik görevlilerince Kaymakamlıklarla irtibat kurularak, yolda bekletilen ya da yolda mahsur kalmış vatandaşlar için kamu kurumlarının misafirhaneleri ile diğer konaklama yerlerinden faydalanılacak olup, böyle durumlarda terminallerden çıkış yapacak otobüslerin hareketlerine de izin verilmeyecek. Sahil yolu 010-19/20 Devlet Karayolu güzergâhında yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluk yaşanabilecek muhtemel yerler ile gizli buzlanma oluşabilecek bölgeler; Pazarsuyu mevkii 010-19 Devlet Karayolu 6. Km., Burunucu mevkii Küçüklü kavşağı arası 010-19 Devlet Karayolu 16-17. Km., New Jasmin virajı 010-19 Devlet Karayolu 29. Km., Düzköy Yol Kenar Denetim İstasyon mevkii 010-19 Devlet Karayolu 45-47. Km., Yılgın mevkii 010-19 Devlet Karayolu 64-66. Km., Kuşçulu mevkii (Karaburun) 010-20 Devlet Karayolu 6-8. Km., Çavuşlu kavşağı Aralık köyü kavşağı arası 010-20 Devlet Karayolu 19-22. Km., Eynesil tünel çıkışı ile Trabzon il sınırı arası 010-20 Devlet Karayolu 28-30. Km., Dereli yolu ile viyadük, köprü ve tünel giriş çıkışlarında gizli buzlanma riski bulunduğundan bu noktalarda gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak.  Hava şartlarına göre yolun karlı ve buzlu kesimlerinde bütün araçlara zincir taktırılarak zincirsiz araçların seyrine müsaade edilmeyerek, kış lastiği takma zorunluluğu olmayan araçların, yol durumuna göre zincir takmadan sürülmesine müsaade edilmeyecek.  Giresun Kızılay Şube Başkanlığı tarafından, olumsuz kış şartları gereği ihtiyaç sahiplerine yönelik tedbirler ve yolda mahsur kalan vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarına yönelik gerekli tedbirler alınacak.
Kış mevsiminin başlaması nedeniyle, Giresun genelinde alınacak tedbirlerle ilgili Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya başkanlık eden Vali Sarıfakıoğulları, ilimizin kış mevsimine hazırlıklı olarak girmesi için her kurumun üzerine düşen görevi titizlikle yapmasını istedi. 

Kış aylarında, kar yağışından dolayı ulaşım ve eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklara değinen Vali Sarıfakıoğulları, bu aksaklıkların önüne geçmek için alınacak tedbirlerin, öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ve eğitim hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için oldukça önemli olduğunu kaydetti. 
Konuşmanın ardından kış mevsiminde günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyecek hava koşullarında, şehirlerarası, şehir içi ve köy yollarının trafiğe açık bulundurulması ve güvenli trafik akışının sağlanması için,  ilgili kurumların alacağı tedbir, görev ve sorumluluklar belirlenerek, kış mevsiminde oluşabilecek olumsuz hava şartlarında alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı. 
Alınan kararlar doğrultusunda; kış sebebi ile Karadeniz sahil yolunda seyrine izin verilmeyecek araçların bekletilebileceği yerler olarak, Bulancak tır parkı (Shell yanı), Giresun liman sahası, Görele Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve çevresi ile ilçe merkezlerinde 010–19/20 Karadeniz sahil yolu emniyet şeritlerinde araçlar bekletileceği ifade edildi.

Emniyet ve Jandarma ilçe trafik görevlilerince Kaymakamlıklarla irtibat kurularak, yolda bekletilen ya da yolda mahsur kalmış vatandaşlar için kamu kurumlarının misafirhaneleri ile diğer konaklama yerlerinden faydalanılacak olup, böyle durumlarda terminallerden çıkış yapacak otobüslerin hareketlerine de izin verilmeyecek. Sahil yolu 010-19/20 Devlet Karayolu güzergâhında yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluk yaşanabilecek muhtemel yerler ile gizli buzlanma oluşabilecek bölgeler; Pazarsuyu mevkii 010-19 Devlet Karayolu 6. Km., Burunucu mevkii Küçüklü kavşağı arası 010-19 Devlet Karayolu 16-17. Km., New Jasmin virajı 010-19 Devlet Karayolu 29. Km., Düzköy Yol Kenar Denetim İstasyon mevkii 010-19 Devlet Karayolu 45-47. Km., Yılgın mevkii 010-19 Devlet Karayolu 64-66. Km., Kuşçulu mevkii (Karaburun) 010-20 Devlet Karayolu 6-8. Km., Çavuşlu kavşağı Aralık köyü kavşağı arası 010-20 Devlet Karayolu 19-22. Km., Eynesil tünel çıkışı ile Trabzon il sınırı arası 010-20 Devlet Karayolu 28-30. Km., Dereli yolu ile viyadük, köprü ve tünel giriş çıkışlarında gizli buzlanma riski bulunduğundan bu noktalarda gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak. 
Hava şartlarına göre yolun karlı ve buzlu kesimlerinde bütün araçlara zincir taktırılarak zincirsiz araçların seyrine müsaade edilmeyerek, kış lastiği takma zorunluluğu olmayan araçların, yol durumuna göre zincir takmadan sürülmesine müsaade edilmeyecek.  Giresun Kızılay Şube Başkanlığı tarafından, olumsuz kış şartları gereği ihtiyaç sahiplerine yönelik tedbirler ve yolda mahsur kalan vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarına yönelik gerekli tedbirler alınacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.