Kısa mesajla uyarılan aileler çocuklarıyla kitap okuyor

20.11.2018 - 16:40, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2416+ kez okundu.
 

Kısa mesajla uyarılan aileler çocuklarıyla kitap okuyor

Giresun'un Çanakçı ilçesinde her akşam kısa mesaj yoluyla uyarılan öğrenci ve veliler elektronik eşyaları kapatarak kitap okuyor.
Çanakçı İlkokulu ve Ortaokulunca ailelere kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırılması için "Öğrenci veli el ele" sloganıyla "Çanakçı Kitap Okuyor" projesi başlatıldı. Bu kapsamda her gün saat 19.55'te aileler SMS yoluyla uyarılıyor. Televizyon, tablet, telefon gibi elektronik eşyaları kapatan aile bireyleri saat 20.00'de başlayarak yarım saat kitap okuyor. Veliler, evde kitap okuduklarına ilişkin fotoğrafları Whatsapp uygulamasıyla okul yönetimine gönderiyor. Gönderilen fotoğraflar okul köşesinde yerini alıyor. Çanakçı Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede uygulamaya koydukları projenin velileri eğitim ve okul ortamına katmak adına güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Velilerin projede çok istekli olduğunu aktaran Genç, "Günümüz toplumunda okuma alışkanlığı en asgari düzeydedir. Buna hem bir katkı sunmak adına, hem de velilerimizi okula daha çok çekmek adına bu projeyi uyguladık." dedi.  
Giresun'un Çanakçı ilçesinde her akşam kısa mesaj yoluyla uyarılan öğrenci ve veliler elektronik eşyaları kapatarak kitap okuyor.

Çanakçı İlkokulu ve Ortaokulunca ailelere kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırılması için "Öğrenci veli el ele" sloganıyla "Çanakçı Kitap Okuyor" projesi başlatıldı. Bu kapsamda her gün saat 19.55'te aileler SMS yoluyla uyarılıyor. Televizyon, tablet, telefon gibi elektronik eşyaları kapatan aile bireyleri saat 20.00'de başlayarak yarım saat kitap okuyor. Veliler, evde kitap okuduklarına ilişkin fotoğrafları Whatsapp uygulamasıyla okul yönetimine gönderiyor. Gönderilen fotoğraflar okul köşesinde yerini alıyor.

Çanakçı Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede uygulamaya koydukları projenin velileri eğitim ve okul ortamına katmak adına güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

Velilerin projede çok istekli olduğunu aktaran Genç, "Günümüz toplumunda okuma alışkanlığı en asgari düzeydedir. Buna hem bir katkı sunmak adına, hem de velilerimizi okula daha çok çekmek adına bu projeyi uyguladık." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.