Kocaeli'de Giresun Tanıtım Günlerinin açılışı yapıldı

KÜLTÜR 17.10.2016 - 18:21, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 2525+ kez okundu.
 

Kocaeli'de Giresun Tanıtım Günlerinin açılışı yapıldı

Vali Hasan Karahan, Kocaeli'nde düzenlenen 'Giresun Tanıtım Günleri' etkinliğinin açılışına katıldı.
Giresun Valiliğinin himayelerinde, Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonunun organizasyonu ile Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi, Giresun Sanayi ve Ticaret Odası ile Fiskobirlik’in katkılarıyla 15 Ekim Cumartesi gün İzmit Perşembe Pazar alanında start alan 'Giresun Tanıtım Günleri' coşkulu bir kalabalığın katılımıyla başladı.Bu yıl 2’incisi düzenlenen Giresun Tanıtım Günlerine;Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Bursa gibi çevre illerde yaşayan Giresunluların yanı sıra diğer illerden vatandaşlar da akın etti.Açılış Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayıp, halk oyunu gösterileriyle devam etti. Açılış; Vali Hasan Karahan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, R.Sezer Katırcıoğlu ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü hemşerimiz Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İzmit Kaymakamı Ersin Eminoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Semih Barış, belediye başkanları,kaymakamlar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.Kocaeli Giresunlular Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Karaman’ın açılış konuşmasıyla devam eden ve çeşitli gösterilere sahne olan tanıtım günleri etkinliği, protokolün yaptığı konuşmaların ardından kurdele kesimiyle resmen başladı.Giresun’un Turizm alanında çok mesafe kat ettiğini ifade eden Vali Karahan, Turizm adına önemli işler yapıldığını,Giresun’un yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması için yapılan turizm çalışmalarının en önemli ve somut göstergelerinden birinin de havalimanı olduğunu söyleyerek,Giresunluların çok daha kolay memleketlerine ulaşabildiklerini herkesi Giresun'a beklediklerini söyledi.Vali Karahan, Giresun'un güzel bir yer olduğunu gurbetçiliğin eskisi gibi olmadığını havalimanı sayesinde gurbetteki turizmin ilimizde gelişmesi ile ilimizin cazibe merkezi olacağını bu tür etkinliklerin, kültürlerin taşınması adına önemli olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.   
Vali Hasan Karahan, Kocaeli'nde düzenlenen 'Giresun Tanıtım Günleri' etkinliğinin açılışına katıldı.
Giresun Valiliğinin himayelerinde, Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonunun organizasyonu ile Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi, Giresun Sanayi ve Ticaret Odası ile Fiskobirlik’in katkılarıyla 15 Ekim Cumartesi gün İzmit Perşembe Pazar alanında start alan 'Giresun Tanıtım Günleri' coşkulu bir kalabalığın katılımıyla başladı.
Bu yıl 2’incisi düzenlenen Giresun Tanıtım Günlerine;Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Bursa gibi çevre illerde yaşayan Giresunluların yanı sıra diğer illerden vatandaşlar da akın etti.
Açılış Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayıp, halk oyunu gösterileriyle devam etti. Açılış; Vali Hasan Karahan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, R.Sezer Katırcıoğlu ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü hemşerimiz Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İzmit Kaymakamı Ersin Eminoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Semih Barış, belediye başkanları,kaymakamlar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Kocaeli Giresunlular Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Karaman’ın açılış konuşmasıyla devam eden ve çeşitli gösterilere sahne olan tanıtım günleri etkinliği, protokolün yaptığı konuşmaların ardından kurdele kesimiyle resmen başladı.
Giresun’un Turizm alanında çok mesafe kat ettiğini ifade eden Vali Karahan, Turizm adına önemli işler yapıldığını,Giresun’un yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olması için yapılan turizm çalışmalarının en önemli ve somut göstergelerinden birinin de havalimanı olduğunu söyleyerek,Giresunluların çok daha kolay memleketlerine ulaşabildiklerini herkesi Giresun'a beklediklerini söyledi.
Vali Karahan, Giresun'un güzel bir yer olduğunu gurbetçiliğin eskisi gibi olmadığını havalimanı sayesinde gurbetteki turizmin ilimizde gelişmesi ile ilimizin cazibe merkezi olacağını bu tür etkinliklerin, kültürlerin taşınması adına önemli olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.