Kodlama geleceğin alfabesidir

GÜNDEM 15.11.2018 - 17:00, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2661+ kez okundu.
 

Kodlama geleceğin alfabesidir

Erzurum Valisi hemşerimiz Okay Memiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileriyle bir araya gelerek şehrin eğitim konusu hakkında brifing aldı.
Öğrenci sayısı, okulların fiziki durumu, başarı sıralaması gibi eğitim konusunda birçok konu hakkında bilgi alan Vali Memiş, “Eğitim demek Türkiye’nin geleceğini kurmak demektir” dedi.  Eski Valilik binası Toplantı salonunda yöneticileri dinleyen Vali Okay Memiş, yapılacak yeni projelere tam destek vereceğini söyledi. Erzurum’un fiziksel açıdan yeterli olduğunu ifade eden Vali Memiş, özellikle kodlama konusuna somut adımların atılmasını isteyerek, “Eğitimde Erzurum’un fiziki açıdan yeterli olduğumuzu düşünüyorum, biraz daha çabalayarak eğitim kalitesini artıracak çalışmalar içerisinde olacağız. Kodlama ve bilişim ile ilgili birim çalışmalarıyla alakalı bir proje başlatılmasını istiyorum. Daha önce çalıştığım yerlerde kodlama ile ilgili çalışmalara gerekli desteği verdik. Çünkü teknoloji ve bilgisayarlar ile etkileşim içinde olduğumuz bir dünyada kodlamayı öğrenmek demek bu hizmetlerin nasıl çalıştığını anlamak demektir. Kodlama nedir, önce onu söyleyeyim; Kodlama geleceğin alfabesidir. 15-20 yıl sonra kodlamayı bilmeyen nesiller cahil sayılacaktır. Bunun için ülke olarak hazır olmalıyız. Çocuklarımıza kodlama öğreterek geleceğin elmaslarını yetiştireceğiz” diye konuştu.  
Erzurum Valisi hemşerimiz Okay Memiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileriyle bir araya gelerek şehrin eğitim konusu hakkında brifing aldı.

Öğrenci sayısı, okulların fiziki durumu, başarı sıralaması gibi eğitim konusunda birçok konu hakkında bilgi alan Vali Memiş, “Eğitim demek Türkiye’nin geleceğini kurmak demektir” dedi. 

Eski Valilik binası Toplantı salonunda yöneticileri dinleyen Vali Okay Memiş, yapılacak yeni projelere tam destek vereceğini söyledi.

Erzurum’un fiziksel açıdan yeterli olduğunu ifade eden Vali Memiş, özellikle kodlama konusuna somut adımların atılmasını isteyerek, “Eğitimde Erzurum’un fiziki açıdan yeterli olduğumuzu düşünüyorum, biraz daha çabalayarak eğitim kalitesini artıracak çalışmalar içerisinde olacağız. Kodlama ve bilişim ile ilgili birim çalışmalarıyla alakalı bir proje başlatılmasını istiyorum. Daha önce çalıştığım yerlerde kodlama ile ilgili çalışmalara gerekli desteği verdik. Çünkü teknoloji ve bilgisayarlar ile etkileşim içinde olduğumuz bir dünyada kodlamayı öğrenmek demek bu hizmetlerin nasıl çalıştığını anlamak demektir. Kodlama nedir, önce onu söyleyeyim; Kodlama geleceğin alfabesidir. 15-20 yıl sonra kodlamayı bilmeyen nesiller cahil sayılacaktır. Bunun için ülke olarak hazır olmalıyız. Çocuklarımıza kodlama öğreterek geleceğin elmaslarını yetiştireceğiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.