KOMŞUYU SEL VURDU

GÜNDEM 09.08.2018 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3665+ kez okundu.
 

KOMŞUYU SEL VURDU

Çarşamba günü Ordu’da başlayan sağanak yağış sonrası birçok köprü yıkılırken, çok sayıda maddi hasar meydana geldi
Komşu ilimiz Ordu’da Çarşamba günü yaşanan sel afetinde metrekareye düşen ortalama 80 kilogram yağışla birlikte Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçeleri başta olmak üzere 7 ilçede derelerin taşmasıyla 8 büyük köprü çökerken, heyelan ve yıldırım düşmesi sonucu ise 7 kişi yaralandı. Karadeniz Sahil Yolu yaşanan sel afeti ve köprülerin çökmesi nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, araçlar yollarda, vatandaşlarda bulundukları yerlerde mahsur kaldılar. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, 500 bin kişinin etkilendiği sel felaketinde ilçe merkezlerinde ve köylerde birçok binanın tedbir amacıyla boşaltıldığı belirtildi. Üreticilerin topladıkları tonlarca fındığın selle birlikte Karadeniz’e aktığı afette Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi  ekiplerimiz yağmurun başladığı ilk dakikadan itibaren, 365 iş makinesi ve 600 personelle afet bölgelerine müdahale ediyor. Rabbim beterinden korusun” dedi. ‘TEK TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI’ Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, yaşanan afet nedeniyle, Büyükşehir Belediyesine bağlı 100’e yakın mahallede ciddi hasarlar oluştuğunu belirterek, “Yağış öncesinde meteorolojinin düzenli olarak uyarıda bulunması dolayısıyla gerekli tedbirleri almış, ekipleri hazırlamıştık. Mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. 1’i yıldırım isabet etmesi sonucu yaralanan 7 kişinin ise tedavileri  devam ediyor. Tek tesellimiz can kaybı olmaması” dedi. Başkan Yılmaz, “İlimizde, şiddetli yağışlara bağlı olarak, son yılların en büyük afetiyle karşı karşıyayız. Perşembe, Fatsa, Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerimizin sahil ve yüksek kesimlerinde etkili olan yağışlara bağlı olarak, heyelanlar meydana gelmiş, köprüler yıkılmıştır. Büyükşehir Belediyemize bağlı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, OSKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerimiz, 550 personel ve 300 iş makinesiyle sahada görev başındadır. Bu büyük afet karşısında en büyük tesellimiz ise can kaybının olmamasıdır. Meteoroloji verilerine göre şiddetli yağışların yarın sabaha kadar süreceği belirtilmiş olup, hemşerilerimizin riskli bölgelerde dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Son yılların en büyük sel afetiyle karşı karşıya kalan Ordu’muzda, afet bölgelerinde incelemelerde bulunuyoruz” diye konuştu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kendisini bizzat aradığını kaydeden Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız bizleri telefonla arayarak, ilimizde yaşanan sel afetiyle ilgili bilgi aldı. Bölgemize gelen sayın içişleri Bakanımız Süleyman Soylu, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı açık ve nettir, hasarlarla ilgili tüm maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır’ diyerek bizlere destek olmuşlardır” dedi. Kriz Masası kurulan Ordu’da Vali Serdar Yavuz ise, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini kaydederek, çok sayıda köprü ve menfezin yıkıldığını, Perşembe ve Fatsa’da risk altında bulunan 8 konutun tedbir amaçlı tahliye edildiğini söyledi.    
Çarşamba günü Ordu’da başlayan sağanak yağış sonrası birçok köprü yıkılırken, çok sayıda maddi hasar meydana geldi

Komşu ilimiz Ordu’da Çarşamba günü yaşanan sel afetinde metrekareye düşen ortalama 80 kilogram yağışla birlikte Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçeleri başta olmak üzere 7 ilçede derelerin taşmasıyla 8 büyük köprü çökerken, heyelan ve yıldırım düşmesi sonucu ise 7 kişi yaralandı.

Karadeniz Sahil Yolu yaşanan sel afeti ve köprülerin çökmesi nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, araçlar yollarda, vatandaşlarda bulundukları yerlerde mahsur kaldılar.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, 500 bin kişinin etkilendiği sel felaketinde ilçe merkezlerinde ve köylerde birçok binanın tedbir amacıyla boşaltıldığı belirtildi.

Üreticilerin topladıkları tonlarca fındığın selle birlikte Karadeniz’e aktığı afette Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi  ekiplerimiz yağmurun başladığı ilk dakikadan itibaren, 365 iş makinesi ve 600 personelle afet bölgelerine müdahale ediyor. Rabbim beterinden korusun” dedi.

‘TEK TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI’

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, yaşanan afet nedeniyle, Büyükşehir Belediyesine bağlı 100’e yakın mahallede ciddi hasarlar oluştuğunu belirterek, “Yağış öncesinde meteorolojinin düzenli olarak uyarıda bulunması dolayısıyla gerekli tedbirleri almış, ekipleri hazırlamıştık. Mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı. 1’i yıldırım isabet etmesi sonucu yaralanan 7 kişinin ise tedavileri  devam ediyor. Tek tesellimiz can kaybı olmaması” dedi.

Başkan Yılmaz, “İlimizde, şiddetli yağışlara bağlı olarak, son yılların en büyük afetiyle karşı karşıyayız. Perşembe, Fatsa, Ünye, İkizce ve Çaybaşı ilçelerimizin sahil ve yüksek kesimlerinde etkili olan yağışlara bağlı olarak, heyelanlar meydana gelmiş, köprüler yıkılmıştır. Büyükşehir Belediyemize bağlı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, OSKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerimiz, 550 personel ve 300 iş makinesiyle sahada görev başındadır. Bu büyük afet karşısında en büyük tesellimiz ise can kaybının olmamasıdır. Meteoroloji verilerine göre şiddetli yağışların yarın sabaha kadar süreceği belirtilmiş olup, hemşerilerimizin riskli bölgelerde dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Son yılların en büyük sel afetiyle karşı karşıya kalan Ordu’muzda, afet bölgelerinde incelemelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kendisini bizzat aradığını kaydeden Yılmaz, “Cumhurbaşkanımız bizleri telefonla arayarak, ilimizde yaşanan sel afetiyle ilgili bilgi aldı. Bölgemize gelen sayın içişleri Bakanımız Süleyman Soylu, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı açık ve nettir, hasarlarla ilgili tüm maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır’ diyerek bizlere destek olmuşlardır” dedi.

Kriz Masası kurulan Ordu’da Vali Serdar Yavuz ise, devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini kaydederek, çok sayıda köprü ve menfezin yıkıldığını, Perşembe ve Fatsa’da risk altında bulunan 8 konutun tedbir amaçlı tahliye edildiğini söyledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.