Kovanlık Beldesi ilçe olmayı bekliyor

GÜNDEM 09.12.2019 - 17:29, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 5000+ kez okundu.
 

Kovanlık Beldesi ilçe olmayı bekliyor

Giresun’un Büyükşehir Belediyesi olması durumunda nüfusu 2500’ün altına düşen belde belediyelerinin kapatılmasının gündemde olması nedeniyle Bulancak’a bağlı Kovanlık Beldesi ilçeye dönüşeceği günü bekliyor.
Kovanlık Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, “Bizi ilçe olma aşkı sardı. Bütün şehir yasası geldiğinde beldeler kapanıyor malumunuz. Kapanmamamız ve ilçe olmamız için nüfusumuz 5 bin olmalı. Şu an nüfusumuz 2500. Bayındır, Güzelyurt, Alibey, Elmalı ve yakın köylerimizi belediyemize katarsak nüfusumuz 4000 olur. Gurbette birçok çalışanımız var. Onlarla birlikte 5000’i geçeriz İlçe olmaya hak kazanırız. Beldemiz alt yapı olarak ilçe olmaya hazır. En büyük hayallerimiz inşallah yakın zamanda gerçekleşir” dedi. Başkan Kalıntaş, “Vatandaşlarımız ve belediye başkanı olarak bizler, Kovanlığın ilçe olması noktasında altyapısal olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık. Buna vatandaşlarımız ve bizler hazırız. Belediye Başkanı olarak vatandaşların şahsında Kovanlık’ın ilçe olması en büyük hayalim. Belediye Başkanlığını yapmış olduğum bir yerin elbette ki kapanmasını istemiyoruz. En büyük hayalimizde buranın ilçe olarak yaşatılmasıdır. Kovanlık’tan olup İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın beldelerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz, bu konuda bizlere sahip çıkıyorlar” ifadelerini kullandı. Kovanlık beldesinin daimi olarak oturan insan nüfusunun 2 bin 500 civarında olduğuna değinen Kalıntaş, şu şekilde konuştu; “Köylerimizin belediyemize katılımı ve gurbette yaşayan vatandaşlarımızla birlikte burası neden ilçe olmasın diye düşünüyoruz. İnşallah buranında ilçe olması için gerek vatandaşlarımız ve gerekse bizler açısından çok önemli. Giresun Milletvekillerimizin desteği olursa, Giresun'da bir ilçemiz daha fazla olmuş olacak. İlçe olmaya da hazırız ve talibiz. Kovanlık’ın ilçe olacağı günü bekliyoruz”
Giresun’un Büyükşehir Belediyesi olması durumunda nüfusu 2500’ün altına düşen belde belediyelerinin kapatılmasının gündemde olması nedeniyle Bulancak’a bağlı Kovanlık Beldesi ilçeye dönüşeceği günü bekliyor.

Kovanlık Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, “Bizi ilçe olma aşkı sardı. Bütün şehir yasası geldiğinde beldeler kapanıyor malumunuz. Kapanmamamız ve ilçe olmamız için nüfusumuz 5 bin olmalı. Şu an nüfusumuz 2500. Bayındır, Güzelyurt, Alibey, Elmalı ve yakın köylerimizi belediyemize katarsak nüfusumuz 4000 olur. Gurbette birçok çalışanımız var. Onlarla birlikte 5000’i geçeriz İlçe olmaya hak kazanırız. Beldemiz alt yapı olarak ilçe olmaya hazır. En büyük hayallerimiz inşallah yakın zamanda gerçekleşir” dedi.

Başkan Kalıntaş, “Vatandaşlarımız ve belediye başkanı olarak bizler, Kovanlığın ilçe olması noktasında altyapısal olarak tüm çalışmalarımızı tamamladık. Buna vatandaşlarımız ve bizler hazırız. Belediye Başkanı olarak vatandaşların şahsında Kovanlık’ın ilçe olması en büyük hayalim. Belediye Başkanlığını yapmış olduğum bir yerin elbette ki kapanmasını istemiyoruz. En büyük hayalimizde buranın ilçe olarak yaşatılmasıdır. Kovanlık’tan olup İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın beldelerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımıza göstermiş oldukları teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz, bu konuda bizlere sahip çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.
Kovanlık beldesinin daimi olarak oturan insan nüfusunun 2 bin 500 civarında olduğuna değinen Kalıntaş, şu şekilde konuştu; “Köylerimizin belediyemize katılımı ve gurbette yaşayan vatandaşlarımızla birlikte burası neden ilçe olmasın diye düşünüyoruz. İnşallah buranında ilçe olması için gerek vatandaşlarımız ve gerekse bizler açısından çok önemli. Giresun Milletvekillerimizin desteği olursa, Giresun'da bir ilçemiz daha fazla olmuş olacak. İlçe olmaya da hazırız ve talibiz. Kovanlık’ın ilçe olacağı günü bekliyoruz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.