KÜMBET FESTİVALİ BAŞLIYOR

GÜNDEM 24.07.2018 - 18:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3423+ kez okundu.
 

KÜMBET FESTİVALİ BAŞLIYOR

Karadeniz yaylaları arasında önemli bir yere sahip olan ve adını merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın ağalıyla tüm dünyaya duyuran Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivali’nin 28’incisi 27-29 Temmuz’da yapılacak.
Gurbet ile sılayı bir araya getiren Kümbet Festivali’ne tüm Giresunluları davet Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, yayla kültürünü yaşatarak, tanıtımını sağladıklarını kaydetti. ‘28. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali’ 27 Temmuz Cuma akşamı Dereli merkezde düzenlenecek olan konser ve havai fişek gösterisiyle başlayacak. 29 Temmuz Pazar günü ise Kümbet Aymaç mevkiinde gerçekleştirilecek olan festival galasıyla devam edecek. 27. Kümbet Yaylası Ağası Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın himayelerinde yapılacak olan festivalde ulusal ve yerel sanatçılar konser verecek. Festivalde bu yıl Zeytinburnu Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın Kümbet Ağası olması bekleniyor. Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, tüm Giresunluları ‘28. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali’ne davet etti. Başkan Şenlikoğlu, ada restoranda düzenlediği basın toplantısında, Giresun'un yanı sıra Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yaylalarından birisi olan Kümbet'in tanıtımı ve yayla kültürünü yaşatarak gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla her yıl festival düzenlediklerini kaydetti. Etkinliğin bu yıl 27-29 Temmuz tarihleri arasında 28. kez gerçekleştirileceğini söyleyen Şenlikoğlu, “Kümbet festivali, bölgemizin ilk yayla festivali olma özelliğini taşıyor. Giresun'un en önemli etkinliklerinden birisi. Festival ile hem yaylalarımızın tanıtımı, hem de yayla kültürünün yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyoruz” dedi. Şenlikoğlu, Kümbet festivaline her yıl on binlerce insan katıldığını belirterek, Festivalimize bu yıl da yoğun katılım olmasını bekliyoruz. Bu doğal güzellikleri hep birlikte yaşayalım." diye konuştu.      
Karadeniz yaylaları arasında önemli bir yere sahip olan ve adını merhum işadamı Sakıp Sabancı’nın ağalıyla tüm dünyaya duyuran Uluslararası Kümbet Kültür ve Sanat Festivali’nin 28’incisi 27-29 Temmuz’da yapılacak.

Gurbet ile sılayı bir araya getiren Kümbet Festivali’ne tüm Giresunluları davet Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, yayla kültürünü yaşatarak, tanıtımını sağladıklarını kaydetti.

‘28. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali’ 27 Temmuz Cuma akşamı Dereli merkezde düzenlenecek olan konser ve havai fişek gösterisiyle başlayacak. 29 Temmuz Pazar günü ise Kümbet Aymaç mevkiinde gerçekleştirilecek olan festival galasıyla devam edecek. 27. Kümbet Yaylası Ağası Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın himayelerinde yapılacak olan festivalde ulusal ve yerel sanatçılar konser verecek. Festivalde bu yıl Zeytinburnu Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın Kümbet Ağası olması bekleniyor.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, tüm Giresunluları ‘28. Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali’ne davet etti. Başkan Şenlikoğlu, ada restoranda düzenlediği basın toplantısında, Giresun'un yanı sıra Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yaylalarından birisi olan Kümbet'in tanıtımı ve yayla kültürünü yaşatarak gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla her yıl festival düzenlediklerini kaydetti.

Etkinliğin bu yıl 27-29 Temmuz tarihleri arasında 28. kez gerçekleştirileceğini söyleyen Şenlikoğlu, “Kümbet festivali, bölgemizin ilk yayla festivali olma özelliğini taşıyor. Giresun'un en önemli etkinliklerinden birisi. Festival ile hem yaylalarımızın tanıtımı, hem de yayla kültürünün yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyoruz” dedi.

Şenlikoğlu, Kümbet festivaline her yıl on binlerce insan katıldığını belirterek, Festivalimize bu yıl da yoğun katılım olmasını bekliyoruz. Bu doğal güzellikleri hep birlikte yaşayalım." diye konuştu.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.