Kümbet Festivali coşkulu bir şekilde gerçekleşti

TURİZM 25.07.2017 - 06:24, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 17875+ kez okundu.
 

Kümbet Festivali coşkulu bir şekilde gerçekleşti

Bu sene 27’ncisi düzenlenen Kümbet Festivali, 22 Temmuz Cumartesi günü yakılan şenlik ateşi ile başladı ve 23 Temmuz Pazar günü de tüm coşkusuyla devam etti.
Kümbet Yaylası'nın Aymaç Çayırı'nda yapılan festivale Vali Harun Sarıfakıoğulları'nın yanı sıra; Giresun Milletvekili Sayın Sabri Öztürk, kaymakamlar, belediye başkanları, davetliler ve daire amirlerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.  Festivalde bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, "Eğer özgür bir ortamda yaşayabiliyorsak, eğer bugün burada bir arada bu şenliği gönül hoşluğu içinde yapabiliyorsak bunu 15 Temmuz Şehit ve Gazileri’ne borçluyuz" diyerek, 15 Temmuz şehit ve gazileri sayesinde bu şenliklerin birlik beraberlik içerisinde yapıldığını söyledi.  'Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum' diye konuşmasına devam eden Vali Sarıfakıoğulları, "Bu festivalin gerçekleşmesine çaba harcayan çok değerli belediye başkanımıza, çok değerli kaymakamımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza en içten teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki yıl ve yıllarda çok daha güçlü organizasyonlarla yine hep beraber el ele gönül gönüle olacağız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe çok daha güzel çok daha mamur ve bayındır günleri beraber yaşayacağız. Kendileri yurtdışında olan Sayın Milli Savunma Bakanımızın da selamlarını, saygılarını ve sevgilerini sizlere iletmek istiyorum. Kendileri katılamadılar fakat tüm hemşerilerine, Giresunlulara festivale katılan herkese selamlarını ve sevgilerini sunuyorlar. Bu güzel günde, bu güzel şenlik alanında sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Festivalimize renk katan sanatçılarımızla beraber mutlu keyifli saatler diliyorum. Önümüzdeki yıl yine hep beraber yine el ele olacağız, festivallerde buluşacağız. Kümbet gerçekten çok güzel ama Kümbet sizinle güzel. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.   Daha sonra Milletvekili Öztürk tarafından Vali Sarıfakıoğulları’na şükran plaketi takdim edildi.  Yapılan konuşmaların ardından  Şenlik Ağası seçildi. Şenlik, yerel ve mahalli sanatçıların konserleriyle devam etti.
Bu sene 27’ncisi düzenlenen Kümbet Festivali, 22 Temmuz Cumartesi günü yakılan şenlik ateşi ile başladı ve 23 Temmuz Pazar günü de tüm coşkusuyla devam etti.

Kümbet Yaylası'nın Aymaç Çayırı'nda yapılan festivale Vali Harun Sarıfakıoğulları'nın yanı sıra; Giresun Milletvekili Sayın Sabri Öztürk, kaymakamlar, belediye başkanları, davetliler ve daire amirlerinin yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. 

Festivalde bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, "Eğer özgür bir ortamda yaşayabiliyorsak, eğer bugün burada bir arada bu şenliği gönül hoşluğu içinde yapabiliyorsak bunu 15 Temmuz Şehit ve Gazileri’ne borçluyuz" diyerek, 15 Temmuz şehit ve gazileri sayesinde bu şenliklerin birlik beraberlik içerisinde yapıldığını söyledi. 

'Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum' diye konuşmasına devam eden Vali Sarıfakıoğulları, "Bu festivalin gerçekleşmesine çaba harcayan çok değerli belediye başkanımıza, çok değerli kaymakamımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza en içten teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki yıl ve yıllarda çok daha güçlü organizasyonlarla yine hep beraber el ele gönül gönüle olacağız. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe çok daha güzel çok daha mamur ve bayındır günleri beraber yaşayacağız. Kendileri yurtdışında olan Sayın Milli Savunma Bakanımızın da selamlarını, saygılarını ve sevgilerini sizlere iletmek istiyorum. Kendileri katılamadılar fakat tüm hemşerilerine, Giresunlulara festivale katılan herkese selamlarını ve sevgilerini sunuyorlar.

Bu güzel günde, bu güzel şenlik alanında sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Festivalimize renk katan sanatçılarımızla beraber mutlu keyifli saatler diliyorum. Önümüzdeki yıl yine hep beraber yine el ele olacağız, festivallerde buluşacağız. Kümbet gerçekten çok güzel ama Kümbet sizinle güzel. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.  

Daha sonra Milletvekili Öztürk tarafından Vali Sarıfakıoğulları’na şükran plaketi takdim edildi. 

Yapılan konuşmaların ardından  Şenlik Ağası seçildi. Şenlik, yerel ve mahalli sanatçıların konserleriyle devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.