Kümbet’te 28. kez festival coşkusu

GÜNDEM 30.07.2018 - 17:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3528+ kez okundu.
 

Kümbet’te 28. kez festival coşkusu

Dereli Kümbet Yaylası'nda bu yıl 28'incisi düzenlenen ‘Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali’ coşkulu bir şekilde geçti.
Festivalde ağalığa yeniden Bağcılar Belediye Başkanı hemşerimiz Lokman Çağırıcı seçildi. Giresun'un en önemli yaylaları arasında yer alan Kümbet Yaylası'nda bir araya gelen yüzlerce vatandaş festivalde kemençe eşliğinde horon oynayarak eğlenme ve eşsiz güzelliklere sahip doğada piknik yapma imkanı buldular. Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, bölgenin en önemli yaylalarından biri olan Kümbet Yaylasında bu festival geleneğini sürdürerek vatandaşları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadı. Başkan Şenlikoğlu, festival etkinliği ile birlikte hem Kümbet Yaylasının tanıtımını hem de yaylacılık geleneğini yaşattıklarını ifade etti. Şenlikoğlu açıklamasında, “28. kez Kümbet'te festivalle birlikte vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Festivalimize her geçen yıl insanlarımızın ilgisi artıyor” dedi. Festival ağası olan İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ağalık simgeleri olan kasket ve tespih takdim etti.
Dereli Kümbet Yaylası'nda bu yıl 28'incisi düzenlenen ‘Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali’ coşkulu bir şekilde geçti.

Festivalde ağalığa yeniden Bağcılar Belediye Başkanı hemşerimiz Lokman Çağırıcı seçildi.

Giresun'un en önemli yaylaları arasında yer alan Kümbet Yaylası'nda bir araya gelen yüzlerce vatandaş festivalde kemençe eşliğinde horon oynayarak eğlenme ve eşsiz güzelliklere sahip doğada piknik yapma imkanı buldular.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, bölgenin en önemli yaylalarından biri olan Kümbet Yaylasında bu festival geleneğini sürdürerek vatandaşları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadı.

Başkan Şenlikoğlu, festival etkinliği ile birlikte hem Kümbet Yaylasının tanıtımını hem de yaylacılık geleneğini yaşattıklarını ifade etti.

Şenlikoğlu açıklamasında, “28. kez Kümbet'te festivalle birlikte vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Festivalimize her geçen yıl insanlarımızın ilgisi artıyor” dedi.

Festival ağası olan İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ağalık simgeleri olan kasket ve tespih takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.