Kurala uymayan cezadan kaçamıyor

GÜNDEM 19.11.2018 - 09:06, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2047+ kez okundu.
 

Kurala uymayan cezadan kaçamıyor

Bulancak’ın en önemli sorunlarından olan şehir içi trafiğindeki kural tanımayan araç sürücüleri cezadan kaçamıyor.
Son aylarda trafikteki denetimlerin artması ile birlikte kural ihlali yapanlar trafik ekiplerince anında cezai işleme tabi tutuluyor. Bulancak İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince son iki ay içinde yaptığı denetimlerde çok sayıda araç, sürücü ve vatandaşa trafik kuralı ihlalinden ceza kesildi. Yapılan yazılı açıklamaya göre; “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun çeşitli maddelerinde belirtilen kural ihlallerini yapan; araç muayene süresini geçirmekten 115 araç, sürücü belgesi araç kullanmaktan 13 araç sürücüsü, alkollü araç kullanmaktan, 14 araç sürücüsü, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derece duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmaktan 4 araç, araç üzerinde teknik değişiklik yapmaktan 1 araç, tescil plakası almadan trafiğe çıkmaktan 2 araç, yüksek sesli müzik dinlemekten 9 araç sürücüsü, yasak yerlere duraklama ve park etmekten 131 araç olmak üzere toplam 420 araç ve sürücüsüne 109.141tl cezai işlem yapıldı. Ayrıca bu süre içinde eksiklileri sebebiyle 129 araçta trafikten men edildi. Trafik denetimi kapsamında 1270 yük, 525 yolcu, 1074 alkol, 2342 emniyet kemeri ve 27 okul servis taşımacılığı başta olmak üzere toplamda 5474 araç ve sürücü trafik denetimine tabi oldu. Yine trafik eğitimi kapsamında ilçe de bulunan okul servis aracı faaliyetinde bulunan 112 okul servis aracı sürücüsüne ilçe milli eğitim müdürlüğü ile birlikte trafik kural, kaza ve olayları ile ilgili bilgilendirici bilgisayar destekli konu anlatımlı seminer verildi. 186 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmanın faydaları ile seyir halinde cep telefonu kullanımın zararları ve trafik kazalarındaki etkileri konulu el broşürü dağıtımı yapıldı. Trafik personeli haricindeki kolluk personelince aynı zaman içinde yapılan denetimlerde de seyir halinde cep telefonu kullanmak, emniyet kemeri kullanma ve solama şeklindeki trafik ihlalleri ile ilgili olarak ta, sivil ve remi etkin trafik denetimi ile emniyet kemeri kullanmamaktan 190 adet, seyir halinde cep telefonu ile görüşmekten 88 sürücü ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmekten 7 araç sürücüsü olmak üzere toplamda 285 araç sahibine 32.158tl cezai işlem yapıldı” denildi.  
Bulancak’ın en önemli sorunlarından olan şehir içi trafiğindeki kural tanımayan araç sürücüleri cezadan kaçamıyor.

Son aylarda trafikteki denetimlerin artması ile birlikte kural ihlali yapanlar trafik ekiplerince anında cezai işleme tabi tutuluyor.

Bulancak İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince son iki ay içinde yaptığı denetimlerde çok sayıda araç, sürücü ve vatandaşa trafik kuralı ihlalinden ceza kesildi. Yapılan yazılı açıklamaya göre; “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun çeşitli maddelerinde belirtilen kural ihlallerini yapan; araç muayene süresini geçirmekten 115 araç, sürücü belgesi araç kullanmaktan 13 araç sürücüsü, alkollü araç kullanmaktan, 14 araç sürücüsü, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derece duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmaktan 4 araç, araç üzerinde teknik değişiklik yapmaktan 1 araç, tescil plakası almadan trafiğe çıkmaktan 2 araç, yüksek sesli müzik dinlemekten 9 araç sürücüsü, yasak yerlere duraklama ve park etmekten 131 araç olmak üzere toplam 420 araç ve sürücüsüne 109.141tl cezai işlem yapıldı. Ayrıca bu süre içinde eksiklileri sebebiyle 129 araçta trafikten men edildi. Trafik denetimi kapsamında 1270 yük, 525 yolcu, 1074 alkol, 2342 emniyet kemeri ve 27 okul servis taşımacılığı başta olmak üzere toplamda 5474 araç ve sürücü trafik denetimine tabi oldu.

Yine trafik eğitimi kapsamında ilçe de bulunan okul servis aracı faaliyetinde bulunan 112 okul servis aracı sürücüsüne ilçe milli eğitim müdürlüğü ile birlikte trafik kural, kaza ve olayları ile ilgili bilgilendirici bilgisayar destekli konu anlatımlı seminer verildi. 186 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmanın faydaları ile seyir halinde cep telefonu kullanımın zararları ve trafik kazalarındaki etkileri konulu el broşürü dağıtımı yapıldı. Trafik personeli haricindeki kolluk personelince aynı zaman içinde yapılan denetimlerde de seyir halinde cep telefonu kullanmak, emniyet kemeri kullanma ve solama şeklindeki trafik ihlalleri ile ilgili olarak ta, sivil ve remi etkin trafik denetimi ile emniyet kemeri kullanmamaktan 190 adet, seyir halinde cep telefonu ile görüşmekten 88 sürücü ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmekten 7 araç sürücüsü olmak üzere toplamda 285 araç sahibine 32.158tl cezai işlem yapıldı” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.